Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породилни приказни

Дискусија во 'Бременост' започната од fairy88, 20 август 2012.

1. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.003
    Dojde vreme i jas da si ja raskazham mojata porodilna prikazna iako ne znam krajot dali ke e srekjen, najmnogu se nadevam deka ke bide.
    Sabota sabajle otidov na pregled so nadminat termin veke 4 dena, me gledaa na eho rekoa namalena plodova voda, nekoj problem so krvta vo arteriite i me preplashija. Pochekav druga doktorka da me gleda, reche namalena e vodata no ne e strashno, ama sepak da ti dademe provokacija oti e golemko bebeto i terminot e nadminat vreme ti e da go rodish a i ctg pokazhuvalo kontrakcii malku. Se soglasiv i dobiv provokacija nekade kaj 15h pa kaj 17h ushte edna.. Veke vo 19h pochnaa bolkite i stanuvaa se posilni i posilni.. Ctg si pokazhuva kontrakcii 40-50 a mene me boli me ubiva.. I stanuvaa se pojaki bolkite.. I taka lezhejki na ctg pukna vodenjakot me isplashi i pochnav da se smeam a mm preblede shto se sluchuva trcha po sestrite i dojdoa me presoblekoa i si lezhev ushte na ctg a bolkite tek pochnaa najjakite ke prepadnev.. Navistina mnogu boli so provokacija.. Doagjaa me proveruvaa ctg pochna da pokazhuva 120 nemav sila veke nitu bev spiena nitu jadena i pochnav okolu 2:30h da baram neshto protiv bolki, mi ponudija epiduralna anestezija ama babicata me moleshe da ne prifakjam. Mi vikashe mnogu si silna skoro cel pat go pomina najteshkoto pomina izdrzhi ushte 2-3h. a mene mi se stemni jas mislev ne mozham ni 5 min povekje i rekov da mi dadat. Ajde da me proverat kolku sum otvorena pred da mi dadat epiduralna i samo shto legnav idat naponi za poragjaj, babicata presrekjna nema da mi dade epidural ke bide skroz prirodno.. Bebushot butkashe, butkashe i izleze vo 3:16 moeto najmilo buckasto sinche za koe od toj den zhiveam. Si spieshe vo moite race cela nokj i celo utro, si se galkavmensi se gledavme si uzhivavme.. Za zhal mojata srekjichka traeshe eden den, mi go zemaa od race so obrazlozhenie deka polovina od srceto ne mu raboti i ke mora da odi na nekolku operacii itno. Sega toa se bori za zhivot a jas ne znam od kade da soberam sila da izdrzham i da uspeam vo bitkata.. Se izvinuvam za ne bash pozitivniot post, samo sakam da kazham deka sum najsrekjnata majka na svetot i deka go imam najubaviot sin na svetot i se ke storam za da mu pomognam.. Zhivotot nekogash znae da bide tolku surov shto ne mozham ni da si objasnam zoshto i shto tolku zgreshi edno malo choveche, mi ostanuva samo da se molam Gospod e golem i ke ni pomogne.. Samo znam deka i da treba 200 pati ke gi pominam tie bolki da mozham da mu pomognam i da bide zdrav sin mi.

Последна измена: 31 март 2016
    На SV1911, Ctete, Dust и 47 други им се допаѓа ова.
  2. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    @Mariangel
    Оффф, душички мили. Господ е голем ќе се среди и таа работа, мисли позитивно и синчето ќе си расти покрај тебе, покрај една силна и храбра жена како тебе.. Биди силна потребна му си на малото јуначе. Ве гушкам и двајцата :hug:

На Bozica1980, fairy88, makedonkamak и 8 други им се допаѓа ова.
  3. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Bidi silna mila mu trebas na tvoeto sonce ke se sredi se ne se sekiraj kolku sto te citav ti bese i vo stranstvo taka da tamu i zdrastvoto e mnogu podobro od naseto vo sigurni race e tvoeto malecko..te guskam silno..

На Bozica1980, fairy88, makedonkamak и 5 други им се допаѓа ова.
  4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @Mariangel ja silno veruvam deka se kje bide vo red. ti ja posakuvam seta srekja na svetot i pobrzo oporavuvanje na sinko. Ostani silna ushte malce kje pomine i ova :*

На makedonkamak, Girl-Rabbit и Mariangel им се допаѓа ова.
  5. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Mila moja se ce bidi vo red ..ce si se guskate so maloto zlatce.....ve guskam mila moja i dvajcata :hug::hug:

На makedonkamak, Girl-Rabbit и Mariangel им се допаѓа ова.
  6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.782
    Допаѓања:
    325.071
    @Mariangel само верба во Бог.Моли се ,се ке биде добро.Те гушкам :hug:

На Bozica1980, India, makedonkamak и 5 други им се допаѓа ова.
  7. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.162
    Допаѓања:
    10.940
    Denes medicinata e mnogu napredna,imaj verba,se ke bide vo red,site sme so tebe:hug:

На Bozica1980, makedonkamak, Girl-Rabbit и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.048
    Знам слична приказна на моја тетка ,3то дете и е ,се беше во ред додека не се породи и она , исто кажаа некои компликации наводно со срце , па им пратија горе инспекции ,чуда, им рекоа морате во Бугарија на лечење , сите мислам во шок бевме , стрес невиден ! Отидоа во Бг за на крај да Д-р се изначуди и им рече , одете си дома , детево е здраво , џабе сте се малтретирале и ви приредуваат стресови ! Се крстел човекот на нашава медицина.Македонија и се е можно!
    Така да верувам дека не е ништо сериозно , ако имаш врска некоја прати им таму да проверат убаво , дај Боже да се среди се (а знам дека така ќе биде ) . Бог е голем! Ви посакувам брзо опоравување,посебно на бебушко , ќе преброди се .:l::hug:

