Здраво,доколку има некој напишано или сака да ми помогни треба да напишам состав за темата "Себепознанието - пат до апсолутна слобода", доколку сака некој да се потруди да ми помогни, следува награда. Здраво, потребно ми е проектна задача по Историја, за темата Самуилова Држава, Османлиска Македонија, Маркичка битка, од овие 3теми за некоја. Или пак презентација во пп, доколку сака некој да помогни фала.
Здраво,итно ми треба некој што ќе ми помогне во врска со пишување есеј ,некој што има познавање од уставот на рм,поконкретно темата е темелни вредности.
Ако не ти се праи има луѓе што ќе ти ја сработат, не да бараш да ти даваме туѓи трудови. Демек нема доволно литература за човеков.
Доколку има некој правено проектна за фармакогнозија, биологија или психологија би сакала да ми каже искуство, оценување, критериум и сл.. Дали на упис влијае оценката итн?
Здраво девојки. Би Ве замолила, односно од голема помош би ми била ако некој нешто има правено за семинарска од темиве. На интернет за овие работи нема па бидејќи имам премногу за учење би ве замолила ако нешто имате помогнете ми. Во секој случај ќе преправам нормално, само да видам насоки отприлика.
Колку детално ги прегледуваат проектните за дали се плагијат? Дека пишвам од англиски страни дали е доволно само што преведувам или треба да ги изменам отпосле речениците?
Здраво, правам проеткна за агенција за поддршка на претприемништвото во РМ ми треба совет од каде би нашла извори зашто се што знам барем јас има само на интернет но многу малку е? фала ви
Прво најди што можеш повеќе податоци за да дефинираш што е претприемништвото, па за претприемништвото во Македонија, посети ја и самата веб страна на агенцијата. Од самиот учебник извади нешто, ако има цитирани автори и книги разгледај ги, побарај помош од менторот за материјали. Имај концепт како сакаш да биде напишано, откако ќе најдеш повеќе податоци почни да го составуваш.
fala ti, otprilika i jas imam takov plan no problem mi e toa shto za agencijata nema izvori, im pishav na meil no ne odgovaraat.
Здраво дечки , во програмата за проектна задача има измени, односно проектот треба да биде во вид на истражување. Јас сум здравствена струка и проектната задача ми е од стручниот предмет, ве молам некој кој е исто медицина и проектната му е од стручниот предмет , дали може да ми објасни и да ми помогне во уделот за истражувањето , табеларниот приказ итн... Ве молам помошш.. што точно треба да се истражи , кои податоци да се внесат , како да најдам такви информации од интернет?
Eva za site tri dela: Воведот по правило треба да содржи: информации зошто ученикот ја избрал соодветната тема (што го мотивирало), зошто е таа интересна и важна за проучување; најавува кое е истражувачкото прашање (предмет на проучување), до која длабочина и широчина ќе го истражува проблемот (ако се работи на тема Патната инфраструктура објаснува што ја сочинува, зошто е таа важна за животот на луѓето, дали истражувањето ќе биде на локално или на глобално ниво); дава завршни согледувања од истражувањето и најавува дека тие подоцна ќе бидат подетално објаснети во главниот дел. Во главниот дел го образложува јасно и прецизно истражувачкото прашање (ако е есеј дава убедливи одговори на истражениот проблем, ако е емпириско истражување објаснува кои методи и техники се употребени при истражувањето, го опишува планот на истражувањето, постапките и техниките на прибирање на податоците, опишува кои и колку испитаници учествувале во истражувањето и според кој критериум биле бирани, кои инструменти и постапки биле користени при истражувањето и сл.). Во заклучокот ученикот ги презентира завршните согледувања. Neka prati nekoj primer ako ima za voveden spored ovie instrukcii