Posle dva meseci i dobienoto poslobodno vreme da vi ja raskazam mojata porodilna prikazna....kraen termin mi bese 13.11.2015 vremeto si pominuvash jas nemav aber za poragjanje, iako na kontrolite na eho uste od 37 nedela ginekolozite me spremaa za poragjaj vo stilot se e zrelo i bebe i postelka pa sigurno porano ke se porodis no nisto od toa....go nadminav terminot na 16.11 nenadejno padnav na stomak i naednas kako sa osetiv kako bebeto naednas mi se spusti vo karlicata epten dolu a jas se ukociv nekoe vreme i bebuska ne mrdase ama posle tolku tresenje i masiranje na stomakot osetiv udari koi mi vleaa nadez deka bebeto e vo red, vecerta pocna uzasno da me boli glavata da ne znam kade se naogjam ne mi pominuvashe ni od apche, duri i povrativ nekolku pati (taa nok ne ja odspav) na 17.11 sabajleto povtorno pocna da me boli glavata i togash nepdlozno otidoc na ginekolog me gledase na eho mi kaza se e vo red so bebeto, bidejki terminot bese nadminat se dogovoriv da se porodam so carski na 19.11 (bolkk imav minimalni i ne bev otvorena voopshto a denovite pominuvaa) mi prepisa bedoksin i lexilium od 2 mg zaminav doma i se napiv samo bedoksin,vecerta kun 18h pocnaa da me fakjaat bolki ama pocetni minimalni koi se povtoruvaa na polovina chas i ne im obrnuvav vnimanie a i doma imav gosti otkako si legnavme so soprugot bolkite se itenziviraa i intervalot im odese na 8 i 5 min cekav 2 saata i kazav doma deka vreme e da odime vo bolnica poskoro deka domot mi e odalecen od bolnica polovina chas pa poskoro da trnime na bolnica me stignav vo 2:00 na 18.11 me pregledaa edvaj 2 prsta otvorena i inistiraa da se vratam doma rano sum bila dojdena imalo vreme,jas insistirav da ostamam i me primija,na moite im kazaa da si odat rano bilo da rodam demek prvorotka bavno se otvara :/ legnav vo soba demek da spijam a se kleshev od bolka ufkav stegav zabi,setav niz hodnikot, site spiea na oddelenie jas sama nikoj da ne me proveri kako sum do kaj sum...se osetiv kako kuce skitnik vo 5:00 dojde doktorkata da videla do kaj sum me proveri i se izenadi kako sum mozela da se otvoram 8 prsta za tolku kratko vreme a prvorotka se nazali deka gi izlazala moite doma mi go pukna vodenjakot i pak vo soba me pratija mi stavija provokacii i pocnaa bolkite ama i mi se povrakjase mn vo 7:00 me odnesoa na boksot i me poragjaa celi 50 min davav napor bebeto taman se spustase dolu pa ke se krenese pak,prizmavam vikav mnogu a grloto me grebese umirav za voda barav ne mi davaa,ragjav molev da mi pomognat da mi dadat voda tie kako ne..gubev svest i vozduh ne mi dadoa kislorod me secnaa i naednas izleze maliot celiot modar i ne placeshe sto najmn me zabole vikav ejjjjj deteto zivo e alooo kazetee a tie so se deris ma ziv e...koga mi go dadoa sonce me ogrea se smiriv i od togash sme nerazdelni...
Se se ama tie sestrite kaj nas se stvoreni za zivi da gi besis ..namesto da te drzat za raka i tesat tie uste tolku pravat tesko da ti bidi..pa dobro bre majkamu stara i tie se zeni i tie nekogas rajgale ili ce rajgat
@zalosna Kazi mi za kakvo video stanuva zbor? Te prasuvam oti nekni na predavanja na GAK akuserkava veli "me ima na video kaj sto poragavme pacientka sega brzo, gledajte go, da vidite kako odi procedurata" pa vikam ti da ne si? inaku kako pomina, kako ste so bebuleto? Pozdravcee
Mila ne sum jas na toa video ..videovo e snimano od cerkami..ne sum vo mk jas Inace super sme so bebus samo sto zaspavme
Jas gi gledav od zalosna ♥♥ Veruvas da go fati covek merak uste ednas da pomini niz tie momenti i bebe da ima♥♥
Ааа не може така, само некоја да го гледа видеото, дај срцка @zalosna и ние да го видиме, љубопитна сум и јас, каде го има на youtube?
Pa daj spodeligo zalosna,da ni se javi zelba za drugo bepce ,na primer kako jas sto sum uprpana za vtoro )))
Ne smejam da go stavam na yout..cerkami mi kaza deka bilo zabraneto vo CH da se stavat takvi videa poradi babicite sto se na videoto hhhhh
Епа да ти кажем за тоа таа една што цело времњ ме малтретираше и на бокс плус една со големи гради, кога го давав последниот напон јас мислев дека се држам за боксот бели има како рачки а јас да сум ја фатила за едната града па да ја стианем јако и повлечем на доле, кога почна да вика и замисли во тие болки искача бебето а јас додека се дере, јас и велам извини, извини несакајки беше, замисли каква култура таа има, па јас, сега кога ми текне што сум се извинувала не заслужува, зошто после неколку секунди ме крцна излезе бебето, почнав да прскам крв зошто толку професионалци да ми исечат аортата каде секунди фалат до смрт, се нафрлиа на мене незнам колку доктори сестрата расипа сите ножеви врз мене од паника, ни си ја видов керкичката, само знам дека во тие 30 секунди тоа додека се случуваше, само во себе си кажав Господе чувајте го моето бебе.