Јас почнав со таа рутина погоре ставив слика, и ми се допаѓа, за прв пат барем нешто има малку ефект, ќе видам како ќе биде, инаку многу фактори влијаат, треба исхрана без млечни масти и без шеќер и транс масти, многу вода пиење, вежбање потење и само нежно со лицето. Без пресушување и иритации. Обавезно СПФ крема. Само од ‘нешто’ добро што ќе го користиш нема да има ефект, се е поврзано.
Имам јас рутина ама немам нешто конкретно за тоа, вода пијам се трудам колку можам да се хранам здраво.
Луѓе помагајте со се што знаете!!! Имам чисто лице ама имам огромни ПОРИ , абе станати се како црни дупки што голтаат галаксии, незнам веќе што да правам. Не е битна цената, се ќе купам само да се намалат малку оти од далеку се познаваат, почнаа да ми се шират и накај образите носот и челото. Инаку имам сува/ нормална кожа, незнам ни јас каква е.
Точно така може само да ги одржуваме и чистиме како што кажа за да не се затнат да станат црнки и акни и исто така ни се потребни. Кожата преку порите на некој начин диши и кај секој е различно и не реално тоа што го гледа било кој на социјалните мрежи. Може да се превентираат со серуми и тонери наменети за пори и се со киселини. Например салицилна и ниацинамид се направени како поголем дел за порите посебно салицилната но зависи кој колку може да ја трпи. Битно е и двојното чистење - маслен чистач па пена за да не се прошират и да останат чисти.
Леле... а стварно неубаво изгледаат, на светлина ептен се познаваат. Ќе ги земам тие два серуми па шо биде нека биде.
Немаш потреба од двата доволен е еден и да ти е навечер и после него крема. Пробај 2-3 пати неделно со денови паузс меѓу користењето Не се форсирај.
Само серум или крема, односно само еден продукт не верувам дека ќе ти направи разлика во изгледот на порите. За почеток пробај двојно чистење - земи си еден маслен чистач за лице и некоја пена или гел што ти одговара (јас ги користам маслениот сквалан чистач од The Ordinary и розовата пена за лице Balea). За чисти пори супер ми е зелениот тоник Natura Siberica, со каолин глина е, има салицилна киселина која е супер за таа намена. Разгледај ја зелената линија од Natura Siberica, иако пак ќе спомнам дека двојното чистење мене ми беше game changer за порите.
ne se izraziv tocno sto mi treba, cisti mi se sakam da mi se namalat ovaa na tik tok dermatologov veli od ovoj serum se namaluvale ali go pobarav vo nekolku apteki go nema
Па не мораш конкретно овој, земи некој друг серум со нијацинамид. Revox, The ordinary...Nacomi мислам дека имаат ваков серум исто така. Не може скроз да се намалат порите, така што, одржувај ги чисти и тоа е тоа.
Се е џабе, ништо не помага, таква ни е кожата и подобро такви да се прифатиме. Јас користам исто серум со нијацинамид, друг серум со три состојки во него, крем од ла роше и тонер, и сите овие се за пори и да ти кажам НИШТО не помага.