Форумџика на годината

Породилни болки

Дискусија во 'Бременост' започната од kallias, 11 јануари 2013.

1. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.283
    Допаѓања:
    147.210
    хахха значи не сум само јас како волк самотник.10тина дена не одам на работа и од дома не ми се излегува само кај што трба да се носи детето школски активности и слично оти нема кој друг мм е нонстоп на работа.а и многу ме нервираат сите што ми коментираат -еј абе ти уште не се породи-и од тоа не ми се излегува.а бе јас го носам и не ми се смачило а вас ви пречи што ме гледате?!
    а и еден домакински нагон што ме фатил петпати пречистив небаре санитарна инспекција ке доага а не бебе :lol: .ама така нервозата си ја лечам изгледа.уште една недела до термин имам и незнам како ке ја поминам.многу сум нервозна...
    забегав од темата ама труднички е заклучена па нема каде да се поплачиме.се извинувам уште еднаш. :hai:

На mamma му/ѝ се допаѓа ова.
  2. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    може ќе се смеете ама прва бременост ми е , и сакам да прашам како изгледа чепот ко ќе падне (мене се ме подсеќа на тапа за шише :rofl: ) па да се информирам на време :D

3. nesa

nesa Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2010
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    1.226
    Ич не се сеќирај, јас три деца родив чеп не видов :D

4. WORRIED.BT

WORRIED.BT Форумски идол

Се зачлени на:
    23 декември 2012
    Пораки:
    5.283
    Допаѓања:
    147.210
    хахаха називот можи му е таков ама најчесто се парчинја како згуснат слузав и со крв секрет .бело пранје со сукрвица.мојот беше таков можи кај некој паднал цел па изгледал поинаку.

5. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.813
    Допаѓања:
    39.637
    `исто ко Неса , никаков чеп не видов.
    Кога ќе дојде времето ...ке знаете . До тогаш одморете ја главата и мислете на други нешта! :) ;)

edit.WORRIED.BТ ти како си ,баш сакав да прашам ?
    Пред некој ден прашуваше за породување со провокација??

6. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    И мене тоа чеп ме потсетува на бурињата за вино што се со чепови :rofl: И јас се прашувам дали ќе го забележам :?: . Инаку синојка ме болеше кичмата, имав контракции на 10 минути, чувствував притисок ниско во карлицата, и викам готово дојде времето, кога... престанаа контракциите , сум заспала се будам сабајле бебушко ужива внатре :D Мора да ви го кажам и ова незнам дали е за во темата ама бев на ЦТГ ни контракција ни ништо, бебето па никако да се размрда, а штом дојдов дома ајдееее и контракции и мрдање и се хаха. Уште што ли ќе доживеам до крајот. Поздравче и со лесно на сите што очекуваат принова.

На ece1279 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    И јас не видов никаков чеп ниту пак водењак ми пукна, а природно се породив.
    Немојте да се замарате безпотребно, кога ќе дојдат болките ќе ги препознате 1000%, верувајте ми, без паника само и уживајте си до последен момент ;)

На Yeats му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Изгледа ќе и се придружам на Ворид наскоро, на контрола ми кажаа дека сум отворена, имам болки, ме пратија дома ама брзо ќе се вратам. Дај боже да не боли многу и полесно да поминам спремна сум се тоа ама изгледа колку и да се информираш додека не го искусиш неможе да знаеш. Ајде некој поискусен да ми каже како ќе оди сето тоа, што ќе се случува во болница? Измешани ми се чувствата, радост, страв, збунета сум СМЕШНА СУМ :lol:

9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.091
    Допаѓања:
    36.248
    Болките се различни кај секоја жена. Има жени кои што немаат многу јаки болки. Јас имав многу јаки болки и многу се исплашив. Болките ми трае 20 часа, од кои 17 часа во болница. Не знам ккао издржав толку време.

10. minne92

minne92 Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2013
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    8
    I jas sum dosta zbuneta mi se blizi terminot no nemam zasega nikakvi kontrakcii,,zbuneta radosna deka ke si go vidam moeto prvo bebe no istovremeno i isplasena ,,se plasam od bolki od se :-/

11. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.350
    Допаѓања:
    26.223
    денес осекам благи краткотрајни менструални болки дали тоа значи дека мозеби и ми се близи крајот ?? :sweat: :sweat: :sweat: :sweat: ...дали некоја имала слично искуство??

12. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.432
    Допаѓања:
    5.393
    може би имаш слаби контракции, да јас имав баш менструални болки и ништо појаки од тоа. луѓе јас баш немав болки. во предпородилно горе сите офкаат скокаат кога ке добијат контракции, а мене ми се спие ли спие. ама пусто јас високо го носев фраерот не се спушташе и на крај без болки колку бесе полошо затоа што незнаев кога требаше да напнеш и да даадеш сила и ете го вадеа со вакум. и стварно ке кажам не се тоа којзнае какви болки се се издржува

13. xfactor55

xfactor55 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    14
    од време на време имам некои болки,,долу ме сечи како за менструација...краткотрајно,,но се повторува неколку пати....истото беше пред околу една недела,,денес осеќам пак...приметувам стомакот ми се стврднува,,па омекнува,,,по некое време пак стврднат како да ќе пукне...чекам да пукне водењак.да видам крв или слично ,но нема ништо...терминот ми е 01.12....дали можеби ова се лажни контракции..или се подготвува бебушко да излезе?

На isabella2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    можно е да ти се подготвува матката за пораѓај и бебето да се мести, односно да се спушта. Породилните болки кога ќе ги добиеш ќе знаеш дека се тие, бидејќи се поразлични од менстуралните.

Сепак не се плаши и вознемирувај. Болките не се страшни, се издржуваат си има техника на дишење и начин како побрзо да се отвориш. А водењакот може и во болница да ти го пукнат.

15. xfactor55

xfactor55 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    14
    фала ти,,изгледа тоа ќе е,,се мести..дека долу ме боли...едвај чекаМ ДА помини се,,,вака како теретна се осеќам хехе...за болките страВ ми е,,многу,,,понекогаш и си мислам како ќе се породам..се чувствувам како неспособна за тоа хехе...ама и тоа мора да се помини

16. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    нема ништо страшно, едноставно релаксирај се, па помисли колку луѓе до сега се родиле така!

знам дека крајот на бременоста е најтежок, и затоа уживај и со лесно, па да си се гушкате и мирисате со малото бебче кога ќе дојда време....нема ништо поубаво од тоа кога за прв пат ќе го земеш во раце!!!

На SimonaTino му/ѝ се допаѓа ова.
  17. xfactor55

xfactor55 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    14
    фала,,многу ме охрабри,,,,одлучив повеќе да не мислам на породување,,итн...само ми се расипува расположението ништо друго ...ќе се опуштам па како ќе биде ќе биде...

На fighter му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sim0na

sim0na Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    10
    Породилни приказни

Лелел девојки ме расплакавте со вашите постови ...сигурно е најубавото чувство кога ке си го видите бебушот за прв пат ...ахх го посакувам тој момент... Но ме плашат породилните болки , мене менструалните болку ми се мн големи и тогаш сум под кетонал... што би правела со тие болки како што читам ми се чини дека нема да ги издржам болките... уште не сум бремена а ме фаќа страв за кога ќе бидам јас воопшто неможам да трпам болки ... ај се тешам со тоа мама работи на болница .. и баш ја викаат и таму се надевам ќе биди се како што треба здравје господ ... да ви се здрави и живи бебенцата ... Колку посакувам да имам и јас покрај себе бебуш во оваа ладно време ... :* :rofl:

На Lillian му/ѝ се допаѓа ова.
  19. xfactor55

xfactor55 Активен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2013
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    14
    Породилни приказни

женски,ми треба совет од вас...јас сум 40-та недела бремена...краен термин ми е 01.12....денес бев на цтг,во ред е...сега утре гин ми рече да одам да видиме дали има услови за породување..индуцирано,,зависи каков е каналот,дали е зрел,,итн,,значи ако им ауслови...ако не,,,ништо,,да чекам болки....дали некоја од вас има вакво искуство?доколку го споделите би ви била многу благодарна,поздрав

20. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    802
    Породилни приказни

сестра ми беше така неа ја чекаа 10 дена после термин па на крај и ставија некој гел за пораѓање и вечерта се породи, сеа незнам дали е истото тоа, ќе ти кажат они најубаво :D