На бокс цело време мерат? Тоа ме интересира. Зашто мие страв да не почнам да кревам а да не забележат
Па ме примија 5 прсти отворена без болки. Негде накај 9 и пол сабајле ми уклучија инфузија, 2 пати ми зголемуваа проток. Кај 11 ми почнаа јаки болки и 11 и 35 се породив, значи од почеток до крај 2 саати одприлика П.С. Јас мислам вагиналета ставаат за омекнување на грлото и отварање, јас веќе отворена бев.
Има и тоа и тоа. Од вагиналети може одма многу болки да те фатат. Јас бев со инфузија, не ни ги осеќав болките дур не стигнав до 8см. На крај на царски завршив ама тоа е муабет за во друга тема.
Дечки имам препораки за породување со индикација поради постелка сеуште се следи но сепак постои оваа можност доколку не се случи природно - дали ива е страшно и која е процедурата има ли некој со искуство како се прима таа провокација
Ти ставаат вагиналета за омекнување на грлото, а потоа ти уклучуваат провокција како инфузија да тече, а ако си во привтни парлелно ти вклучуваат и епидурал и го чекаш бебчо. Оваа за Систина, за други болници не знам.
Јас бев 2 кога ми го пуштиа, и додека не се породив не го исклучија. Мада кај мене левата страна не фаќаше па имав осет за напнување.
ме примија во 7 вечерта, до 12 те спремаат клизма и сл., тогаш ме качија горе и ми ставија вагиналетка за омекнување и ме ставија на цтг, спиев така, сабајлето накај 7-8 ми пуштија провокација преку инфузија и ми го пукнаа водењакот, тогаш ме фатија болки, 6 прсти бев отворена, побарав епидурал, накај 1 ипол се породив
Не е страшно воопшто, мене ми ставија да се прочистам, и веднаш почнаа со подготовка. Ми ставија инфузија и провокација, пред тоа мерат притисок, срце и си чекаш да се отвориш, повремено доага доктор да виде колку си отворена. Мене ме примија во 8 утрото во 20. 45 се породив. Епидурал ми ставија 5 прста кога се отворив. Јас мислев дека побрзо ќе се породам, немав претстава како оди Од дома си викам во 8 сум таму во 12 ќе си го видам бебе , кој знае како сум си замислувала. Цело време маж ми во соба беше со мене, ама тоа пред некоја година, кога немаше корона. Ич не е страшно, да не се плашиш, јас сум голем паничар и верувај кога ме средија у сала одма тргнав да станувам, мислев така треба , па докторката ме искара вика ехее каде си тргнала ние те носиме до горе, треба да мируваш барем ноќта Не читај свашта, само имај на ум дека нема ништо страшно.
Ич, се договорив со докторката за термин кога да ме порага. Откако ми ја ставија провокацијата после неколку часа почнав да се отварам. Процедурата почна во 8 сабајле околу 15 часот почнав да се отварам, вечерта во 8.45 се породив. Се на се беше прелесно, искрено бев многу исплашена кога отидов дури почнав со докторката да преговарам друг ден да одам за порагај , па ме искара малце. После порагај бев свежа освен што гласот ми беше фатен од напони кога давав ама и тоа не беше страшно, лесно и брзо и во сала завршив.
Мене ми ставија провокација кога бев 2,3 см отворенаво 9ч, во 12ч уште бев 2,3 см отворена, ми го пукнаа водењакот и се породив 12:50ч. Еден час имав ептен јаки болки. Не е страшно,не паничите