dali nekoj moze da mi pomogne so analiza na pesnata mi treba za sto pee poetot vo ovaa pesna no ne da ja preraskazuvame tuku da ja analizirame Лоши соништа Постои еден човек кој знаее се за нас. Посројат хартии во кои пишува што сме згрешиле. Постојат компјутери што со наши имиња ги хранат. Постојат пресуди што судовите веќе ги решиле. Постојат фотографии на кои веќе не нема. Постои една жена што се преправа дека не заборавила. Постои една пратка за нас што ја зема пеката која не ги почитува поштенските правила. Постојат луге што по нас на улица се вртат. Постои пријател што без поздрав не одминува. Постојат скали што под непознати чекори чкртаат. Постојат сништа што денот не ги расплинува.
Анализа на строфи Ми треба мала помош... Ако нешто не ми иде тоа е анализа на строфи па ако може да ми помогнете со тоа, еве ги строфите.. Некаде ѕвони. Шибни ме високо и бездно Бегајте низ кафезот звучен глуво и безнадежно. Некаде ѕвони. Удри ме. Колку сум храбар а питом. Време, удри и ти по споменот грубо и незаситно.
^ Кога анализираш строфи во една песна, треба да кажеш од колку строфи се состои песната. Потоа, колку стихови имаат строфите и каков тип на стихови се тоа (пр.седмерец, осмерец, петерец - зависи нели), потоа, ако има рима, ќе видиш каква е римата (вкрстена на пр.), и какви стилски фигури има во песната (пр. компарација, метафора, словенска антитеза, реторика и слично). Се надевам дека ова ќе ти помогне да ја анализираш песната сама, и да знаеш за друг пат што значи анализа на песна и како се прави. Ќе ги правите често, особено во средно и на матура сигурно ќе имате анализа на песна, односно строфи.
Ми треба помош! За утре по македонски имам домашна да напишам училишен говор! Ако може да ми помогнете само како да го почнам. Однапред фала!!!
Mi treba pomos analiza na pesnite Ezero 1 Ezero2 i Ezero 3 od Mateja Matevski no kako za pismena rabota mi treba ke pravime pismena a ne mi ide analizata ve molam za pomos koj znae neka mi pise inbox
Девојки ве молам за помош. Имам презентација, ми требаат информации за кочо рацин, односно за неговата мајка, и неговата љубов Раца. Не мора да е многу обемно, нешто кратко, но не прекратко.
Ве молам ако знае некој нека ми одговори. Студирам на факултет, но наскоро ќе се мажам и нели ќе го променам презимето. Дали во индексот ке прави проблем моето моминско презиме или ке треба и во индексот да се промени? Како оди тоа?
Општи прашања девојки да ве прашам овде, наставничката по македонски ни бара песна со градација.барам на интернет нема,да измислам незнам хаха.помош?
песни Mи треба песна...песната ми е за училиште песната да биде за личност која многу ми недостига и која сакам да ја видам и да ја гушнам фала однапрет
devojceto so dve iminja Mi treda kratko preraskazana verzija od lektirata ''devojceto so dve iminja'' od jadranka vladova 2001 verzija. Mi treba monogu brzo za utre mi e. Blagodaram odnapred
Може некој да ми даде писмена за Диво Месо од Горан Стефановски, или пак за Парадоксот на Диоген од Томе Арсовски. доколку некој би ми дал би му бил многу благодарен
Ми треба кратко прераскажана лектира „Том Соер“, не ми треба мене, туку на една помала другарка. Ако можете за 5-10 дена да најдете пратете ми порака!
Литературно читање Мојата наставничка по македонски јазик ме пушти да одам за литературно читање и незнам каква песна да напишам.Некој да ми помогне,наслов на тема да ми даде?
Автобиографија Епа вака мислам да почна да пишувам автобиографија . Па може некој да ми каже како да запчнам? Дали некоја има пишувано од вас автобиографија?
aj ve molam kazete mi go tocnoto,bidejki ne sum sigurna: 1.We'll go to the beach tommorow,don't/won't we? 2.Adrian plays ice hockey,doesn't/isn't he? 3.It's your fault.They let/made you to do. 3.Our teacher doesn't let/make us use mobile phones in class. 4.Are you familiar to/with any interesting myths?
1. won't we 2. doesn't he 4. doesn't let 5.with (Третата не ми е логична, може they made you do it или they let you do it.)
Национални паркови во Македонија Ако може некој да ми пише кај можам да најдам материјали за Национални паркови во Македонија освен на интернет?