Првиот царски пред 2 години и 4 месеци, сега термин ми беше 21ви април, царски ми закажаа на 12ти ама си ме фатија болки на 6ти ноќта..
Дали таткото смее да влезе во болница за пораѓај? Во Битола до сега на врата само мене ме пуштаат, а тој чека надвор. Ама белким за пораѓај ќе го пуштат?
Битола не , колку што знам јас и порано не оставаа а сега со короната пак ич ,, страв им е да не му се слоши нешто
Vo remedika ne gi pustaat nikako. Posle poragaj od druga strana vlagaat preku staklo da go vidat bebeto
Мислам дека само по приватните се почитува протоколот за таткото. По државниве како и се друго во државата може да пројде секој и ништо да не се почитува.
Да. Но и во Чаир сега посети никако не примаат. Јас сега кога се породив маж ми го примија со нег.тест. Иако еден ден само лежев му викав да не вади тест џабе,меракот му беше поголем.
Искрено тоа што го гледам на слики од таму не мие ич ок. Со Мажи и деца во соба без маски. Ај мажот негативен тест, сигурно и на децата не им прават тестови.
Во Санте имаше пред некое време на сторињата на инстаграм. Сега гледам и сестрите си се сликаат со бебињата без маски.
Bozeee, mene me opomenaa vo remedika da sum nosela maska so bebeto zaso site bebinja zaedno spiele vo ista prostorija...sto e nerealno jer nema majka sto ke sedi so maska i nema da si go izbacuva novorodenceto...ali oni morale da kazat takov im bil protokolot
Не не, грешка си. Деца внатре не примаат. Надвор чекаат и си се сликаат. А за сестрите не знам, сите си носеа маски нормално.
Ваљда не грешам https://www.facebook.com/834802806608476/posts/3838860322869361/ Има слики и од сестрите лице во лице со новороденче. Ама они се на работа во здраствена установа и мора маска нели. Поготово сега.
@monik55 Ова е одамна, си ставаат они слики како нашите со Туна Сејди реклама си прават. Патем и не е кај нас, ова е во Турција сликано Знам деца никако не даваат.
Сега кога го спомнавте Санте, не ми се допаѓа што најинтимните фотографии ( дур си на маса за царски на пр.) ги споделуваат на фб. Исто така и сликите во соба ( кога си најнесредена ) и обавезно пред да си одат. Мислам, се најдобро за болницава ама претпоставувам прашуваат пред да објават дали имаат дозвола. Размислував за пораѓај таму, ама си велам слики сакам само за мене немора цел фб да ме разбере кај сум се пораѓала и како сум изгледала првиот и вториот ден кога уште не си прибран. Штознам, тоа е мое мислење.
Па тоа е со дозвола секако, не може никој да објави слика без дозвола, особено за таков интимен момент и од дете.