Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породилни приказни

Дискусија во 'Бременост' започната од fairy88, 20 август 2012.

1. TinnaMinna

TinnaMinna Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2022
    Пораки:
    511
    Допаѓања:
    503
    Мене прв пат ми го донесоа плачејќи.
    Мене прво ми е незнаев како да го наместам да цица,цимерката што беше со мене имаше врски со една сестра па и се јави да дојде да ми помогне

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.331
    Допаѓања:
    102.942
    Ако е Беса таа повозрасната, од неа колку сум задоволна, ауууу... Царица! И кажав за искуството со баткото одма отиде да провери, отишла да ме бара во Шок соба да ми соопшти, ме најде горе кај родилките и ми кажа и советите што ги добив од неа ми беа највредни. Мислам дека таа беше. Неважно дали е она уствари, од педијатарките сум презадоволна. Мислам дека 3 докторки педијатарки видов.

3. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.672
    Допаѓања:
    6.543
    Може и ќе успеев да дојам да ми покажеше некој нешто. :D а не само му бутаа формула

4. anngelique

anngelique Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    2.672
    Допаѓања:
    6.543
    Среќа што си имала позитивно искуство

На Anomis11 и Iris-1234 им се допаѓа ова.
  5. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Да, може едноставно имав среќа, тоа велам и јас...

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.025
    Допаѓања:
    36.330
    Мене таквото понашање на првиот пораѓај ме уништи. Така лошо значи буквално никој се нема однесувано со мене во животот.
    Дури си размислувам тироидната од тогаш да не ми е пореметена дека сето тоа беше за мене ужас, мачење, малтретирање. Буквално полошо не ми било во животот од првиот пораѓај. Не самиот пораѓај како пораѓај туку целиот персонал во болницата односно тие со кои имав контакт нели не знам како се викаат што доаѓаат да те видат, проверат пред пораѓај и после пораѓај, и анестезиологот пред царски, значи скоро сите ми создадоа едно ужасно искуство. Си викам подобро да фалат, да фали персонал, отколку да ги има што повеќе во таков број. Жени што еден ден и тие ќе станат мајки, што мајка ги родила, ама никаков однос спрема родилка немаат.

На Srcka28, Meckicja, LiquidLuna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.289
    Допаѓања:
    170.455
    6-7 педијатарки најмалку има .
    И да , сите се стварно добри докторки.

Јас не знам што не ги затегнат малку сестрите во Чаир .
    Јас не сум слушнала некој да се пофали од сестра во Чаир , а за од доктор стварно скоро па само и пофалби да слушам .

На mssuniquee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.331
    Допаѓања:
    102.942
    Од предродилна и од шок соба сум ептен задоволна, каков убав однос, алал да им е.

На ivance.. му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.852
    Допаѓања:
    13.473
    Жално е да одиш на пораѓај и да се молиш да имаш среќа или како ќе ти се погоди.

На Oneo, gothchick, Bella_Stella и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Апсолутно така е.
    Првата цимерка што беше со мене не беше од Ск, неа и беше трет пораѓај и сите три пораѓаи и биле на ГАК и рече била многу задоволна, после неа имав друга цимерка, неа и беше втор пораѓај и таа беше задоволна. Пак ќе речам, дека може нам така ни се погодило инаку апсолутно се сложувам дека на пораѓај не треба да одиш со страв како ќе поминеш, треба секој да добие човечки третман. Инаку, колку што читам докторите нигде не се проблем, проблемот е во сестрите и крајно време е тоа да се смени.

На Rubiii, Freckles., Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.409
    Не разбирам, зашо мора да има сестра тука за да се преслече бебе? Зашо мора сестра да преслече бебе? Па странство нас никој не не гледа, се пораѓаш, ти го даваат одма ако си природно, сабајле е прво покажување како се преслекува и крај, имаш во шкафчето пелени, туферчиња за бришење и облека, сам од прв ден се секираш за свое дете.

