Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породилни приказни

Дискусија во 'Бременост' започната од fairy88, 20 август 2012.

1. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    исто и јас .. за сецнување само топлина осетив а за шиење ми ставија анестезија

На Smizzy и LadyC им се допаѓа ова.
  2. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.172
    Допаѓања:
    147.908
    Бидете сонциња, раскажете ни ги вашите породилни приказни побрзо. :) :*

На kelebeim***, l.e.o.n.a 31.07, Elena ena и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Elena ena

Elena ena Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2016
    Пораки:
    709
    Допаѓања:
    2.152
    Ајде и јас да ја пишам мојата породилна приказна ... Дента 23,06, инаку мој термин ,се разбудив со болки во кичмата и долниот дел на стомакот ... одам во вц и гледам малку крв на тоалетната хартија и си викам време е да појдеме .. инаку не верував дека на термин ке се породам .. се спремив се истушиирав и ајде во 10 :00 h отидов во болница на цтг и вагинален преглед .. се изначекав скоро 2 саати бидејќи баш тој ден се погодија сите да дојдат на преглед .. си ги мерам контракциите и болки на 5,6 мин а пред да појдам ми беа на 10 мин..ајде и јас на ред дојдов прво цтг па вагинален преглед .. докторот вика ништо од оваа не си отворена ке дојдеш за 2 дена пак на преглед оваа се лажни контракции.. си се вратив дома викам ај ке поминат болките штом се лажни кога накај 3 саат попладне почнаа да се засилуваат .. легам на кревет едвај мрдам ,стискам перници и си мислам оваа ако се лажни какви ли се вистинските .. ниту ми се јаде ниту ми се пие мачнини имам а маж ми до мене со кеса во раце ми држи да повраќам .. така до кај 22 h и викам ајде ке пробам да спијам иако знам дека нема шанси со вакви болки .. маж ми таман заспа и јас околу 23 h го будам и му викам неможам да издржам веќе болки на 2,3 мин ајде во болница а тој ми вика "абе легни одмори си се џабе ке идеме ке те вратат пак докторот ти кажа за 2 дена да идеш џабе ке се малтретираш сега , ајде јака си ти ке издржиш .. јас нема шанси како у кичма да се фатив неможам да станам и ајде појдовме .. ме ставаат пак на цтг контракции има .. ме прегледуваат вагинално јас целосно отворена дури детето пошло со главчето .. одма спаваќа ми даваат да облечам и ме носат со оној кревет што го гураат .. :D:D ме ставаат на бокс ниту инфузии ниту нешто против болки .. 2,3 напони , докторката цела ми се качи на стомак ме стиска , ме сецнаа и ајде за 5 мин излезе малечко човече кое почна толку мило да плаче душиче :inlove: се роди на 24.06 во 00:05 h 49 сантиметри 3.550 тежок :hug:(за 5 мин не го погодивме терминот ) си го гледам јас него саат ипол додека лежев на бокс .. докторките ме фалат супер сум била како прворотка .. :rofl:маж ми за тоа време на шалтер ми отвара историја и човекот дури кафе си земал мислел цела ноќ ке чека :lol: кога за 10 мин му врти докторката да дојде на прозорецот кај нас да го види бебчо... и за сат ипол ме однесоа во соба .. се супер помина третиот ден не пуштија дома и сега еве си се гушкаме со Лео :l:

На tanja manja, Abril, *цветче* и 45 други им се допаѓа ова.
  4. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Ajde dodeka nanit princezata, da ja pisam mojata porodilna prikazna :D
    Utroto se razbudiv za wc, gledam krv na toaletnata, si vikam izgleda pocnuvame :D Se vrativ vo spalna, mu kazav na maz mi, koga ripna covekot, poispanicen od mene :D Otidov da se istusiram, si se srediv tip top I si zemav kafe da se napijam :D Pocnaa I slabi bolki, menstrualni, grc vo stomak, ama si izdrzvam, nisto strasno :D
    Kaj 10 si izlegovme nadvor na pojadok, a imam kontrakcii na 10 min :D Potoa si pojdov I kaj majka mi, pa si odmoriv kaj nejze, duri i otspav saat vreme :D Kaj 6 i zvonam na doktorkata sto mi ja vodese bremenosta, i raskazav sto i kako, ajde vikat da te zirnam dojdi. Odam kaj nejze 6-7 prsti otvorena :o Brzo na bolnica otidovme, dur me stavaa na ctg pukna vodenjakot, ocekuvav mnogu pojce voda :D dur traese ctg-to bolkite se zgolemvea, plus osekjav ko nekakvo turkanje :worried: Dojde dr sto ke me porodvit, mi uklucija Infuzija, za pola saat se rodi mojata princeza,3kg teshka,50cm dolga :D Malce me secnaa, nisto ne osetiv, nitu sienjeto go osetiv, se na se lesno pominav, bolese ama stvarno se zaboravalo, ete mi ja princezata vo pregratka, dur napisam ona se razbudi,povtorno i povtorno i bezbroj pati bi gi istrpila tie bolki samo da gi vidam tie oci sto zivot znacat... ♥

