Епа пишувај за тоа како се подготвува работното место и козметичарот за масажа. Вака: прво ќе најдеш многу извори на интернет, ќе ги организираш и ќе решиш кои од нив ќе ги искористиш. Забележувај ги, затоа што ќе треба да наведеш информација од каде се изворите. Потоа направи план на проектот. Што планираш да напишеш во воведот, што во 'телото' на текстот, што во заклучокот. Пример, во телото пишуваш за различни видови на масажи - како треба да се подготви за таа, како за друга. Пишуваш како ги мести маслата и реквизитите за да му се на дофат, како мора да обезбеди реквизити за хигиена, да ја доведе температурата на просторијата до левел пријатно... не знам како одат тие работи, ти сигурно си знаеш. Не ги повторувај истите мисли низ пишувањето и користи кратки, разбирливи реченици. Подели го текстот на параграфи и различните делови издвој ги со поднаслови. Изворите би требало да ти дадат идеи што да пишуваш, а и темата е доста јасна. Веројатно си во козметичко училиште па веќе знаеш како оди постапката - треба само да ја напишеш на хартија. На крајот, седни и напиши. Не заборавај да провериш 2 пати пред да предадеш. И сигурно се’ ова веќе ти беше јасно, ама нема друг начин за да напишеш проект. Друг не може да ти го напише. Интересно е, седни и направи го добро. Во врска со анкетата, гласав за 1000 Сега ја видов, ти изгледа се зезаш а јас се распишав овде.
Кога не ти текнува рима за некој збор, размести ги зборовите во стихот и последен стави го оној кој има некоја рима. Конкретно за срце не ми текнува моментално. Напиши го целиот стих и за што се работи во песната.
Во врска со планинарењето на Водно за бруцошите. Јас не отидов а ставале печати во индекс...Ќе ми прават проблем кога ќе пријавувам испити или семестар? И да не знае некој каде можам да ја најдам докторката што ставала печати? :/
Ставале печати во индекс или на ливче, да, и мене така ми кажаа, ама еве од кај нас ни третина од групата не отидоа, од други групи пак кајшто имаат слободен ден во петок, тие што не се од Скопје дома си отидоа уште во среда... така да не се секирај, мислам дека не може ради таква глупост на толку многу луѓе да ни направат некаков проблем околу испити/семестар, само на хартија изгледа се рачуна за задолжително тоа
Ми ја украдоа студентската легитимација и сега дали може да ми дадат друга од студентски прашања и дали треба нешто да доплатам ? п.с индексот го имам.
дали некој ке може да ми помогне за темата " Животот е единствен дар кој не ја знае цената " стварно сум мн лоша во текстови или слично па не надевам некој ке ми помогне фала однапред <3
Здравоо..Дали некој знае да ми помогне во врска со песна за Св Климент..Доколку некој знае да напише песна или можеби има да ми помогне..Песната може да има до 4 строфи..Песната за Климент ми е за утрее!!!
мислам дека на угд се плаќа исто како да си извадила нова, за уким и другите не знам прашај си најубаво на студентски прашања
Па ако јас напишам во мое име ти нема да се пронајдеш и наставничката ќе ти каже дека не си го пишувала ти. Тоа е твоја тема треба да си го загрееш столот и да напишеш.
Здраво. Феминки ми треба ваша помош доколку некоја од вас знае и може да ми одговори на прашањата 1.Кога цената се зголемува при едновремено менување на понудата и побарувачката? 2.Кога цената останува иста при едновремено менување на понудата и побарувачката? Благодарам однапред
Па душо сигурно си 3год. и мене баш тоа не ми беше јасно па и јас ќе ве замолам кој знае да ни помогне
Не сум сретнала досега вакво прашање, ама сепак ќе пробам да го одговорам (студент сум на економски) 1. Цената расте ако понудата се намалува или ако побарувачката се зголемува. Ако станува збор за истовремено менување на понуда и побарувачка, најверојатно треба да се намали понудата и истовремено да се зголеми побарувачката за да расте цената, макар што може да расте и само ако едното се смени а другото остане исто. 2. Иста ќе остане ако се намалат понудата и побарувачката истовремено, или ако се зголемат истовремено. Пример: се зголемува побарувачката (цената расте), но во исто време се зголемува и понудата (цената се намалува) со што ќе се елиминира влијанието на порастот на побарувачката и цената ќе си остане иста. Ова го одговарам по логика. Ако грешам, некој слободно нека ме поправи.