Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош за проектни задачи

Дискусија во 'Образование' започната од Victorya, 5 февруари 2010.

1. JovanaLazaroska

JovanaLazaroska Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    ve molam nekoj da mi napisi pesna vo vrska so ucilisteto, prviot ucilisen den, nezavisnosta na makedonija e na ovi tri temi

za utre mi e moralno e a jas ne sum po pisenjeto pesni
    vi blagodaram odnapred :D
    [mod-kirilica:ebzrxiho][/mod-kirilica:ebzrxiho]

2. legallyblondee

legallyblondee Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    2
    животот за мене е... ?

феминки ке ве замолам за помош...на училиште ни рекоја да непишеме есеј на тема :животот за мене е... ? нека го состави некој аууууу :worried:
    ве молам само побрзо дека за утре ми е...фала однапред

3. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    943
    Допаѓања:
    635
    животот за мене е... ?

нешто посебно
    или пак животот е тест ние треба да го положиме или слично образложи нешто сигуно ке ти текне нешто ;)

4. Negreva

Negreva Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    8
    Состави

Феминки може ли да ми помогнете за два есеја што мислиме ние што е политика и што мислиме што се меѓународни односи ?? бар некој насоки како да почнам што?!?!?!

5. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
  6. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    добро ти предложила Геа
    Meѓународни односи (МО) претставува учење за надворешните работи и глобалните прашања помеѓу одредени држави во меѓународниот систем, вклучувајќи ги улогите на државите, внатрешно-владините организации (ВВО), невладините организации (НО) и мултинационалните корпорации (МНК). Тоа е академско и јавна стратегија, и може да биде позитивна и негативна, затоа што и двете стратегии бараат да се анализира и формулира надворешната политика на одредени држави. Често се смета како гранка на политичките науки.

Со исклучок на политичките науки, МО се интересираат за различни области како што се: економија, историја, право, филозофија, географија, социологија, антропологија, психологија и културните науки. Вклучуваат и разновиден асортиман на (избор) на прашања кои ги вклучуваат но не ограничуваат со: глобализација, државна независност, еколошки развој, нуклеарна распространетост, национализам, економски развој, финансии на глобално ниво, тероризам, организиран криминал, човекова безбедност и надворешен интервенционализам.

со ова можеш да почнеш и продолжи со свои мислења и критики за меѓународните односи

7. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Дадени ни се теории на настанок на државата а мене ми се падна Теолошка теорија :) ако има некој што знае да ми го појасни малце

Однапред благодарам :)

8. KatWonderland

KatWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    49
    Dante aligeri-bozenstvena komedija

Sakam da prasam dali nekoj ke moze da mi pomogne da napisam esej na tema: "Dante Aligeri e inspiriran da ja napise bozenstvenata komedija od negovoto zivotno iskustvo"
    (od 200 do 230 zbora ) ve molam mnogu mi e vazno. Fala odnapred :)

9. Milica145

Milica145 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Познати драми

Значи знаачии луѓе дали знаете некои современи драми, онака баш за добра глума,ако имате читано нешто убаво ве молам помогнете ми , морам да спремам за во среда. или евентуално нешто линк од нет. иначе се извинувам ако има слична тема, не најдов ;)

10. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Сакам да прашам...?

Може ли некој да се обиде да ми напише есеј по англиски на тема Why is it important to save water? многу е лесно али не сум во состојба да размислувам ...:/..А ми треба за утре..
    Нема потреба да биде многу долг..
    Нека биде 10-15 реченици...ај плсс :(

11. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Сакам да прашам...?

Ѕирни ги страниве, копирај по неколку реченици во една целина, и ете ти статија. :)

http://thegreenists.com/going-green/why ... -water/316

http://wiki.answers.com/Q/Why_is_it_imp ... save_water

http://www.ehow.com/about_5343951_impor ... water.html

http://www.extension.umn.edu/distributi ... 6946r.html

На Ammy.Lee му/ѝ се допаѓа ова.
  12. KatWonderland

KatWonderland Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    49
    Ке ве замолам ако сакате да ми помогнете околу есеј по етика. Со наслов ( Добро влозениот зивот е долг). Однапред благодарам.

13. Milica145

Milica145 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Македонска народна поезија

Луѓе за лектира ми е, треба да се анализираат 3 лирски, 3 епски, 3 лирско-епски песни, внатрешна и надворешна анализа .. стилски фигури, рима, мотив, митски елементи, фантастични елементи... Случајно некој да ја има напишано? Благодарам однапред. :)

14. anste

anste Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    127
    Мене не ми треба помош за проектна туку ако може накратко да ми објасните со 1-2 реченици како:
    малите бизниси го ангажираат слободниот капитал на граѓаните
    и што значи тоа : малите бизниси ги активираат сите расположливи локални ресурс ? :worried:
    извинете што тука пишувам но не најдов слична тема

15. Asja

Asja Популарен член

Се зачлени на:
    25 март 2011
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    1.111
    Есеј по економија

Хелоо пипл..најпотребна на свет ми е вашата помош..имам задача по економија да напишам есеј на тема : Што сме научиле досега од економијата и зошто треба сеуште да ја учиме? инаку за факултет ми е ..доколку можете да ми помогнете нешто,би била најсреќна на свет..за вторник ми е .. :*

16. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    Есеј по економија

па незнаеме ние што сте научиле Вие по економија??? како да напишам есеј,ако мене ме прашувате ќе напишам една реченица ПАРИТЕ ГО ВРТАТ СВЕТОТ :lol: не се шалам, ставрно незнам одговор да дадам!
    што си научила тоа пишувај!!!!!!!!!
    или пак отвори го учебникот и укради по некоја реченица од сите лекции, нема потреба од нова тема!

17. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452
    Есеј по економија

Можеби ако наведеш информации од типот на кој факултет студираш(а автоматски и во истиот да оди темава),каков вид на есеј ви е(отворен затворен тип),ограничување на фонд на зборови,служење со учебник или..? :)

18. BoZhenstveNaa

BoZhenstveNaa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Мала Шега од Чехов

здраво женски :rofl: сега сум 4та година гимназија.. ти е што поминале знаат како е матура, вежби, писмени.. имам една молба. ми треба кратка содржина и анализа на расказот Мала Шега од Чехов.. па ке ве замолам кој може и кој сака нека пише нешто стварно ми треба.. Јас не сум баш по расказите а и слабо читам.. благодарам однапред ;)

19. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    1.059
    Ваши дела – поезија или проза

Оваа тема ми се виде како најсоодветна за мојата молба :)
    Вака сега, ми треба кратка едноставна но интересна приказна на тема млади луѓе...
    На пр. да речиме се работи за брат и сестра, основно школо, може и средно едниот да биде, кој каков е, кои и какви работи го интересираат и на пр. едниот е попроблематичен од другиот. Текст кој опишува на кратко, со поедноставни реченици и изрази, како живеат младите.
    Мене некако не ме бива да го сотавам се ова, да го поврзам во една интересна приказна, затоа плииииз хелп, за понеделник ми треба :)
    Фала однапред

20. Negreva

Negreva Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2010
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    8
    Феминки ми треба помош за националниот интерес треба да правам проектна а на нет не можам ништо да најдам :(