Честитки најмила....леле ве читам и плачам...низ што се поминуваме да донесеме живот на овој свет...сепак вреди...
@Iva Mitrevski честито бебче И јас сум во план за Систина, ај кога ќе можеш подетално да ми опишеш како помина, кој др те породи итн. Може и во лп, и мене тоа ме чека
Јас сум презадоволна, иако со царски рез, дома си отидов на барање со ден порано бидејки се чуствував супер. Мене бременоста уште од сам старт ми ја водеше др. Корнелија Трајкова она и ме породи иако беше на одмор дојде од дома... За болницата и за условите таму нема што да коментирам, поубаво од хотел, почнувајки од чистота па се до храна. Акушерките беа одлични, терапија точно на време делеа, кога ќе ги викнеш одма доаѓаат, два пати визита од гинеколог во денот, помош за бањање и движење од болничарките. Неонатолошките сестри исто така беа супер, мада јас си побарав памперси и креми и сама си го средував бебе, цело време си седеше со мене бидејки јас така сакав а го давав само за дохрана неколку пати во денот.. исто и педијатар правеше визита два пати, преглед од ортопед, скрининг за слух и први три контроли за бебе бесплатни... ако те интересира уште нешто пиши ми
Колку евра платив си платив, дај боже сите да имаат да си дозволат пораѓај во приватна установа, пораѓај како пораѓај ќе боли и ваму и таму исто, меѓутоа третманот по пораѓај не може да се спореди... цел живот плаќаме здравствено, за да фрламе плус пари на приватно, за жал!
Болница е Не е битно колку платила, битно е задоволна од третманот. Кешки сите државни да беа барем пола од приватниве во лекувањето и третманот на пациенти
za zdravje i za nega na dvajcata/dvete se raboti. ne da potcenuvam, no kaj nas na drzavno jas dosega sum nemala za nisto pozitivno iskustvo. Eve 5-6 mislenja sto prasav za gak, site mi rekoja ako mozes privatno da si dozvolis odi, tie tamu otishle od sto nemale da si dozvolat, no zatoa ne planiraat sledno dete-poradi tretmanot posle toa. I jas ne sakam da platam stotici evra, ama pa zatoa ne sakam i toj den da go pamtam kako najtezok vo mojot zivot. Ednas/dva pati ke ragam- barem za ova sme zasluzile da ne tretiraat kako luge, a ne zivotni
A nemora da znaci oti nemaat pari i po difolt odat na gak Ima i takvi sto imaat pari no ne davaat za na privatno da se poragaat
Не е коректно да носиш заклучоци зошто некои луѓе отишле таму. Тоа е само твое мислење, а не факт. Немаш ниту идеја, а ни претстава зошто некој оди на одредено место. Како што јас немам претстава обратно. Не не презентирај како греотилаци, не е во ред. Толку едноставно.
За @Lili4e се однесува ова, Јас лично не им верувам многу на приватните болници,имам пари и можев да си дозволам како што викаш ти,мое мислење е дека не се доволно стручни,повеќе верувам на докторите на ГАК и немој со такви ставови те молам.
Како тоа не се стручни? Па најдобриот кадар од ГАК и останатите општи болници низ цела држава го земаа приватните. И тоа знаеш сигурно зошто е така.
Многу е некоректно да кажувате дека дека на гак или чаир идат жени што неможат да си дозволат приватно. Точно е дека јавното здравство може и те како да се подобри ама кадар има одличен на двете места. Во тек на една година два пати лежев на гак , третманот беше и повеќе од солиден. Дури во наша привстна болница не ми го ни открија проблемот иако ме глеаа на не знам какво веќе ехо . Знам и други случки каде па на привстно не би стапнале повторно. Секој со својот избор. И на двете места се случуваат грешки тоа е нормална работа, не дај боже да се погоди само. И нигде не ме третирале како животно ,ниту мене ниту бебето мое , на ништо не ви личат коментарите на поединци.
Затоа реков погоре, не потценувам ниедна болница, ниеден доктор. Секој со свој став и искуството низ што поминал. Да не се лажеме какви услови имаме и во двата вида на установи. Мајката погоре праша колку евра фрлила во хотелот?! Не се фрлени пари, така решила и тоа е ок, нема потреба да се докажуваме. Во однос на доктор, јас од лично искуство знам тие што ме воделе претходно, што работеле на државно сега се на приватно отидени, знаеме зошто. А за моето искуство и искуството на поблиските ми кажува дека не би одела на државно, затоа што не бев/бевме третирани како што треба. На закажано, чекаш по 2h, разговор со висок тон или игнорирање до максимум, и за ред други испитувања што сум правела, ми згрешиле (поважно им беше кафето и телефонот) нема потреба да се повторувам, тоа е мое лично искуство, секој со своето!
Прво честитки за бебушот... Е оба многу сакав да знам дали е возможно, после прв царски вториот дали мора закажан да е или може кога ќе биде спремно самото бебе како кај тебе во случајот... Јас сум со царски ама за второ не би сакала да ми е закажан да го вадат пред да има знаци за активен пораѓај.