Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породилни приказни

Дискусија во 'Бременост' започната од fairy88, 20 август 2012.

1. Larahappy

Larahappy Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2019
    Пораки:
    2.857
    Допаѓања:
    10.370
    Наjбитнo oд се мене така ми велеа и леснo пoминав, кoга ќе дojде кoнтракциjата не напнувам oдма туку чекам баш наjака кoга е.
    Сo 2,3 напoни jа рoдив.

На azelea, thelittle17, K7M10J и 3 други им се допаѓа ова.
  2. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.605
    Јас напињав за да го извадам од мене. Никој не ми рече да напнувам како за какање. Да си знам за второто ако дојде ред. :D

На edna_malecka, Sofi.ja, Milkiway и 2 други им се допаѓа ова.
  3. naturallmess

naturallmess Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2018
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    3.698
    ајде украдов 10 мин да Ви ја пишам мојата приказна , отидов на контрола , Цтг слаби болки , бебе спуштено отворена 4 см на преглед пукна малку водењакот и чепот падна скроз , докторката вика ајде ковид , до 13 и 30 завршивме со прием и тест и во 15 ч веќе ме седнаа на стол да ми наместа фоли балонче , болеше малку ( ова прв пат го примам малку нелагодно како индукција ) и ми стави чепче питоцин за да се отворам , вика околу 4 до 5 саата ќе чекаме да падне балончето , ме ставија на ЦТГ ама сестрава вика болките рипнале нагло , додека ме вратија во соба на патолошка фолито си падна за неполн саат , директно ме качија горе во предродилна. Тука уште едно ЦТГ болки слаби , ме ставија на стол да го дотечат водењакот и вика докторката 8 см директно на бокс ми приклучија и индукција веќе 18 ч почна јаки болки , вика бабицата ќе раѓаш 10 см ама мора напони да се потспушти бебе од 19 ч напнував на 10 мин дури во 20 часот една болка јак напон излезе малата принцезичка , ме уморија малку искрено , мала епизотомија и плус испукав малку шиење со анестезија одма за 15 мин ....
    ме оставија саат ипол на бокс , па во соба полежав и веќе во 12 вечерта станав да се туширам ..... поминав во кратки црти ОДЛИЧНО :l:

На Martka, ma4e1311, edna_malecka и 50 други им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Зимаш воздух и при напнување со брадата према граден кош одиш и напнуваш како за какање
    Ова нели ти го кажаа да го правиш?
    Тие па ептен се таму природно требале да ти кажат може многу полесно ќе си поминела
    Второто за 5м :D

На edna_malecka, BeloMache, azelea и 6 други им се допаѓа ова.
  5. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.352
    Стварно треба вакви раб. да кажуваат, другарка моја на ГАК се пораѓаше, се убив од напнување на стомак вика и цела распука и задникот дури позади,еден вика да ми кажеше како за во вц да напнувам, а не на стомак.Сега за второ ќе знае, ама зошто кога може барем некои вакви работи во тие болки да се тргнат многу лесно.

На edna_malecka, azelea, BeloMache и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Греота ја малце распукав па соата болеше опоравувањето можам да замислам нејзе како и било Пробај најди ја мојата приказна мислам пишав за тоа ама најбитно е да ти кажат кога да напнеш иначе акп напнуваш погрешно џабе
    Терајте докторите да ви кажат или акушерката
    Проблемот е што многу од болки не слушаат и не соработуваат ама не смеат така доктори се мора да ти помогне

На azelea, BabyD0ll и jarec6 им се допаѓа ова.
  7. BeloMache

BeloMache Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    201
    Честито мајка. Да сте живи и здрави и најсреќни и двете ❤️❤️❤️
    Ако не читаш да ми кажеш кај кој доктор се породи и како се договори за епидурална? Фала на одговор и уште еднаш честитки и нааајмногу среќа и љубов. Уживајте ❤️

8. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Проф Тофовски ме породи؛ Бев договорена со него ама и тие што не беа ги праша дали сакаат؛ искрено и за 2 би со епидурал, одмараш до крај кога ќе почне процесот и трае се на се 30мин؛

На BeloMache, CareTee и Milkiway им се допаѓа ова.
  9. Mom_3

Mom_3 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2020
    Пораки:
    441
    Допаѓања:
    936
    За епидурал како оди,се договараш пред време,се наплаќа???Немам поим тој дел како оди,убаво ке биде ако сака некоја да ми објасни.
    Тнх .

