На гак не е така, зависи како се прегледите, ако е се добро го носат за неколку саати. Таму има персонал и се 24/7 со тебе, државната клиника не е таква во Мк. Ниедна, не само гак.
Јас на ГАК се породив,во просторијата каде што е боксот веднаш по раѓање го мерат и потоа го носат кај бебињата. Јас сум една од тие мајки што 14 саати по пораѓај го виде бебето(за првото зборувам) . Без никој да каже конкретна причина зошто не ми го носат. Прво беше да те сместиме во соба, после ме преместуваа во друга соба, други бебиња носеа моето не. Уште малку што не ме истепаа кога ги прашував каде е моето бебе. Ден денес не знам зошто не ми го донесоа порано.
На мајка ми исто и се има десено со мене кога ме родила, ама во Чаир. Не ме носеле зашто сум се напила од плодовата вода и сум примала терапија, ама никој не и кажувал за на крај да се испокара таму па трчаници дошла кај бебињата да ме види.
Одев и кај нив прашував,ме искараа зошто сум дошла дури до таму од другиот крај на ходникот,можело да ми се слоши и да паднам.
Како за прв пат поминав прелесно,на секоја жена би и посакала да се породи како мене лесно и брзо. Болки почнав да осејќам во 01:45,исто како менструални болки ништо страшно,без проблем ја преспав цела ноќ до седум часот наутро. Во осум и пол ми пукна водењакот,имав контракции,ама беа нередовни и не толку болни. Во десет часот вејќе бев во болница,ми направија цтг,ултразвук исто нередовни контракции минимално болни.Во 11:30 добив соба за да се породам дури тогаш почнаа контракции на 5-6 минути со среден интезитет на болка. Во 13:25 се роди синко❤️ Поминав многу лесно со минимално болка и напор.