Помош за проектни задачи

Discussion in 'Образование' started by Victorya, Feb 5, 2010.

1. JovanaLazaroska

JovanaLazaroska Истакнат член

ve molam nekoj da mi napisi pesna vo vrska so ucilisteto, prviot ucilisen den, nezavisnosta na makedonija e na ovi tri temi

za utre mi e moralno e a jas ne sum po pisenjeto pesni
    vi blagodaram odnapred :D
    [mod-kirilica:ebzrxiho][/mod-kirilica:ebzrxiho]

2. legallyblondee

legallyblondee Истакнат член

животот за мене е... ?

феминки ке ве замолам за помош...на училиште ни рекоја да непишеме есеј на тема :животот за мене е... ? нека го состави некој аууууу :worried:
    ве молам само побрзо дека за утре ми е...фала однапред

3. Special.Someone

Special.Someone Истакнат член

животот за мене е... ?

нешто посебно
    или пак животот е тест ние треба да го положиме или слично образложи нешто сигуно ке ти текне нешто ;)

4. Negreva

Negreva Истакнат член

Состави

Феминки може ли да ми помогнете за два есеја што мислиме ние што е политика и што мислиме што се меѓународни односи ?? бар некој насоки како да почнам што?!?!?!

5. Gea

Gea Популарен член

6. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

добро ти предложила Геа
    Meѓународни односи (МО) претставува учење за надворешните работи и глобалните прашања помеѓу одредени држави во меѓународниот систем, вклучувајќи ги улогите на државите, внатрешно-владините организации (ВВО), невладините организации (НО) и мултинационалните корпорации (МНК). Тоа е академско и јавна стратегија, и може да биде позитивна и негативна, затоа што и двете стратегии бараат да се анализира и формулира надворешната политика на одредени држави. Често се смета како гранка на политичките науки.

Со исклучок на политичките науки, МО се интересираат за различни области како што се: економија, историја, право, филозофија, географија, социологија, антропологија, психологија и културните науки. Вклучуваат и разновиден асортиман на (избор) на прашања кои ги вклучуваат но не ограничуваат со: глобализација, државна независност, еколошки развој, нуклеарна распространетост, национализам, економски развој, финансии на глобално ниво, тероризам, организиран криминал, човекова безбедност и надворешен интервенционализам.

со ова можеш да почнеш и продолжи со свои мислења и критики за меѓународните односи

7. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Дадени ни се теории на настанок на државата а мене ми се падна Теолошка теорија :) ако има некој што знае да ми го појасни малце

Однапред благодарам :)

8. KatWonderland

KatWonderland Истакнат член

Dante aligeri-bozenstvena komedija

Sakam da prasam dali nekoj ke moze da mi pomogne da napisam esej na tema: "Dante Aligeri e inspiriran da ja napise bozenstvenata komedija od negovoto zivotno iskustvo"
    (od 200 do 230 zbora ) ve molam mnogu mi e vazno. Fala odnapred :)

9. Milica145

Milica145 Истакнат член

Познати драми

Значи знаачии луѓе дали знаете некои современи драми, онака баш за добра глума,ако имате читано нешто убаво ве молам помогнете ми , морам да спремам за во среда. или евентуално нешто линк од нет. иначе се извинувам ако има слична тема, не најдов ;)

10. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Сакам да прашам...?

Може ли некој да се обиде да ми напише есеј по англиски на тема Why is it important to save water? многу е лесно али не сум во состојба да размислувам ...:/..А ми треба за утре..
    Нема потреба да биде многу долг..
    Нека биде 10-15 реченици...ај плсс :(

11. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Сакам да прашам...?

Ѕирни ги страниве, копирај по неколку реченици во една целина, и ете ти статија. :)

http://thegreenists.com/going-green/why ... -water/316

http://wiki.answers.com/Q/Why_is_it_imp ... save_water

http://www.ehow.com/about_5343951_impor ... water.html

http://www.extension.umn.edu/distributi ... 6946r.html

Ammy.Lee likes this.
  12. KatWonderland

KatWonderland Истакнат член

Ке ве замолам ако сакате да ми помогнете околу есеј по етика. Со наслов ( Добро влозениот зивот е долг). Однапред благодарам.

13. Milica145

Milica145 Истакнат член

Македонска народна поезија

Луѓе за лектира ми е, треба да се анализираат 3 лирски, 3 епски, 3 лирско-епски песни, внатрешна и надворешна анализа .. стилски фигури, рима, мотив, митски елементи, фантастични елементи... Случајно некој да ја има напишано? Благодарам однапред. :)

14. anste

anste Истакнат член

Мене не ми треба помош за проектна туку ако може накратко да ми објасните со 1-2 реченици како:
    малите бизниси го ангажираат слободниот капитал на граѓаните
    и што значи тоа : малите бизниси ги активираат сите расположливи локални ресурс ? :worried:
    извинете што тука пишувам но не најдов слична тема

15. Asja

Asja Популарен член

Есеј по економија

Хелоо пипл..најпотребна на свет ми е вашата помош..имам задача по економија да напишам есеј на тема : Што сме научиле досега од економијата и зошто треба сеуште да ја учиме? инаку за факултет ми е ..доколку можете да ми помогнете нешто,би била најсреќна на свет..за вторник ми е .. :*

16. Lina24

Lina24 Истакнат член

Есеј по економија

па незнаеме ние што сте научиле Вие по економија??? како да напишам есеј,ако мене ме прашувате ќе напишам една реченица ПАРИТЕ ГО ВРТАТ СВЕТОТ :lol: не се шалам, ставрно незнам одговор да дадам!
    што си научила тоа пишувај!!!!!!!!!
    или пак отвори го учебникот и укради по некоја реченица од сите лекции, нема потреба од нова тема!

17. Rubiii

Rubiii Популарен член

Есеј по економија

Можеби ако наведеш информации од типот на кој факултет студираш(а автоматски и во истиот да оди темава),каков вид на есеј ви е(отворен затворен тип),ограничување на фонд на зборови,служење со учебник или..? :)

18. BoZhenstveNaa

BoZhenstveNaa Истакнат член

Мала Шега од Чехов

здраво женски :rofl: сега сум 4та година гимназија.. ти е што поминале знаат како е матура, вежби, писмени.. имам една молба. ми треба кратка содржина и анализа на расказот Мала Шега од Чехов.. па ке ве замолам кој може и кој сака нека пише нешто стварно ми треба.. Јас не сум баш по расказите а и слабо читам.. благодарам однапред ;)

19. m2m2m2

m2m2m2 Популарен член

Ваши дела – поезија или проза

Оваа тема ми се виде како најсоодветна за мојата молба :)
    Вака сега, ми треба кратка едноставна но интересна приказна на тема млади луѓе...
    На пр. да речиме се работи за брат и сестра, основно школо, може и средно едниот да биде, кој каков е, кои и какви работи го интересираат и на пр. едниот е попроблематичен од другиот. Текст кој опишува на кратко, со поедноставни реченици и изрази, како живеат младите.
    Мене некако не ме бива да го сотавам се ова, да го поврзам во една интересна приказна, затоа плииииз хелп, за понеделник ми треба :)
    Фала однапред

20. Negreva

Negreva Истакнат член

Феминки ми треба помош за националниот интерес треба да правам проектна а на нет не можам ништо да најдам :(