Породилни приказни

Discussion in 'Бременост' started by fairy88, Aug 20, 2012.

1. Ena05

Ena05 Популарен член

Ох тие не знаат убав збор што е не па да те држат за рака да зборуваат убаво. Лично јас ја слушав сестрата што и викаше на жена што беше со мене на патолошка. Жената доби болки и офкаше и оваа и вика: "Ајде ма доста, што се лигавиш, да не сакаш некој да те тинтра?! А кога го правеше како беше? И мене ме болеше кога раѓав, никој не ме тинтрал па исто ќе е и за тебе!"
    Лечење комплекси на најјако!

Lisandra, blackdeath and mariz like this.
  2. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Не знам кога ова ќе се смени и кога ќе се побуниме за ваков третман. Најлошо е што доаѓа од жени. Да не ти се верува!

Anyshka and nikja like this.
  3. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Јас само се молам некои вакви леви да не ми се погодат, зошто со моите нерви и карактер има цела јавност да дознае и да пријавам каде стигнам.
    А не пак како некои што и шамари добивале на пораѓај. Е тука како ме носат во соба , така во исти момент викам полиција , па нека се чудат после.

Anyshka, baguf4e and Ena05 like this.
  4. Ena05

Ena05 Популарен член

Може и треба така па можеби нешто ќе се смени.

5. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Вака треба сите. А не ќе се жалиме само и ништо да не превземеме.
    Идеме да родиме дете и некоја не еб**а, ќе ни лечи фрустрации на најубав ден во животот.
    Абе само остро и јавно да се чуе на сите страни.

6. baguf4e

baguf4e Популарен член

Да раѓам и да ми се погоди некој да ме вреѓа или недај боже шамар, у сред болки ќе станам ќе го рашамарам јас него. Краток фитил имам, ама и да немам, не знам како жените дозволуваат некој така да им се понаша. Цела јавност ќе дознае и има да терам до крај. Од нашите придонеси плата земаат и уште ќе кажува дали сум офкала и дали ми било убаво дур сум го правела. Дебилизам.

Anyshka, Aschenputtel and joy1 like this.
  7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

До детали ќе и објаснам како ми било додека сум го правела. Може ќе и дадам некоја идеа :rofl:
    Јас бев во шок , тука низ форумов читав една членка, што од Систинааа имаше таков ужасен однос добиено, што ми се згади. Не е за оправдување одвратно однесување без разлика во која болница се пораѓаме, ама Систинааа, да им оставам 2000 еврики минимум и да ме вреѓа и да ми се однесува како да сум ѓубре, е нече мочи.

Didi***, Anyshka and baguf4e like this.
  8. baguf4e

baguf4e Популарен член

Јас сум во план да раѓам во систина, ама кај и да би била било државно или приватно некој така да ми се испонаша не гарантирам за последиците. Ке ја изџогирам болницата со него, ако сум приватно само може повеќе елан да имам.:rofl: Само што слушам/читам вака приказни нерва тешка ме фаќа за неправдата кон жените. Уплав да имаат да родат дете од некои недоквакани.

Anyshka and BellaBibi like this.
  9. Ena05

Ena05 Популарен член

Сега кога си враќам филм назад си викам да така требало ама тогаш после толку саати мачење немав веќе сила за ништо. И мојот и животот на бебето зависеше пак од нив а и да се десеше нешто пак ќе се заташкаше како и секогаш у оваа наша вукојебина.
    Ама највеќе се каам за една ненормална сестра што не ја истерав до крај. Јас тазе породена, прво дете таа ми се развика памперс не сум знаела да наместам, не ме бивало за мајка. На моето одвај чекам да си одам дома таа вика е што маж ти многу ли ти фали, он да не ТИ го чува детето?! Па викам колку сум јас родител толку е и тој. Таа вика татко бил за причувуње, пази молим те, за причувување! Па го отера муабетот дали мене татко ми ме чувал, па кого повеќе сум сакала од родителите за на крај да донесе овцата заклучок дека мене татко ми не ме сакал,ми фалела таткова љубов затоа како дете сум трчала се по него!
    Хормоните ми беа хаос, и уште она ми фалеше, ме уби у поим.
    Сега да ја видам ќе ја плукнам ама тогаш...

Zumbulche and intj_girl like this.
  10. intj_girl

intj_girl Истакнат член

Зарем уште има вакви? Ова знам пред 40 години сигурно, мајка ми кога ме раѓала мене имало вакви коментари кон другите пациентки, а некоја пациентка си ја чукала главата во ѕид цел ден од болки... Ама и во денешно време зарем до толку?

Ena05 likes this.
  11. intj_girl

intj_girl Истакнат член

(facepalm)

12. Ena05

Ena05 Популарен член

Има и тоа од млада жена. Јас џабе не реков моја нога на ГАК веќе не.

intj_girl likes this.
  13. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Исфрустрирани се до бескрај. Јас незнам , врши ли некој контрола? Идат ли на психо тест?
    Па не си знаела да смениш пелена. Па нема да знаеш. Сум или си менувала може пелена на поголемо бебе, ама на бебе еден ден старо , кревко, каде си/сме менувале?
    Абе кога ги тепаат не чини народот, ама овие не за ќотек, за бесилка се некои.

14. Ena05

Ena05 Популарен член

Ако идат на тест нема да поминат а и онака фали персонал, може затоа не идат :D
    Инаку типката беше озбилна дека сум имала 9 месеци да научам, дали на други бебиња дали на кукла мој проблем било :D
    Смеем се а плаче ми се работава.

intj_girl likes this.
  15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Значи да тркнам до некоја продавница за деца, да си купам една кукла и да вежбам ?
    Или еве некоја нова мамасита нека отвори часови по менување пелени и да идеме .

Anyshka, Marsi* and Ena05 like this.
  16. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се сеќавам со првото, и јас проживеав низ пекол од сестрите :D.
    Да сум сега тамо со овој памет, на која и да почнеше таков муабет да ми праи, право шамар ќе ја лепев. Па на другата па на третата. Абе само на врата шо ќе ми се појавеа ќе ги шамарав :D.

Со второто, тргнав спремна и надркана во болница. Спремна бев да се карам. Арно ама се погодија злато овие. :rofl:

Anyshka, BellaBibi, baguf4e and 3 others like this.
  17. Ena05

Ena05 Популарен член

По логикава на удренава да :D
    Имаше една сестра златна што беше, одвај ја чекав да ми се погоди на смена и баш и раскажував за колешката нејзина и вика лелеее баш па таа нашла да збори, па таа бе нема кој да ја из*бе не па дете да и напраи и она нашла да кажува како треба! :D
    Ќе ме истепаше зашто не сум ја отерала кај шо не треба :D

18. Ena05

Ena05 Популарен член

Јас среќа па не ни сакам второ за да мислам како ќе праам за следен пат :D Ако некогаш се предомислам таму не идам за да нема некој у црна хроника после :D

Adidas888 likes this.
  19. anngelique

anngelique Популарен член

Каков психотест се се со врски напикани

Anyshka and BellaBibi like this.
  20. nikja

nikja Истакнат член

Zena tie najgolemo zlo:|

Anyshka, intj_girl and mariz like this.