Виолета пелени некаде на акција? И дали некоја знае, во Веро акцијата дали се однесува само на 4ка или на сите броеви? Дека видов само 4ки имаше, а мене ми треба 5ка @Малечкоxxx 52 се на број, меѓутоа тоа во ДМ беше пред две-три недели
Прееска мм земал од Зегин 1 се 440ден, а 5ката 650ден. ме збуни цената, не прочитав негде дека има акција. Иначе моето е скоро 4кг. за два дена ќе има три недели и еве денес отворив трето паковање со 1ца. Снемав сабајле и му ставив двојка ама големи се. Плус и дека уште не му го покривам папочето.
40 парчиња за 15 дена за бебе од еден месец? Па тоа иде во просек по 2,5пелени на 24 часа. Јас ли правам нешто што не треба бидејќи 40 пелени трошам за 5 дена и мењавам по мин 7 на ден?
ме збуни женска па се навраќа да видам што сум пишала и си се цитирав. Знам 80+ потрошив,заминав на болница со памперси од 70 парчиња и од таму уште промотивно 10. Се вратив со потрошени 1/4 од пакувањето од 70 парчиња и плус тие промотивните. Се што имав потрошив во наредните 2 недели дома. Грубо пресметано ми иде 80 парчиња да сум потрошила за 20 дена просечно по 4 на ден. Убаво си кажав. е ама затоа па после во наредните 15 дена потрошив 90 парчиња што во просек иде по 6 дневно. Искрено математика за ова не правам ама еве ме потсетивте.
Здраво мајки ние користиме Bekutan3 и најефтини ми се во жива фарм аптеките 440д 56парчиња од 4_9кг се на други места се по 550 ова им е редовна цена а плус со нив има и влажни марамици 50парчиња и од таму зимам и ад млеко и вода и се собираат фискалните над 5илјади ден ако има подарок некој имало ја за 2м како сум породена имам 10илјади синоќа рачуна, кај нас нема Vero ни Tinex само Жито Маркети,Tus, Kam Market i Stokomak
Мене овој дел ми падна во очи Без разлика и 4 на ден кај мене ср научна фантастика, 4 се случува да ги сменам само сабајле мењавам ми ја кака, пак мењавам слушам пак се докакува... И 4 се случува да сменам за 4часа, ами уште 20часа можеш да замислиш уште колку ми одат. Рекорд ми е 12пелени во еден ден
па сакав да кажам дека тие 40 парчиња брзо ќе ги потрошат. Ааа јас ако така Трошев пелени маж ми ќе течеше у реду нема проблем ама леб не барај да купуваме ојде платата ауу и јас имам трошено по 10тина на ден. Ама тоа е. Се сеќавам со првото некаде после годината леле човече... Разбирам 4-5 пати да се покака ама тоа и по 11-12 пати какаше. Реков де што му е на детето.
Во Рамстор сега се најефтини Виолета пелените. со поените излегуваат 480 ден. Во Зегин во Сити мол викендов има попуст на Логона - 20%, Веледа - 25%, Еуцерин - 30% и Мустела - 30%.
Што значи тоа со поените? Ми треба Рамстор картичка, и треба да имам веќе поени или? Не сум падната од Марс ама немам обичај да пазарам таму, односно освен кога сум се нашла во трговскиот па нешто итно инаку конкретно за таму никогаш
Рамстор секогаш имаат супер акции со поени, јас кога одам за Ск секогаш од таму пазарувам, а во меѓувреме и порачувам на сестра ми да ми донесе. Ти треба картичка на која ти се собираат поените и потоа со нив можеш да пазаруваш, 1 поен е 1 денар. Пример за памперсите, 580 денари се со 100 поени гратис, тие 100 поени ти одат на картичка и после 24 часа можеш да пазаруваш со нив.