Форумџика на годината

Породилни приказни

Discussion in 'Бременост' started by fairy88, Aug 20, 2012.

1. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Фала многу :l: презадоволна, немам доволно пофални зборови за целиот тим.

mariz likes this.
  2. Belina

Belina Истакнат член

Честитки живо и здраво да е! Баш ми е мило за убавото искуство. Сакав да прашам дали даваат епидурал како што кажуваат безболен пораѓај за секоја родилка?

Moon lovers likes this.
  3. Moon lovers

Moon lovers Истакнат член

Да, и епидурал и лајт спинал даваат на секоја што побара дур бев јас. Фала ти многу :hug:

Belina likes this.
  4. hannybanny

hannybanny Истакнат член

Не даваат. Мене не ми дадоа

Belina likes this.
  5. Anajlin

Anajlin Истакнат член

Јас се породив во октомври и не ме ни прашаа, ми ставија епидурал.

Belina likes this.
  6. Belina

Belina Истакнат член

Незнам што да кажам, дали зависи кој доктор ќе се погоди или со кој ќе се договориш... Некако ми е несигурно дека баш на мене ќе ми се погоди да ми дадат ете секој има различно искуство. Јас треба да се породам крај на Март и сакам со епидурал сега за сега ситуација ми е за природен пораѓај, но мислам дека во приватна болница ќе отидам само поради сигурност епидурал да добијам.. Како доаѓа време се повеќе мислам да не има некои компликации ама морам позитивно. Сепак фала ви што споделивте искуство.

7. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

И приватна да одиш, само поради епидурал, може и да не ти фати. Другарка во Систина, не и фати, на друга исто. Во Ремедика отиде кумата, баш за епидурал, половично и фати.
    Само биди со позитивна мисла.
    За болење боли, ама поминува штом искочи.

Belina and Mumoftwo30 like this.
  8. Anajlin

Anajlin Истакнат член

Мене како што ми кажаа, од 01.10.2025 на сите родилки веќе им даваат или спинал или епидурал. Мислам дека нема врска кај кој доктор си, сите добиваат. Можеш и на преглед кај докторот на ГАК уште еднаш да се информираш.

Belina likes this.
  9. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Како што им фалат анестезиолози сигурно игра улога и тоа да се случи да нема, да е на итна операција итн... и јас државно не одам главно ради сигурноста да добијам епидурал болки има да, не е безбнолно ама имав одмор меѓу болките, спиев, дремнував и после бев свежа на бокс. Валда тоа е таа разлика кога си без епидурал па се мачиш и после немаш сила за бокс и уште толку се мачиш...

Belina likes this.
  10. mama11

mama11 Истакнат член

Јас на 30.11 се породив па нити ме прашаа за епидурал нити ми ставија :rofl::rofl:

ma4e1311 likes this.
  11. NIKA@

NIKA@ Истакнат член

Здраво девојки да си ја пишам мојата втора породилна приказна додека спијат сонцата :inlove: Втора бременост и оваа добиена по пат на ИВФ ,уредна без никакви компликации …за оваа бременост мн размислував кај да се пораѓам со првото се породив државно ок поминав брз пораѓај се се заврши како што треба и покрај тоа што никој не сакаше да ме прегледа и покрај пукнат водењак додека не дојде др што требаше да ме породи ….затоа оваа бременост си отидов во Плодност Битола.
    На редовен преглед бев 3 цм отворена се договорив со др за индуциран пораѓај од причини што 2 сати пат имаме до Бт па да не трчаме после ако ме фатат болки :D Ми ставија чепче за омекнубање на грло полаку почнав да се отварам до 5 цм не почуствував никаква болка после саѕ ипол ајде пак проверкс уште само 5 цм отборема ,ми пукнаа водењак и ајде др вика движисе , ме фатија веке болки и ме однесоа во породилна …ме качија на бокс 2:30 сат од прилика болки онака на 2-3 мин ме проверуваат 6-7 прста оп 8 е тогаш фатија она јаки и си барав епидурал:rofl: др ми вика за неполн сат ке родиш што ке тие :lol: нејсе ми ставија ми пуштија минимално за 10 мин стивнаа болки за пола сат после тоа добив напони и за брзо се роди сонцето мое :sun: релативен брз и лесен пораѓај . На сите ви посакувам пораѓај како мојот :l:

CareTee, Coco31, Senoritaa15 and 15 others like this.