Честитки живо и здраво да е! Баш ми е мило за убавото искуство. Сакав да прашам дали даваат епидурал како што кажуваат безболен пораѓај за секоја родилка?
Незнам што да кажам, дали зависи кој доктор ќе се погоди или со кој ќе се договориш... Некако ми е несигурно дека баш на мене ќе ми се погоди да ми дадат ете секој има различно искуство. Јас треба да се породам крај на Март и сакам со епидурал сега за сега ситуација ми е за природен пораѓај, но мислам дека во приватна болница ќе отидам само поради сигурност епидурал да добијам.. Како доаѓа време се повеќе мислам да не има некои компликации ама морам позитивно. Сепак фала ви што споделивте искуство.
И приватна да одиш, само поради епидурал, може и да не ти фати. Другарка во Систина, не и фати, на друга исто. Во Ремедика отиде кумата, баш за епидурал, половично и фати. Само биди со позитивна мисла. За болење боли, ама поминува штом искочи.
Мене како што ми кажаа, од 01.10.2025 на сите родилки веќе им даваат или спинал или епидурал. Мислам дека нема врска кај кој доктор си, сите добиваат. Можеш и на преглед кај докторот на ГАК уште еднаш да се информираш.
Како што им фалат анестезиолози сигурно игра улога и тоа да се случи да нема, да е на итна операција итн... и јас државно не одам главно ради сигурноста да добијам епидурал болки има да, не е безбнолно ама имав одмор меѓу болките, спиев, дремнував и после бев свежа на бокс. Валда тоа е таа разлика кога си без епидурал па се мачиш и после немаш сила за бокс и уште толку се мачиш...