На Chantal, Freckles., Sofi.ja и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.289
    Допаѓања:
    170.455
    Леле не знам , јас така си мислам оти мора да има сестра до родилките . Навистина не знам како треба и како е правилно .
    Ама јас сум ти жива тресулајка , паничарка , малце и нетаман сум , признавам .
    Лично јас во 100 животи не ќе се осмелев да земам сама да преоблекувам новороденче .
    Мош оти прво :^)
    Ама Не .
    Еве и пак да родам, повеќе од сигурна сум дека нема шанси да земам да го одповијам , сменам пелена , облекувам...
    Јас главата ја вртвев настрана коа му даваа млеко со шприц . Страв ми беше да гледам , све мислев ќе се задави бебе скраја да е .
    А и маж ми наби страв многу .
    На секое јавување ме опоменуваше- немој без присуство на доктор да го креваш од креветчето :)

Абе бог да чува (facepalm):)

13. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.677
    Допаѓања:
    18.332
    Нема такво правило. Што ке ми кажат, си сменила искакана пелена на син ти без надзор?

14. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    802
    Јас кога се пораѓав со големите баш беа фини сестрите во Чаир, полоши ми беа доле на пораѓај :^), па со бебиња се работи да му се сневиди треба малку односот да се среди

15. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.409
    Хаха епа тоа е изгледа затоа што знаеш дека ќе дојде некој да ти поможи, а кога мораш сама ќе го преслечиш без проблем, реално после 3 дена дома пак ти ќе мораш сама се. Ете јас дур не родив немав држено бебе помало од 6 месеци ама сабајлето само ми покажаа како и после ги снема, за млеко одевме сами да бараме, визита беше сабајле прво за нас, а после нашата само ќе викнеа по име кој е на ред за бебето преглед и голи од соба до собата за прегледи ги возевме сред јануар месец, тоа се тресеше, вриштеше ама така ни велеа и после преглед си ги облекувавме сами.
    И во ред ако ти е пример тебе страв, па ете да побараш помош ама они свесно да не те оставаат, а сакаш и плус имаш искуство е стварно чудно.

На Sofi.ja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.409
    И тоа сакам да прашам пошо ме интересира стварно, какво понашање имаат сестрите на пораѓај и зошто секоја втора се плаши од третманот? Можеби јас не бев со никакви очекувања ама мене никој не ме погледна освен на цтг кога бев 2 пати, пукање водењак и бабица кога ме пораѓаше сама на крај, на сред напони ме остаде со маж ми да врискам од страв да не мора он да го вади пошо ја снема.. ако е во прашање вреѓање, тоа реално само нека проба да ми се раздери или да ме навреди, а за остатокот шо ќе то прај ако се мисли некој да се тинтри додека се има контракции.
    Стварно ме интересира зошто имаат страв и лошо искуство ете не дај Боже дур сум Мк на одмор да треба да се породам порано.

17. Iris-1234

Iris-1234 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2021
    Пораки:
    5.827
    Допаѓања:
    11.746
    Не знам како е на спонтан пораѓај. Јас бев со договорен царски заради поставеноста на бебето, во сала сите беа прекрасни и сè се заврши многу брзо.

18. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    802
    Пред 10 год во Чаир, имаше дерење зависи од која како, една женичка врескаше на бокс и проаѓа една и се дере, што викаш мори кути таму, јас додека шетав да се отворам онака насмеана си се шетав, ми вика немаш болки и викам имам, па што се смееш, крајот неможеше да и се фати

На MeowMeow, Freckles. и Anomis11 им се допаѓа ова.
  19. Bubish26

Bubish26 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 март 2019
    Пораки:
    4.664
    Допаѓања:
    24.409
    Исфрустрирани али тоа не е причина за да се плаши некоја како ќе и биде за време на пораѓаот, најбитно е каков кадар со искуство има во болницата, дали се добри докторите, дали при компликации се способни да се справат за трудницата и за бебе, а тоа дали некока ќе се дери или вреѓа е најмалу битно.
    Крај краева секоја се породила, без разлика дали со врски или без врски, дали со персонал намчори, игнор додека траат контракции или некој позитивни сестри/доктори.
    Доколку само тоа е негативно тогаш нема потреба од потресување пошо реално "тинтрење" никаде нема, а вреѓање не оправдувам под никоја цена.

20. Mravce

Mravce Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    802
    Другото си беше таман, немам што да се пожалам, пак ќе одам таму, како и да е, секаде ќе се погоди по некоја таква на смена и тоа е тоа