Породилни приказни

Дискусија во 'Бременост' започната од fairy88, 20 август 2012.

1. Rozevata

Rozevata Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2024
    Пораки:
    753
    Допаѓања:
    1.996
    Уф, Бокаче. Душо убава! Си се изнаплакав.
    Едноставно наклон и браво за тебе, мајка!
    Дарија да ве радува цел живот, и што по скоро во домашна прегратка! Животот резервиран само за убавини од сега па натаму! :l::l::l:

На bokace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    844
    Допаѓања:
    3.617
    И јас плачам заедно со сите вас .
    Но овој пат од среќа :hug::D
    Се лошо се заборава , ние жените не сме свесни колку сме силни и храбри во одредени ситуации .:hug:

На mal.ecka, Moon2021, Anturium и 13 други им се допаѓа ова.
  3. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.457
    Допаѓања:
    127.497
    Како сум се изнаплакала;(
    Сите овие год.знам за твојата борба,ја доби:hug:
    Да е здрава и жива малата,цел живот радост да ти носи.
    Ве гушкам:hug:

На Simon4e0507, bokace1 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  4. Bebce ❤️❤️❤️

Bebce ❤️❤️❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2021
    Пораки:
    1.134
    Допаѓања:
    1.604
    Да ја напишам и мојата втора породилна приказна
    Овој пат за разлика од правта бременост ја поминав полесно без некој компликации се беше во ред само бебчето беше помало од тоа што треба, стасав и до 38+4 сабајлето имав закажано за прием за царски станувам го будам малиот за градинка и оп нешто ми тече ми прснал водењакот јас испаничена со првото немав ниту болки ниту прксање водењак дека бев со тотална планцентна превија имав исто закажан царки сега ова непознато веднаш го носам во градинка одма одам на оделение во мојот град ми прават преглед навистина прснат но немам болки веднаш заминав на Гак ме примија ми направија сите испитувања и ме сместија на патолошка поминав цел ден и цела ноќ таму не добив никакви болки и си чекав ред за царски. Дојде и мојот ред јас нестрплива едвај чекав да дојде и да помине без никаков страв и во 12 се роди моето второ бебче 2500кг толку малоо и нежно , ме префрлија на интензивна и вечерта во соба ми го донесоа ми беше страв да го земам мислев ке се скрши но стравот полека полека помина и јас почнав да се чуствувам поспремна за се што следува сега веке нема страв. После царскиот веќе вториот ден се чуствував подобро а сега после 5 дена уште подобро немам болки немам ништо. Ете такс беше моето искуство вториот пат за разлика од првиот многу полесно порелаксирано и без страв ви посакувам на сите лесна приказна како мојата само сакам да ве прашам тие што сте со инв дали ви пишува на отписното писмо дека е со инв на првото ми пишуваше а сега не незнам зошто не се напишале треба ли да баран некаква корекција или нема потреба

На Annath, Lostinparadise, Fenix05 и 19 други им се допаѓа ова.
  5. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.063
    Честитки Бебче, да ти е живо и здраво :l:
    Баш ми е мило што со убаво и лесно си поминала :hug:
    Инаку да, на отпусното писмо пишува дека е со инвитро, но мислам дека нема потреба да се праве корекција.

На Bebce ❤️❤️❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Mila0000

Mila0000 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2021
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    1.063
    Бокаче сега ја прочитав твојата приказна, те гушкам и во најскоро време да си одете дома :hug:
    Ме потсети кога ме качија на Пин, немаше кревет за мене, ти прва ни прозборе и ни кажа, сега ќе донесат кревет, и ме сместија веднаш до тебе :)
    Те осетив кога имаше болки, но ти беше толку цврста и глас непушти, се стискаше во креветот.
    Се сеќавам кога докторот ти велеше биди смирена Бокаче, сега секоја минута ни е битна, потоа сум паднала во длабок сон и се разбудив кога те вратија назат на креветот и слушнав како сестрите ти честитаа за твојата ќеркичка :l:
    Потоа ти ме тешеше мене и ми велеше не се сеќирај, не е страшно :hug:

Од срце ти посакувам во најскоро време дома да се гушкате со Дарија, чувството е непроценливо!
    Ќе уживаш во убавините, радоста и среќата :* :l: :f:

На Beautymom, Lostinparadise, srce-9 и 7 други им се допаѓа ова.
  7. bokace1

bokace1 Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    844
    Допаѓања:
    3.617
    Те гушкам најсилно :hug:

На Beautymom, Mumoftwo30 и Mila0000 им се допаѓа ова.