Bravo za hrabrosta i smirenosta !!!me nasmea i rasplaka vo isto vreme iako i jas go pominav toa pred 2nedeli .Ete primer sme deka i vo GAK mozes da pomines super !!! Backi do princezata tvoja
I posle mene tuka me ispokaraa sto kazav deka postojat hrabri zeni, od mene edno ogromno bravo, sekoja cest za toa kolku si bila smirena i HRABRA, da da hrabra zenicki koi mi se nafrlivte pred nekoe vreme, e ova e hrabra zena. Zivo i zdravo da ti e maloto i cel zivot srekja i radost da ti nosi
Не ти се нафрлија затоа што рече дека постојат храбри жени...туку затоа што ги направи лигави сите што родиле со царски рез. Не се контролирате што зборите, вреѓате па после тоа следат десет поста со разглабање исправање криви дрини ама не мислев вака така... Нека ви се живи здрави бебињата на сите што се породивте после мене сум испуштила мн ама ја избегнувам темава затоа што несакам да исплашам некоја трудница што е пред пораѓај ...
nikoj ne navrediv, od presvrt na tie koi se osetija navredeni taka ispadna 100% kazav ako mora carski i jas deka kje odam carski, ete samo ne sum podrzuvac na bez indikacii carski, a nikoj nemoze da mi sudi za toa..
Најобјективно ќе ти кажам затоа што не сум погодена од ситуацијава. Ако некој пише за царски и друг "општо" му мудрува како он е голем јунак со големо бебе, намерата изгледа сосема различно.
Ситe што те читавме во моментот знаеме колку беа зборовите како со исмев болни беа спрема другите маjки,е сега ja така доживувам другите незнам во моите очи ти падна пред се како жена а потоа како маjка,маjка со детенце да се исмева на таков начин ,мислам секоj има свое мислене ,некои може нема да се сложат со мене но не е важно дали некоja е со царски / природно дали имала сила или не храбра итн не е важно,важно е таа маjка донесла живот придонесла во општеството ,се грижела во бременоста што jaди пие да не се пролади ,и сега некоja како тебе да дели правди тука нема смисла ,извини вака ама не си во право
Жената како и да родила дете та природен та царски таа е храбра само поради тоа што раѓа и носи мало суштество во нејзината утроба.Неможе никој никого да осудува.И од кога жената ако раѓа царски не е храбра.Можеби маката ја натерало така да раѓа или пак животот и на неа и бебето бил во опасност па морала со царски.Жената не е лигава и не е принцеза ако раѓа со царски тука баш напротив ХРАБРА како и онаа што раѓа прирдно
Ах,колку ме иритираат мислењата околу царскиот.Јас пошто сум со првото со царски ми имаат зборено дека не сум била вистинска мајка зошто не ми излегло од доле бебето,само тие што родиле природно знаат што е раѓање на бебе и што е да станеш мајка,со царски размазените оделе пошто биле свилени и немало болки а што е најтрагично тие што го зборат истово не осетиле на своја кожа царски рез и од кожа ме вадат. Дури имаше и муабет да сум идела и со второво со царски одма директ за да не сум се мачела а поима немаат што значи царски рез. А од каде тебе правото да ги делиш жените и да посочуваш што е храбра жена.Од кај знаеш ти низ што се поминуваат жените што завршуваат со царски рез за да им остане живо и здраво детето како и тие што одат на договорен царски,од кај знаеш која им е причината за тоа.СРАМОТА.Дај Боже само никогаш да не си ни во кожа на тие што сме родиле со царски рез.
Koga edna zena ke go pravi seto ona sto jas go pravam od svoi 18 togas neka dojde da mi sudi za mojot izbor kako ke se porodam. Sramota.
Е ај олабавте,не ја терајте темата у трет правец. Докажувајте се,објаснувајте се,испукајте се во соодветни теми. Бива...
Nema nikogas da me navredite da znaete, neka znaat de site 4400g bebe prirodno ne e mala rabota, hahahahaha licno ne navreduvam i dosta i vie mene licno me citirate... Fala, prijatno 1. Nikade ne rekov deka tie sto ragjaat carski ne se hrabri. 2. Ne navreduvam licno, imam takov stav za carski bez indikacii i toa e toa. 3. Dokolki ste gi procitale moite postovi ubavo, kje me razbrevte poubavo. Dosta MENE vie me citirate, kazuvajte go toa opsto, oooopsto zasto ne sum sama ima istomislenici sekogas 100% samo jas ne razmisluvam vaka @joy1 ti si kriva za se da znaes
E da mi izvinis ama nikogas posle majka koja pisala deka e carski ne sum mudruvala, a ne sum ja ni citirala licno. Opsto kazav deka ne podrzuvam carski rez bez indikacii, a tie koi pogresno sfatija mi se nafrlija i tuka nastana haosot... nikogas ne zborev za majkite tuka koi se (ne ni mozam da zboram za nekoj koj ne ni znam kako izgleda), zborev za majki koi gi znam... I dosta mi se nafruvate, a ne me razbirate, samo site sakaat da se napravat sto popametni i da soberat sto povekje dopagjanja, aman vekje prekinete... Toa e moe mislenje, tocka znaci.
Pa ne mi bese toa namerata. Se osekjam momentalno site sto se tuka carski da me mrazat, bas poradi toa sto se sluci cel presvrt... Ne mislev deka nekoj taka kje se pronajde i kje se navredi. Se izvinuvam znaci ne mislev taka se da ispadne.
Majka mi e pogolem " heroj" zosto prirodno ja rodi sestra mi 4 kg I 600 grama. Nisto ja zafrkna mariz. Jas sega ja osuduvam odlukata na doktorite sto tolku ja izmacile. Hrabrosta nejzina ne ja gledam vo poragjajot tuku vo odlukata da rodi tolku golemo( ako goleminata e kriterium) dete posle 4 spontani.