Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породилни приказни

Дискусија во 'Бременост' започната од fairy88, 20 август 2012.

1. RumShtangla

RumShtangla Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2015
    Пораки:
    789
    Допаѓања:
    1.421
    @Bubce38 Мила најмила..
    Славен еј, Славен се родил!!
    Честитки храбра мајко, честитки Славен каква мајка имаш!
    Благослов за цел живот.
    Среќни да сте♥️

На kika993, IRBBB, Bubce38 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.340
    Допаѓања:
    102.975
    Ич не претеруваш, стварно си родила совршенство, љуби га тетка :l: Те читам сега и си враќам филм, стварно и двете сме родиле прекрасни мажи :inlove:

На tamarce.j, Meckicja, IRBBB и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. LiquidLuna

LiquidLuna Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2021
    Пораки:
    5.062
    Допаѓања:
    21.465
    Шо убаво бе. Ме наежи. Еже малечко :l: Многу убаво чувство мама :inlove:Гушкај си се со принцот кралице! Заслужено ти е :angel::l:

На IRBBB, Ljubova, Milobebence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Babycool

Babycool Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2021
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    520
    Честитки мајка, не сум во тек со се што ти се има случено сега читам низ што се си поминала,ме расплака. Гушкајте се најсилно со синчето.

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. bubabuba

bubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2021
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    268
    Да ја раскажам и јас мојата кратка приказна.. 09.01, Во 14.00 часот ми падна мукозниот чеп. Во 18.00 ч прснување на водењак но, со неспецифичен изглед,боја така го проценив. Одам на болница во 19.00 ме гледаат ехо има сеуште плодова вода но, не им се допаѓа бојата на водата од прснатиот водењак. Ме оставаат во болница, во 20.30 ми кажуваат дека ќе ме прават царски рез. Во 23.15 се породив. Бебето беше умотано два пати околу врат со папочната врвца, докторите кажаа дека направиле најдобра одлука за итниот царски рез.

На Zorajde, KittyCat:), Mateas и 37 други им се допаѓа ова.
  6. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.269
    Допаѓања:
    18.387
    Јас спонтано родив со бебе два пати замотано околу врат со папочна.
    Сега ме замисли,никој не спомна за царски,всушност откако се роди видоа дека е замотано.

На abc1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Ист случај и кај мене со првото бебе.

На abc1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Neda997

Neda997 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.999
    Допаѓања:
    17.439
    Kaj clenkata toa go primetile po plodovata voda, obicno ako e zamatena ili ima boja na kaka znaci deka bebeto strada vnatre

9. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.269
    Допаѓања:
    18.387
    Сакав да кажам дека можеби сменета боја на плодовата вода е причина за царски,а не папочната врвца.

На Nbnbnb, mariz и Neda997 им се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.375
    Сигурно поради заматената вода (тоа е мекониум). Мене второто ми е итен царски поради тоа. А првото природен пораѓај на сред пораѓај му ја одмотуваа.. 12ч без пауза бев на цтг додека се отварав за да го следат и не ми даваа да станам (мислам знаеја дека е околу врат врвката, но мене на пораѓај ми кажаа дури). Излезе главчето, па ми викаа да не давам напони и се сеќавам дека ја влечеа преку главче и после продолжи пораѓајот.. :whew:

На mal.ecka, Snowflake97, Ani93 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. bubabuba

bubabuba Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2021
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    268
    Да, поради заматената вода. На крај се увиде дека бебето се мачело внатре.