На Girl-Rabbit и Mariangel им се допаѓа ова.
  9. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    @Mariangel нaјмилa те гушкaм нaјнaјсилнo биди силнa , бебушкo знaе кoлку гo сaкaш oд сaмиoт пoчетoк , знaе кoлку гo пaзеше и гaлеше вo меше , милa:hug: се ќе биде дoбрo , бебуш е силен ќе видиш ќе пoрaсне пoкрaј тебе вo мoмче гoлемo живo и здрaвo сo мнoгу среќa и љубoв :hug: :hug: :hug: ве гушкaм и двaјцaтa .

На Bozica1980, fairy88, Quuen и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Sunshine_1979

Sunshine_1979 Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2015
    Пораки:
    1.351
    Допаѓања:
    11.929
    @Mariangel , se molam za zdravjeto na tvoeto since, Gospod e golem, kje mu dari zdravje i dolg ubav zivot!
    Sekoe dobro mila, bidi hrabra!!!

На Bozica1980, flower30, makedonkamak и 3 други им се допаѓа ова.
  11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.253
    Допаѓања:
    72.709
    @Mariangel ви посакувам се најубаво и Господ здравје и сила да ви даде... Само да не ме сфатиш погрешно,сега би му отишла на тој докторот (што ти тврдеше дека еднаш во два месеци ехо кое трае по пет минути е доволно) и вратот би му го скинала. Такви работи сигурно се гледаат и на ехо... Имајте сила и верба, се ќе биде во ред :hug:

На Kaetana, zuto, flower30 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.534
    Допаѓања:
    201.641
    @Mariangel, биди силна, имај верба дека се ќе биде во ред. Господ е голем!

На Bozica1980, Girl-Rabbit, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  13. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Gospod da ve cuva @Mariangel ,imaj golema verba i smirenost vo ovie momenti!
    Sepak ti si hrabra mama a sinceto sto drugo ako ne borec, ke se sredi se,imaj verba :hug:

На Girl-Rabbit, makedonkamak и Mariangel им се допаѓа ова.
  14. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    @Mariangel
    Samo imaj verba i Gospod da vi e na pomosh. Da mu dade zdravje i dolg zivot na tvoeto since, a tebe sila da go izdrzis ovoj period.
    Izdrzi, te molam ...
    Ti,toa go mozes:hug:

На joy1, Mariangel, Girl-Rabbit и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.074
    Допаѓања:
    77.014
    @Mariangel миличка,се ќе биде добро, и ти и твоето малечко сте големи борци,ќе го пребродите и ова како и се останато и ќе уживаш со бебуле :hug::hug:

На Mariangel, Girl-Rabbit и podravka им се допаѓа ова.
  16. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.674
    Допаѓања:
    139.134
    Ke bide dobro tvoeto since,ke izleze od ovaa bitka kako najgolem borec i posle se ke bide kako los son !! Sama kaza deka Gospod e golem,i pomaga sekogas-nie site se molime za tvojot junak,a tebe Gospod ke ti dari sila i se ke pomine brzo .
    Ve guskame :hug:

На Girl-Rabbit, joy1, Mariangel и 2 други им се допаѓа ова.
  17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.239
    Допаѓања:
    76.252
    Ah be @Mariangel se rasplakav iako mi kaza vekje... Me trogna so postov :l: Vidi i tuka kolkava podrska imas, site kje se nadevame za najdobro, sinceto tvoe kje uspee i cel zivot srekjna kje te pravi, prekrasna majka si i go zasluzuvas toa :l:

На podravka, Bozica1980, zuto и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.991
    Допаѓања:
    133.754
    Cestitki za bebeto, Gospod e golem, nabrzo se ke bide vo red. Mozam da zamislam kako ti e, samo soberi sila, brzo ke zavrsat makite i doma ke si odite srekni i ke se guskate i ke broite kolku pati ste jadele i kakale vo denot. Samo pozitivna misla, malite se posilni od nas, brzo ozdravuvaat. Plus Germanija e toa, imaat strucni doktori, se ke se resi i ke bide vo red. Bidi silna majka, takov e zivotot na majkite, zatoa Bog ne naprail silni, za se da izdrzime a posle beskrajno da se raduvame.

На podravka, Bozica1980, flower30 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    @Mariangel бог е голем не чува сите, знам дека тебе ти е најтешко но ти си храбра и бебенцето е храбро ќе издржи се, во сигурни раце си биди силна и истрајна! Ти ја праќам цела среќа на светот! :*

На podravka, Girl-Rabbit и Mariangel им се допаѓа ова.
  20. Girl-Rabbit

Girl-Rabbit Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2015
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    918
    @Mariangel Најпрво да ти е жив и здрав синот и голем да расти.Ти си мајка сега и верувам дека ќе бидеш силна и храбро ке го издржиш ова.Децата се тоа за кои живееме и ништо на светот и никој не е поважно од нив.Ја имаш поддршката од сите нас овде и верувај дека господ е голем и ќе ве чува.Те сакаме и ти ја испраќаме сета среќа :l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l::l:

На podravka, flower30, Mariangel и 1 друга личност им се допаѓа ова.