На BeloMache и DELFINA81 им се допаѓа ова.
  10. DELFINA81

DELFINA81 Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2019
    Пораки:
    2.501
    Допаѓања:
    9.646
    И јас сакам да знам тоа

На BeloMache му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Orfidea

Orfidea Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2019
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    45
    Zdravo, dali nekoja od vas devojki se razbira vo citanje na ctg??? Deneska na pregled maticnata izgleda ne sakase da me isplasi, deka sum panicar, ama izgleda mi se blizi poroduvanjeto.. osekam i meseto mi e cudno:( mi rece da otidam pak vo sreda ako do togas ne dobijam jaki bolki, inaku sum 39 nedela

Прикачени фајлови:

12. PurpleMind

PurpleMind Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    661
    Допаѓања:
    3.605
    Ми го кажаа, си напињав 6 саата овака. :D

На BeloMache и Milkiway им се допаѓа ова.
  13. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.268
    Допаѓања:
    18.386
    Овде има контракции до 100, кај мене на раѓање беа од 80 до 100.
    Ти рекле да одиш во среда за да те следат,а и 39та недела ти е таман :)
    Јас се породив 39+1
    И јас на гак се пораѓав,исто еден да кажеше дека треба напон како за какање,а не со стомак да напнувам па ќе знаев како треба.
    Наместо тоа,ми се качија тројца на стомак и ми го буткаа бебето.
    Викав од болка,ама и ги слушав кога кажуваа сега земи воздух,сега ова прај она...освен најбитното што не ми го кажале:D

На hristinan12, BeloMache, SkarletOHara и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Нз како е рандом ако отидеш؛ Овој ме праша а и другите ги праша, притоа ни пари ни ништо؛ А мн е битно да слушаш што ти зборат, како да напнеш и кога؛

На BeloMache и Milkiway им се допаѓа ова.
  15. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Браво бе за докторот !
    И ја ги предпав болките со епидуралната

На BeloMache и Mila_Skopje им се допаѓа ова.
  16. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.588
    Допаѓања:
    15.640
    Да многу е битно да слушате,не се турка на секој напон,а исто и правилното дишење е многу важно,има повеќе фази на дишење и е различно.Ова го читав пред првото породување ,ги имам испринтано од еден српски сајт,ако ги најдам ќе ви ги пуштам да ги видите.
    И немојте да викате,си ја трошите силата,стискате заби во себе и концентрирајте се:).

На thelittle17, Thallia, Kitten и 5 други им се допаѓа ова.
  17. BeloMache

BeloMache Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    201
    Со ваков пород и јас би родила 5. Честито сонце, живи, здрави у најсреќни да сте ❤️❤️❤️

На Moce19 и Fatalnata им се допаѓа ова.
  18. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    На сите ама баш на сите жени на светов им посакувам да имаат ваков пораѓај. И јас би 3 деца да имам, се надевам дека во иднина желбата ќе ми се исполни.

На BeloMache му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.371
    Допаѓања:
    171.414
    Јас сум одамна породена
    Додека се отвараш тоа се тие болки во стомак и кичма а кога веке ке бидеш отворена за раѓање се истите болки само многу поболни и плус осекаш дека имаш напони
    Мене никој ме ми објасна шо како а две родив самото тело кога ке дојде време си турка и самото бебе а ние со напнувањето само му помагаме да излезе побрзо
    Знам едниот напон ми рекоа да го дишам а да не напнувам оти на вратот било тогаш се ма се 5-6пати напнав за некои 20 мин и бебе бр 2 беше надвор а за првиот пораѓај на 3 напон испадна
    така да слушајте си го само телото

На mssuniquee, Milkiway, duffi и 9 други им се допаѓа ова.
  20. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086
    Дали може некој да ни објасни техника на правилно дишење .. да знаеме како тие што доправа треба да минеме низ тоа ..

На BeloMache, Klara91 и ivance.. им се допаѓа ова.