Имаше една болничарка, гарант на некоја дрога беше, испиена цела во фаца. Пали светло во 5 ајде мајкииии да се потсредиме малце за визита. Зима тегне чаршафи, мести, влече. Ја и викам па нели во 8 е визита? Па да ми вика, ќе ве замолам да не мрдате многу до 8 да не се растурат креветите . Јас 2 дена пиев дијазепам, да не се напиев, ќе се истепав мислам.
Хахаха ова сигурно на ГАК е пошо и јас го имам истото искуство Не ми е јасно уште што ако има визита и што акп чаршафите не се наместени Не сме у војска побогу
Јас на визита бев легната обратно на креветот. Т.е. седев на долната страна, и доаѓа визита и ми вика докторката "Мајка, некако обратно си легнала". Викам па малку обратни ви се креветите, повелете седнете горе со бебе на цицка, ако не паднете ќе дојдам и јас таму. И сестрата после ми вика "Ама ти многу збориш"
Ај чаршавите, нас ни рече дигнете спаваќите и симнете влошки да може да ве види докторот, ќе има визита. Си седевме така со цимерката можда пола саат додека се освестивме дека визита којзнае кога ќе помине (викенд беше) . Сигурно е истата болничарка, вака по описот.
Вторпат примив Флостерон во неполна 37 недела и посебно сега ми беше назначено дека е подобро да биде заштитено вака бебето, отколку да го влечат по инкубатори. И со првото и со второто не забележав некои посебни промени. Читав тука дека бебињата станувале малку пасивни, ама кај мене и двете беа прилично раздвижени. Таа многу ме фрустрираше, ептен наци беше целата. Кај ме малтретираше сечена со царски и нестрплива да го мести креветот, јас покриена до врат пошо беше зима, она зема ми го дипли јорганот и долу кај нозете ми го остава. Ми идеше да ја тепам. Уште сега ми се плаче дека пак ќе морам да ја гледам за некој ден.
Абе со врски се може, или ако ти се погоди. Мене ми го земаа телефонот го дадоа на мм дома да го носи зошто мислеа одма ќе раѓам, одма во предродилна отидов а таму не знам зошто не даваат телефони. 12 саати побудалев, нит телефон, нит ништо, збеснав. Буквално гола влегов со влечки мои само, ништо друго се зема мм.
Лелеле сигурно е истата хахаха, смејем се а плаче ми се. Уште у 5 саато свети ламби се дере ајдеее визитаа спремувајте сее... Сеа ми се лоши.
Иначе и јас отидов со спремен мал куфер на ГАК ,и коа влегов ми кажаа куферот да го вратам кај мм ,и ми извадија таму една крпа и приборот со четка за заби и паста и пелената ги земаа,ми ставија се во едно кесе и влегов...немав шо да облечам а треба за една спавача цела крвава да молиш цел ден.
Кога било ова? Сега баш сум тука, сите се со куфери од старт, јас со торбица. Ми ја носеа секаде како што идев. Тел си имам цело време, освен додека ми правеа цтг и додека раѓав и ме шиеја. Јас сум баш убаво изненадена од сите. Вчера природно породена, ама дојдоа ме кренаа, да не ми се слошело, ме измија, улошка ми наместија. Одма и нова спавача ми дадоа , денес пак исто чисто се ми сменија. Љубезни се за се што ќе прашаш. Доаѓаат прашуваат, даваат совет. Па и на малава како и се имаат увртено, само ми ја гњават
Драго ми е што се завршило како што треба . Битно ти и бебе да сте добри сега. Ако не грешам имаше и гестациски? Може за жал и поради гестациски дијабет да се случи ова. Мислам дека и докториве не го сфаќаат толку сериозно гестацискиот како во странство. На колешка роднина истото и се има случено, бебе над 4 килограми родено во термин, а белите дробови недоволно развиени поради гестациски.
2022 за време на корона, и два дена бев у шок соба дека немаше место .... Да нагласам дека од пораѓајот сум задоволна, немам лошо искуство ама ова со болничаркава морав да го кажам и за у шок соба
Јас на Гак се породив пред 6 години.На бокс бев и бабица Ангела и го памтам името само, ми го даде нејзиниот телефон одма да му се јавам на мажот ми да му кажам дека сум се породила.Докторот не го памтам на име,а од целиот персонал што беа имам многу убаво искуство
Ох леле како читам повеќе се плашам и паничам. И јас сум со гестациски и во странство сум, ама никој ништо слично ми нема споменато за инекциите или за белите дробови. Во Мк кога ги примав тие инекции беа скроз превентивно бидејќи бев со спонтани и тогаш имав гестациски.
Таа е легендата гарант, слаба, висока, со очи ококорени. Влага и ајде душичко, како си душичко, а и иде да те утепа што со дошла да се пораѓаш и работа си и отворила.
Леле да, јас лани лежев таму на итна една недела и истово го правеа. Не ми се јасни ако се чаршафите растурени што дека? Како да спијам и лежам? Ако не ај да не мрдаме.. која глупост. Не сакам да се потсетувам
Не се плаши . И јас имав гестациски, го родив 37+5 со царски и немаше никаков проблем. Многу ретко се случува ова, а може да се случи и без гестациски. Ниту мене никој не ми спомна за инекции, па еве го здрав и жив до мене. Да можам да го вратам времето многу помалце ќе паничам и помалце ќе читам по интернетов. Повеќе му наштетував со стресови непотребни.