Читајки ве ем плачам од среќа ем од паника што ке ме следи, а имам прашања, кога ве сечеле и шиеле за прородно сте осекале и тие што сте царски дрен/латетар што и да ставаат и вадат боли?
Катетар не боли, шиење/сечење не постои точен одговор, некој ке ти кажи не, некој да, сите имаме различен праг на толеранција на болка итн. Немој да читаш и да се паничиш. Јас пред да родам имав пријателка породена пред 2 месеци, таа прегледот со рака го доживеа како најстрашно нешто ма светот и така ми го опиша, и искрено само на то мислев ко дојде време за мојот прв преглед со рака јас ништо болно не осетив, можда нелагодно неколку секунди ама ништо страшно. Ова чисто за пример за да не се базираш на нечие искуство.
Можам за царски да ти кажам. Катетерот не боли ни ставање ни вадење. Мене од него ми беше језа, мислев кој знае колку ќе боли. За секунда ми го извадија. Ама генерално не се води по туѓи искуства. Секоја жена е различна и зависи од организмот, од психичка подготвеност и сл. Само позитивно, без лоши мисли, бес лоши туѓи искуства зошто ништо не ти значат тие тебе лично.
Природно породена, сечењето ич не го осетив, а за шиењето ми ставија локална анестезија, па само малку беше непријатно, ама не ме болеше. За да го издржам цел процес најмногу ми помогна дишење, можеш да најдеш на интернет, ама во основа 4 секунди вдишување низ нос, 6 секунди издишување низ уста, со дување. Со лесно!
Нема потреба толку да паничиш секој различно ќе ти каже немора и кај тебе да биде така, јас сум со два природни, едниот поболен, другиот не, кога се пораѓав со првото, на една жена и го пукаа водењакот се дереше леле мори мајко, мислев којзнае колку боли, со првото сам ми пукна ама со второто мораа да ми го пукнат, мислам дека повеќе паника ме фати дека треба да ми го пукаат водењакот, а уствари не ни осетив кога ми го пукнаа.
Еве ме мене дома и наоѓам време дур бебо спие да ја раскажам мојава прича како се породив по 2ри пат. Вечерта пред да ме фатат болки со кере и со мм бевме кај тетка му да се видиме и нешто почнавме да се зезаме за Бебо да не дојде после тоа од кога бил кај баба му и така и се деси. Болки почнаа накај 01:30 почнав да бројам и некаде до 3 часот трпев после не само мм го разбудив за да идеме болница. Во меѓувреме го викнавме свекорот да ја пази малата дур спие и ние појдовме. Стигнав у чаир ме прегледаа и викаат дека останувам ја 5цм отворена и ја шок а во меѓувреме страв за кере. Од тие секирации си набив притисок.
Eve me Nazad da do kazam od koa mi go sredi ja pritisok imav celo vreme bolki i lezev pred boks u sekoj slucaj da ne pukne vodenjak pa odma na boks ovoj pat ne setiv kako e da pukne vodenjak tuku dobiv bolka i mi idese da napnam silno samo povikav nekako sestra dojde me kacija na boks odma tri napona moze bea sto gi dadoa i iskoci Moeto junace mateo odma zaplaka i se rodi 47cm I 2680 grama vo 40+2 dena mala kilaza radi mnogu kiselini ama sega si bara da si cica I se nadevam deka ke napredna malku sme so suva koza koja ni se lupi no se nadevam deka ke najdsm soodvetna kozmetika sto ke mu odgovara. Nie vekje sme doma Inc sabota se rodi vekje vcera sme doma so dadicka. Na site vi posakuvam miren porod
Мајка да е жив и здрав и голем да расте Каква поврзаност имаат киселините со килажата на бебче?Дека и мене ме мачат многу. 35та недела сум а бебе ми е 2200 грама.
Можеби @sun995 мислеше дека неможела да јаде убаво од киселините. Јас сум истата киселини и повраќање бетер прво тромесечие... Јадам со сила ама џабе све се враќа назад
Морам да прашам тука искусни сте, а за некој ден сум на лекар, читав/слушав дека мукозен чеп има појака структура и може да има трага на крв, незнам да сватам точно но засилена структура и боја имав изминатите денови, а денес само мн малку лигаво како крвче, како да не е тоа чепот..а од друга страна нез дали да паничам
Ништо не јадев. Со сила. Качив само 5кг, односно само бебето и водата. Од болница послаба искочив. Големината на бебе е најтесно поврзана со генетика.
Сечењето и шиењето не го ни осетив. Посебно шиењето, болеше не дека не ама во тој момент го држев бебето и верувај ни на крај памет не ми падна дека ме шијат. Мм баш ме праша како воопшто не сум спомнала дека ме боле, а јас зачудена го прашувам кога тоа ме шиеја Не се секирај, тоа се ќе помине, кога ќе го видиш бебо ќе заборавиш на се. Со лесно
I mojot cep koga mi bese padnal bese bese isto kako tvojot so malku krvce i se porodiv posle 1 ned otkako padna cepot
Битна и тоа се породив, од нигде никаде наеднаш некако булвално. Се роди среќата моја. Фала ви на времето.