Женски јас се породив со царски рез, мегутоа ме интересира некоја од вас што се има породено спонтано, колку беше силен интензитетот на болките буквално пред порагај пример на ЦТГ колку макс. покажа ако случајно видовте во болките
немав низ цела бременост,,,денес приметив како влажна бев,мислев да не беше водењакот ама не беше...еве сега помалку секрет има...а болки воопшто немам,,,,,,лелеееееее аман веќе,,кога ќе помине се...
И јас тоа прашувам де Ненаспана, со болки, со исцедок, со се. Преку глава ми е. Му викам на мм ајде нареди и да излезе ама таа не слуша
И мене исто ме интересира Со провокација кај мене беа 100 и малку над 100 А на женичката до мене и 150 крена Максимум колку е?
Не помогна уште ништо (додуша не сме пробале де ) , уште некое време ќе се дружиме од дома.[/quote] Те помешав со батефлај Сори. Иначе и јас си пробав од лекот. Се дружевме со екимот ама не беше лекот нешто ефетивен. А кога му кажав на екимот ефектите од лекот вика веќе не давал Рано ми е. Така вика докторката. А јас пуста болки имам и мислам готово секој момент Е нема.
Штом на butterfly.mk и помогна ќе го пробуваме и ние. Ваљда и нас ќе ни се посреќи до утре. Ај нека излегува тој лошко веќе еднаш, секое делче од телото ме боли.
Денеска ми беше термин. Па чувствувам лажни болки, болки во половината и нозете неиздржливи, се грчи стомакот, секое движење на бебето го чувствувам како сечење со нож и ништо повеќе од тоа овие 2-3 дена.
Нека ти купи мажето ананас свеж. Тоа ми се најновите инфомрации во врска со ова. И чај од лист од малина. Кој знае дали воопшто има кај нас вакво нешто
ах,,па штом имаш вакви болки изгледа веќе се отвараш,,кај да е ќе биде овие дена,,,само со лесно да е
ми пукна водењакот.што да правам сега???дали да одам на болница или да чекам????во 7 наутро сум закажана на гин,,,дали да чекам да дојди 7 или да одам?ве молам хитно ми треба совет
Без паника, мене во 21ч. ми пукна водењакот, а дури во 00:30 почнаа болките, јас веднаш отидов на болница и ме задржаа. А се породив во 9 сабајле со царски рез. Без паника наскоро ке се гушкаш со твојата бебушка. Со лес и чекаме добри вести. Секое добро.
фала многу...немам уште болки,ќе поседам уште малце дома до кај 03 часот па ќе одам на болница...ух се надевам дека се ќе биде ок...
Zdravo mamicki....jas sum 8 mesec imam po malku boli ama ne e nisto strasno....kazete mi kako znaevte deka toa e taa bolka koga deteto e spremno da izleze? si mislam ne bi ja prepoznala
Daci07 не се секирај, тие болки ќе ги препознаеш, нема утка со нив. Боли како менструација кога се има,ама нормално појако, па прави фати-пушти како грч, и на крај си добиваш напони за раѓање. Се ќе си препознаеш, немој да се плашиш, со лесно само да е...
од 8 месец и јас имав слаби болки ама тоа не е ништо. како што веќе пишаа, тиее болки се како менструалните само појаки и тоа многу појаки,и се во интервали, јас запишував на ливче ко ке ме фатеа болки , ама не се секирај, јас штом издржав 2 дена такви болки и тоа на 10 мин... ме чуваа пошо не се отворав, и на крај за 2 часа и се отворив и се породив значи немаш гајле ке се отвориш малку и ке ти дадат провокација и одма ке заврши се
откако пукна водењакот,,,другиот ден се породив,,,помина и тоа хехех,не било толку тешко,,,,ќе ви опишам се во породилни приказни,,позззз и со лесно на сите,,,не е толку страшно....хехе