На Snowflake97 и mariz им се допаѓа ова.
  12. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Леле мамички ме разнежнивте, ме расплакавте и ме насмеавте со вашите искуства, да Ви се живи и здрави малите бебушки, чисто сакав да прочитам и да ги разбијам моите црни мисли, 24 недела, имам уште многу до крај, ама се во глава ми се врти како ќе биде, што ќе биде, како ќе помине, бла бла, некои ми викаат иди со епидурал, други без, едни вака, други така, онака од почеток се изнаслушав приказни и денеска на контрола кога ми кажа доктпрката дека не било "Добро" наместено бебето ме смрзна, незнаев како да излезам од амбуланта, јас гладна отидпв, лом ме направи не било ухрането бебето, капак ми беше, до дома незнам како стигнав, па уште и се за пораѓај што се изнаслушав. Инаку нависта ми олесна малку со Вашите искуства, па се надевам и јас дека ќе биде се во ред со бебка до крај ❤❤❤

На IRBBB, Meckicja и mariz им се допаѓа ова.
  13. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    297
    Ехеее имаш време за бебе да се врти, врти охохооо...кога те извадила од памет матичната не ли ти го спомна тоа. Не се секирај за тоа ич. Јас сум скоро 37 па синко ќе се намести, па ќе фати друга положба, сега задно со лицето свртен обратно. Ама пак има време за врткање...немај грижи и опуштисе

На IRBBB и Kbr им се допаѓа ова.
  14. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Не ми спомна ништо дека ќе се намести бебка, ама така ме смрзнала алал нека и е, прва бременост ми е, секој преглед ми е како да полагам за палаглајдер хахаха и со ова короништево ако кивне некој одма тестови правиме, мислам дека треба да ги забранат прегледите во бременост да не не плашат вака хаха што убаво и било на баба ни ти знаела нешто за бебето ништо нити ја плашеле, само знае труднала била и оп дете а сега Гак Мак ова она појќе стресови само хахаха

На IRBBB, Ljubova и Мишел* им се допаѓа ова.
  15. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Моето до 8ми месец беше трансверзално свртено, ни со газ ни со глава надоле, туку со грб. Па до крај се сврте како што треба. Рано ти е уште тебе, имаш уште многу време до крај

На IRBBB, Kbr и ray111 им се допаѓа ова.
  16. ray111

ray111 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2016
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    297
    Епа некад ќе кажат нешто па ти чудисе после...имаш време немај гајле. Ќе се премести милион пати до крај...на баби те сега им е научна фантастика што правиме по болнициве

На Kbr му/ѝ се допаѓа ова.
  17. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.473
    Допаѓања:
    17.174
    @Kbr Кај мене бебка си е убаво наместена 33та сум, ама докторката рече да не се потпирам на тоа дека тaка ќе остане, оти има време уште неколку пати да се заврти до крај, кај тебе тек сега ќе почне да се врти и мести :)

На ray111 и Kbr им се допаѓа ова.
  18. Kbr

Kbr Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2020
    Пораки:
    659
    Допаѓања:
    1.589
    Леле мамички незнаете колку ми олесна, вчера кога ми го кажа тоа ме смрзна жената ама мртва ладна ни да објасни ништо, значи чим си се мести само да не се плашам, абре ако не те извадат од памет на лекар нема кој да те извади хахаха, фала ви многу ❤❤❤ и со лесно да поминете, па што поскоро и бебките да си ги гушкате ❤❤

На Ljubova и ray111 им се допаѓа ова.
  19. pikachu2

pikachu2 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    381
    Допаѓања:
    986
    Сега ја читам темава, ме изнасмеа и ме расплака.
    Ја сум толку драма квин да гарант и ја вака ќе измислувам последни недели глупости
    Чувајте се со беба, а по мој муж и ја плачам бре, па никој не ме трпи како он алал му вера, после оваа бременост ќе треба орден да добие, а тек сум 14 та недела

На Inamya, Kbr и ray111 им се допаѓа ова.
  20. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.281
    Допаѓања:
    76.375
    И јас неможам да го заборавам тоа чувство кога го извадија и одма го ставија на мене. Таков адреналин мислам на ролер костер нема да осетам, се тресев неконтролирано и неможев да запрам.. Нозете на бокс уште во вис, се тресеа и неможев да ги запрам, срам ме фати :D Незаменливо чувство :inlove:
    Нека се живи и здрави сите бебуши и сите да си дочекате таква убавина :l:

На H.VAGA, Mateas, Lili90 и 6 други им се допаѓа ова.