@manako1 Кај Сотир @V.odolija ги осеќам ама не на ист интервал. Како тапа болка цело време. Инаку ми падна и чепот сигурно е од прегледот. Засега сум дома лежам подобро тука отколку на болница па кога ќе ме фатат јаки болки ќе одам.
Zenski, nemoam veke da izdrzam. Momentalno sum vo bolnica za poragaj, bolki imam nenormalni. Prvo imav vo meseto, kratki no bolni. Sega imam samo vo polovinta, dolgi, bezprestan recisi. Sum bila 3prsti otvorena. Uste kolku prti treba da se otvoram? Nemozam veke
Веќе ти одговорија. 10 треба вкупно... Интензитетот на болката веќе се зголемѕва а растојанието помеѓу контракциите се намалува. Мораш тие кратки паузи да ги користиш за малку енергија да собираш за следните контракции. Точно знам што се ти мине низ глава, биди позитивна, концентрирана на зборовите од докторите имправилно дишење. Колку долго ќе трае не може да се предвиди на жалоср но се ќе биде во ред. Најмилото ќе ти биде во раце до крајот на денов.
Издржи мајка, биди силна. Мене со 8 ме качија на бокс. Ако лежиш врзана на ЦТГ е многу потешко. Прашај дали може да станеш и да се движиш, така побрзо ќе се отвориш а и контракциите ќе се помалку болни.
Fala vi zenski. Sega bev pak n pregled otvorena sum 6prsta. Do vecer ke se porodam? Ne sedam vrzana, samo za pregled. Setam po hodnik ko nekoja mrdnat. Bolkite mi se nenormlni, no prestanuvat i za to vreme malku si dojda prisebe. Koga ke me kacat na boksot, za kolku vreme bebusot ke izleze? Of be
Ајде ќе биди некој болки се вредни да ги имаме и да ги издржиме сетисе дека за кратко време ќе го гушниш најмилото... Кај е Господ никој не е само тој нека клај рака и со лесно.....
Шетај мајка немој да лежиш и не не си мрдната. До вечер ќе се породиш ќе видиш ќе се гушкате со бебето. Ти пишавме дека треба 10 прсти а ти види половина од тоа си поминала, остана уште малку. Те гушкаме и сите сме со тебе да знаеш
@fana со помалиот син ме породија со 9 прсти отворена. Мораа брзо да реагираат затоа што на бебето почнаа да му паѓаат тоновите на срцето. А цело време мислев дека мора да сум 10 прсти отворена.
10 прсти отворена па не се породив одма Многу се мачев и на крај со вакум мораше Нема правила На крај се се заборава,битно бебушите да ни се живи и здрави
Мене со 6 прсти ме ставија на бокс, до душа не ме пораѓаа одма ама се доотворив ваљда таму и ме породија после 2ч на бокс чекање да си се отворам
Веројатно си се доотворила на бокс. Мене со осум прсти ме качија на бокс и за кратко десет станаа. Инаку јас четири бев отворена кога ме примија без никакви болки, после накај 5. 6 почнаа некои благи менструални само во долниот дел, ништо страшно не беше, со седум и осум веќе почнав да го осеќам притисокот и од позади и почнаа напони да ми доаѓаат, тогаш на бокс ме однесоа. Таму ме наместија на цтг, проверуваа и за кратко рекоа десет е, може со туркање да се почне. Да не бев во болница веќе, сигурно со седум ќе отидев напоните кога ќе почнеа, зашто инаку немаше да ми бидат доволно јаки болките за да мислам дека дошло време.