1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Помош (The Help) [2011]

Дискусија во 'Филмови' започната од Vikica.cuci, 11 февруари 2012.

1. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Уште еден филм каде глуми младата актерка Ема Стоун која мене лично многу ме бендисува а исто и филмов.Инаку филмов е адаптација на истоимениот роман од писателката Kathryn Stockett.Дејството се одвива во шеесетите години на 20 век во Мисисипи САД.Се раскажува за дадилки кои се црни(според бојата на кожата) и за сите неправди и понижувања кон нив од страна на нивните вработувачи.Тогаш после подолго време младата Евгенија Пелан се враќа во своето родно место со цел да напише роман....
    Во главните улоги:Emma Stone, Viola Davis, Bryce Dallas Howard, Allison Janney, Octavia Spencer и Jessica Chastain.Прекрасен филм кој вреди да се погледне.

Прикачени фајлови:

• help.jpg
      help.jpg
      Големина на фајлот:
      59,1 KB
      Прегледи:
      312
    На SimonLimon и Salfetka им се допаѓа ова.
  2. boomsleng

boomsleng Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    661
    Помош(The Help)[2011]

Филмот е ремек дело :bow: . Убедливо најдобар филм за 2011 година. Приказната е одлична, режијата одлична, актерската екипа феноменална почнувајќи од Виола Дејвис, Октавија Спенсер, Џесика Честејн, сите претходно наведени се номинирани за оскар, одлична е исто така и Ема Стоун која според мене заслужи номинација за оскар но исто така одлична е и Брус Далас Ховард и Сиси Спејсек.
    Топла препорака за филмов до сите кои имаат намера да го гледаат

На Herrera и Srekicka им се допаѓа ова.
  3. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    3.410
    Прекрасен филм, според мене сите во филмот покажаа извонредна глума. А се согласувам и со тоа дека Ема Стоун требаше да добие номинација, сепак таа направи некаква промена во нивните животи (за слугинките мислам ) каква што и требаше да се случи.
    Оценка 10/10 :)

4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Одличен филм, ми се допадна многу, во ниеден момент не ми беше здодевен и би го гледала повеќе пати. Изборот на актери беше одличен, добра глума и добро сценарио, едноставно најдобар филм за 2011 година :)