helloy mi treba primer za inovacija, znaci na prc prvite vermerki koga nastanale koj gi izmislis, i da na napiseme za kakov vid na inovacija stanuva zbor (radikalna, pionerska, tehnolosko prilagoduvanje ili adaptacija) ve molam pisete mii nesto barav na internet ama nemozev da najdam
Првите фармерки, телефонот, интернетот, компјутерот, микрочипот, парната машина... Има толку многу работи, побарај еве на Википедија, сигурно ќе најдеш
Да не случајно некој има семинарска или било што за поделба на менторството во образованието или категоризација на менторството. Благодарам однапред. Поздрав!
Утре праам писмена,ако може некој да ми каже неколку збора за Везилка и за Тешкото од Блаже Конески,не знам како да почнам,нешто за авторот и така Фала однапред
И на мене ми треба за Везилка, било што, немора цел состав, напишете 2-3 реченици, бидејки незнам како да почнам
На која тема треба да ти биде составот? Еве на пример можеш да анализираш што симболизираат црниот и црвениот конец, црниот го симболизира црното и тешко минато на македонскиот народ, војните, страдањата, угнетувањата. Црвениот конец ја симболизира пролеаната крв на борците. Вака ги анализиравме ние во школо.
Ми требаат стилски фигури во Тешкото од Блаже Конески. Најдов компарација и анафора ама друго не најдов. Ако знае некој нека пише
^Ако толку незнаеш да напишеш,ете ти го чико Гугл,побарај малку,на интернет се има и цели есеи. Спојлер http://www.scribd.com/doc/81042618/%D0%A0%D0%B0%D1%98%D0%BA%D0%BE-%D0%96%D0%B8%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D1%84%D0%BE%D0%B2-%D0%93%D0%BB%D0%B0%D1%81 Ете разгледај и во иднина потруди се сама да сработиш нешто
Може ли некој само да ме ориентира што би можела да пишувам на темата Терапија со интернет? Стварно незнам што би можела да напишам, а треба да имам 250 збора.
Па сега не знам точно на што треба повеќе внимание да обратиш. Терапија со интернет, можеш да пишуваш за тоа како интернетот понекогаш ни помага кога сме во тешка ситуација. Доколку имаме некој проблем се вклучуваме на различни форуми, контактираме со други луѓе кои имаат исти или слични проблеми, споделуваме искуства. Исто така овде е и youtube ( музиката) која не расположува кога имаме лош ден ... се надевам дека ти помогнав барем малку
Zdravo..dali nekoj sto se razbira od matematika ke moze da mi pomogne vo vrska so 1-2 zadaci od Kombinatorika ? Itno mi e ve molam
Би ви била многу благодарна ако некој има некои материјали за Софизам,софисти,антика,помлади и постари софисти..да ми прати во лп..Било што од ова би ми било во корист..Инаку ова е филозофија за 4 год гимназија...