Породилни приказни

Discussion in 'Бременост' started by fairy88, Aug 20, 2012.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Хаха по пат дури и кроасан изедов, немој да не снемам сила, случајно:rofl:

Broki5, Brpbrp, thelittle17 and 9 others like this.
  2. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

@Alishan30 мила, нека ти е живо и здраво девојчето, големо да расне!!! :inlove::inlove::inlove: Тебе побрзо опоравување! :hug::hug::hug: И јас се расплакав од емоции кога те читав! :l:

Aw-aw and Alishan30 like this.
  3. Frosty!

Frosty! Популарен член

@Alishan30 да е здрава и жива ќеркичката, да ве прави горди и радосни.
    Ептен ти е убаво прераскажано, ми текна ми викаа немој многу да јадеш во 9ти на пораѓај ќе имаш мака. Јас царски знаев дека ќе бидам па си кркав се. И се пронајдов во муабетот дека веднаш второ би родила. И јас би :D

NNA and Alishan30 like this.
  4. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Дур не се породив едвај чекав некој да пише во темава :) еве и јас да споделам дојде време:
    Бременоста ја водев во Систина. Два дена после терминот ми закажаа да дојдам на спонтан порагај со индукција, а претходно ми направија ковид тест. Во понеделник сабајле на контрола бев 3 прста. Вечерта ме примија на одделение, накај 2 саат сабајле клизма и во 4 ме однесоа во предпородилна сала. Ми ставија физиолошки со провокација и така си лежев. Многу ми стана лошо дека дента мн малце јадев и повратив неколку пати :envy:. На секој 40 мин некој ми правеше преглед со рака за да помогнат за побрзо отварање и тоа болеше многу. Накај 9 саат бев 5 прста и тогаш ми го пукнаа водењакот. Тоа најмногу ме болеше мислев дека егзорцизам ми прават :D. После тоа почнаа прејаки контракции, ме оставија 40мин да ги трпам и после епидурална ми ставија и се преродив. Од епидуралот почна вртоглавица и пак повраќав ама гајле ми беше битно болка немаше. И такаа се до 12 30 ми брцкаа со раце, ми ставаа свашта за отварање, омекнување.. Кога дојде време за буткање не осеќав ништо од анестезијата и тешко одеше. Бебето беше високо па др. ме стискаше силно на стомак. Конечно после 12то буткање искочи мојата лепотица:l: После ме шиеја и конечно заврши целата приказна со среќен крај односно почеток :inlove:
    Секоја чест на целиот персонал што беше околу мене, беа најфини на цел свет што многу значи во такви моменти.
    На сите им посакувам да имаат многу полесна приказна од мојата и да бидат храбри :l:

Заборавив да кажам дека ќерка ми се роди на ист ден со брат ми. Заедно ќе слават родендени со вујче :inlove:

Starlič, tina2018, dunika and 56 others like this.
  5. rainbow_bb

rainbow_bb Популарен член

честитки, да сте живи и здрави. :hug: кај кој доктор се пораѓаше?

6. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Благодарам, кај Гордана Петровска.

BeLLaDona23 and rainbow_bb like this.
  7. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Егзорцизам бе женче  :rofl::rofl:да сте живи и здрави, баш си била храбра мајка. Гордана беше уз тебе или на крај дојде? Баш убаво што си задоволна од персоналот, многу е битно во тие моменти да имаш екипа. Уживајте сега :hug:

mariz likes this.
  8. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Гордана дојде накај 9 и после на 30тина минути ме посетуваше. Супер беше ептен професионална. Со лесно и на тебе :hug:

Brpbrp and eli.karameli like this.
  9. Attomic15

Attomic15 Истакнат член

Ајде и јас да ја споделам мојата породилна приказна. Бидејќи бев 11дена после термин ми рекоа кај матичниот гинеколог да отидам во болница и тамо да се породам природно со провакација. Отидов примив 3 дози провокација и се отворив 9 прста. На 3 прста добив епидурална анестезија. Првата прокација ја примив во 6:00h наутро, втората во 12:00h, а последната во 16:00h и тогаш ми пукна водењакот. Си кулирав со епидурална болки немав и веќе когa почнав да добивам напони наеднаш бебе се измести некако накосо и правец во породилна сала и царски рез. Ми рекоа дека тоа е од провокациите. Царскиот рез помина супер иако бев исплашена се тресев цела и повратив таму битно се беше во најдобар ред, но сега малку ми е потешко станувањето ама за нашите бебиња вреди секоја болка!

Starlič, Leo_29, tina2018 and 41 others like this.
  10. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Честитки, голема да расте:l: На мене матичната ми кажа дека ми е високо поставена, дека ќе ја буткаат. Ама па не сакам да ја буткаат, сигурно ќе се распукам. Може ли некако да се избегне?(facepalm)Боли ли?

MinnaAnne likes this.
  11. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Буткањето во тие болки дали боли?
    Воопшто, јас ни резот од епизиотомијата не го приметив :)

NNA, mssuniquee, Fatalnata and 3 others like this.
  12. ni.na

ni.na Популарен член

Нели си се симнува бебето надоле кога ќе дојде време? И мене мо е високо повеќе притисок осеќам во желудник и гради него на бешика ама не ми спомнале такво нешто ме замисли и мене:^)

BeLLaDona23 likes this.
  13. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Некое се спушта, некое не.
    :)

fana, ni.na, Fatalnata and 1 other person like this.
  14. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Знам и кај мене е исто, се молам да се спушти, само филмови си правам откако ми спомна матичната.Ама еве според одговорите во тој транс не приметуваш што се дешава, само гледаш да се олесниш:drunk:

MinnaAnne and ni.na like this.
  15. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Детето може и да е многу високо и кога ќе му дојде време само да се спушти за 3 минути.
    Нема правило.

Со лесно.

NNA, MinnaAnne, fana and 3 others like this.
  16. ni.na

ni.na Популарен член

Офф макии, јас се мислев да не мора царски пошто е буцко сега уште ова фали хахахха :whew::D

BeLLaDona23 likes this.
  17. simona_baby

simona_baby Популарен член

Мене и со двете ме тераа да шетам и да чучнувам за да се спуштат надоле.

18. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Не боли многу само те остава без воздух некако..непријатно. Сега осеќам болки уште кај ребрата од лево кај што ме стискаше.

BeLLaDona23 likes this.
  19. haruki

haruki Популарен член

Мислам дека сите шо беа со мене во сала буткаа на стомак а ги имаше доста:D плус и големо бебе
    Мене ме болеше местото утредента едвај воздух зимав ама нее ништо страшно тоа.
    Со лесно :)

20. mariz

mariz Форумски идол

Мене првото ми беше спуштено убаво надоле... Но незнам како од болки, стегање, ми се качи нагоре, а веќе на бокс бев :?: И мене ме стискаа, еден лево, еден десно, една од напред влечеше.. Во странство па со кебе ги врзуваат и така влечат, стискаат:?: Мислам @danichap имаше такво искуство..

Многу убави последниве породилни приказни :inlove: Што сакам да дојде ден и трета да раскажам:D:D:D

Alishan30, dunika, MinnaAnne and 14 others like this.