Термино ми е до 16 сега пред малку имав и дел од мукозниот чеп пред тоа пак малку ме заболе само стомакот кратко
Понеделникот бев на преглед ја гледаа водата дали е се во ред беше млечна уште докторо кажа дека може да се појаве сукрвица....да не е од тоа.сега ќе ѓи чекам пак болките и ќе гледам на саат
рано е за пораѓај ,мислам нема д абиде сега одма аа дека самото тело се спрема си се спрема можно е да добиеш и правилни болки наскоро затоа прати да бидат на исти интервали ако добиеш такви ке се спремаш и ке одиш
Здраво девојки. Мене терминот ми беше на 11 сеп. Вчера бев кај матичната ми правеа цтг немав никакви контракции, пред два часа одвреме навреме почнав да чудтвувам силен бодеж во долниот дел ме држи по неколку секунди. Дали се тоа вистинскки болки како да ги препознаам?
вистинските болки се како менструални стомак и половина боле легни одмори се ако престане тогаш не е време
Devojki imam blagi menstrualni bolki, mozno li e da mi pocnuvaat porodilnite bolki, termin mi e 18 sept
toa ke da e. moze da znaci i deka sw otvoras jas imam menstrualni bolki od zavcera a denes na pregled iskoci deka sum 3-4 prsti otvorena. Termin mi e 19ti. Good luck.
Zdravoooo najsrekna sum se porodiv na 13 gi izdrzav bolkite taa vecer kratki bea ama na 10 min se otvoriv 8 prsta do 11 casot ama tesno grlo i uste bejbi bese visoko morase carski vo 12:50 go izvadoa mojto kere 3500kg 50cm.malku macno bese i bolki i posle operacijata prvite 3 dena sega sme super Pozzz za site majki i tie sto xekaat sto poskoro i so lesno. Se najdobro za rodilkite.majkite.i bebuskite
Здраво девојки прочачкував нешто низ форумов реков таман ми е за тука темава. 36 недела сум бебе си мрда стандард многу ама имам болки долу кај препоните ми се укочват нозете дали е можно некој знак да е, сепак мислам рано е чекам гинеколог да ми закажи тержин ова недела.
Нормално е,бебето полека си се мести и спушта.Се дури се трпи таа болка е нормално.Телото полека се спрема за пораѓај.
Не е тоа знак дека пораѓајот е блиску. Мене ми се јавија тие болки во осми месец а се породив во 41ва недела. Исто и десната нога ми отрпнуваше. Тоа е поради притисокот од бебето.
Здраво, од вчера имам болки во половината и по малку во долниот дел на стомакот. Болките се менструални и константни на некој момент прекинуваат, а исто во некој момен се појавуваат и малку појаки болки. Иначе сум 37ма недела, ме интересира дали да очекувам породување или тоа се само лажни болки, ваше искуство?!?!?!
Тогаш се лажните. Мене првите кога ме фатија беше буквално како некој со раце да ме стисна кај кичмата и почна и доле стомакот баш што викаш менструални болки. Еднаш ги осетив сабајле, еднаш попладне и вечерта почнаа на пола саат и натака на се пократки интервали. За 4 саати стигнаа на 5 мин.