Прво офф топик. Сликите ти се прекрасни и ти си преубава, не те приметувам дека си тудна. Знам дека се секираш и 9 недели изгледаат како вечност ама ќе биде. Занимација дома, со децата со мажето, ќе шетнеш малце, ќе се спремаш на празниците и нема да мислиш на најлошото и кога ќе се освестиш поминале неделите
ух,,,мене денес ми беше терминот а ни болки но контракции,,,апсолутно ништо,,ај што ми е страв од породување,,ама и ова чудно ми е,,,си викам нека ме фатат болки,,нека помини и тоа што мора...вака само се измачувам,,сега утре треба да одам на контрола,,,ама кога ќе биде тоа породување не знам,,,гин гледа дали има услови,дали е зрел каналот,,па со инфузија да индуцира малку....ама нема услови,,ни канал ни ништо...
и мене ми е страв од изминат термин ,имам јас време до петок ама ете и ја си чекам болки ко жеден во пустина
ееееее gjul јас и ти иста срека некако исто 5 години чекавме исти во недели сме абре убавини ако че си се бодриме двете белким така побрзо че поминат неделиве
Инаку вчера само што се спремив за во болница и викам чекај ај уште еднаш нека ме фатат болки и болките престанаа. Се исплаши малиот. Денес цел ден одам, шетам натака навака и ништо од болки, само од време на време благо сецкање во стомакот и толку. Ајде уште 3 дена имам ама ич неможам да чекам. Од овие нашиве никој не сака да го пробие ледот.
На ЦТГ, баш тогаш и ми е терминот па ќе видиме дали ќе останам или ќе ме вратат. Ај нека ме остават, неможам веќе да издржам. Сакам побргу да си се гушкам со верверко.
Добар ви ден на сите Ние и денеска на секои 5-10 минути со скаменето стомаче,и со малку болки кои се трпат и цела ноќ ни е така немаме спиено ич ни јас ни бебушко,изгледа наумило несто може во мешето тесно му е векје па сака надвор . Едвај чекам да се изнагушкам со фраерот вие како сте сто има новко? до вас
леле мене вчера ми беше терминот,,,денес бев на вагинален преглед бебчето нема абер за излегување...потоа ми направија цтг...и сега утре наутро пак цтг да направам па да видиме,,гин планира до петок да се заврши..ама тешко,,изгледа ќе мора индуцирано,,вака природно бебчето нема абер за излегување..каналот малку омекнал ама не е тоА тоа...треба уште да се чека...утрово имав малку како неугодност на половината си помислив евееее почнува по малку,,,,ама неееее...ништо,,помина тоа и толку...
Butterfly ајде со лесно и со убаво да пројде целиот процес Те чекаме со најубавите вести да не израдуваш Мене ете сеуште ми е така сакои 5минути стврднување на мешето и благи болки кој се мењаат те јаки те слаби ,исцедокот ујачан па си чекам едвај болките да ме стегнат хихихихи
и јас иммам појачан исцедок и погуст...како влажна се осеќам ...што треба ова да значи?....болки немма никакви..бев утрово на цтг...во ред е...а веќе 2 дена од терминот поминаа...сега ми рекоја петок да одам...дали ова со појачан секрет значи дека ќе биде за брзо?....едвај чекам да ме фатат болки природно,,не сакам индуцирано...а ако до петок не испадне ништо,ќе мора индуцирано...
и ве моламмм премногу,,вие поискусните....ако знаете што значи ова со појачан секрет да ми кажите...дали следуваат болки,,или што да очекувам?
Нормален исцедок. Претпоставувам дека го имаш низ цела бременост, само сега ти е појачан? Не е како знак за проаѓај. Пробај со "квалитетно време" со мажето. Ете на Принцес и помогна Спојлер Јас денес помислив водењакот ми пукнал од толку многу секрет што ми потече. Ама лажен аларм