На tanja manja, pink95, *цветче* и 50 други им се допаѓа ова.
  5. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.964
    Допаѓања:
    219.412
    @Adina многу ми е мило вака среќна да те читам.
    Уживајте со принцезата и растете.
    Ви посакувам убави и мирни дни.
    Поздрав :l::f:

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и Adina им се допаѓа ова.
  6. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @vitamina Fala vitamince :* :* Ti posakuvam lesna bremenost ko mojata I uste polesen porogjaj :* Ti prakjame eden kup baknezi. I galite meshkovci, ke vi falat :D

На kavadar4anka, Bebulleee, Girl-Rabbit и 5 други им се допаѓа ова.
  7. Hyacintho

Hyacintho Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    5

8. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.253
    Допаѓања:
    72.709
    Тебе женче ни глас не ти се слушна, слична приказна имаме,само што ја си повикав . :) Браво :*

На Adina му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    @simonka93 ehee abe simonce jas celo vreme cekav pojaki bolki hahah :D glasot si go cuvav za togas :D hihihi Neka se zdravi I zivi bebushite, pa uste I ne ne izmacija mnogu :D

На kavadar4anka, menelele и simonka93 им се допаѓа ова.
  10. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    5.361
    Ајде и јас да ви раскажам дури спие бебуш. На 05.07 цел ден си работев низ дома горе долу си шеткав ми рекоја повеќе да се движам за да се спушти бебуш оти беше високо и го осекав. Термин веќе поминат три дена, јас закажана другиот ден за на преглед и така си шеткав мажот ми седна да јади беше некаде 11 часот вечерта кога наеднаш осетив топлина како нешто да ми истече толку многу кога гледам плодовата вода значи ненормално течеше се испаничив влегов да се туширам реков да се спремам излегов неможев да се облечам 10 влошки кладов и сто пати се преслеков и реков тргнувам сега нека течи дури стигнав во болница бев жива вода цела и ајде ме прегледа докторот рече остануваш тука ќе те следиме цела нок. И така цела нок на цтг болки почнаа јас три прсти отворена ама бебуш високо. Докторот цело време ме прегледуваше и рековме ќе чекаме на бебуш сега веќе 12 часа чекавме несакаше да се намести докторот рече ајде ќе чекаме уште јас болки имав ама тешко се отварав чекавме уште 3-4 часа и ништо бебуш исто го осеќав со главата под градите и докторот рече одлучи си ти како сакаш јас препорачувам царски и реков неможам веќе да чекам незнам ни дали воопшто ке се намести и ајде во 15ч ме зедоја за царски ми ставија спинална и во 15.20 на 06.07 се роди моето сонце 3400 тешко 50 долго го слушнав одма како плачи си викам ова е моето и ми го донесоја до мене го избацвав тој плачи јас плачам неописливо чувство :inlove: Инаку доктор Влатко ме породи заедно со доктор Марија дека ми ја немаше Кристинка ама супер поминав прекрасен доктор иако не ми ја водеше бременоста многу опуштено со смеа поминавме на царскиот. Раната ми е супер немам проблеми си го кревам бебуш. Воглавно поминавме супер. Со лесно на сите :)

На bebuf17, pink95, Grungie и 32 други им се допаѓа ова.
  11. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.150
    После точно 12 месеци и 11 дена по втор пат го доживеав најубавиот животен момент. Но да почнеме со ред. :)

Терминот ми беше 04.08.2016 но од старт знаев дека порано ќе се породам, имав такво претчувство и уште велев ќе се породам помеѓу 17-20.07.:D Како влегов во деветти се препородив, не осеќав дека сум трудна, уживав, но не за долго. 37 недела + 3 дена, немав никакви болки, ама имав некој внатрешен немир. Веќе со денови во вид на зголемен безбоен секрет, чепот ми се цедеше, ретко знаеа лажни контракции да ме фатат, но ништо конкретно. Вечерта на 17.07, со мм збориме и му викам бебево ќе стигне за два-три дена. И тој веднаш почна да ме критикува зошто уште немам спакувано торбица, викам ај утре :). Легнавме и бидејќи син ми спиеше искористивме прилика малце да се сакаме:$ и веќе накај 1-1:15 заспавме, арно ама јас почнав да осеќам некои ептен благи менструални болки кои случајно гледајќи на саат видов дека се на 6/7 мин:wasntme: Во 2 го будам мм му викам абе не се осеќам баш најпријатно, и поспан ми вика легни до мене ќе ти помине:D почнав да добивам нагон за во вц и тука веќе почнаа малце појаки болки ама и многу почести, во 2:20 го будам пак и викам јас изгледа имам болки и навистина стануваа појаки и веќе на 2 мин (ама се издржуваа). И почна тој за торбата да ми се лути и јас таква целата измеѓу контракции пакувам , се виткам, дишам, трчкам низ дома:). Негде накај 02:40 тргнавме во болница по пат имав едно 4-5 контракции, во 02:51 влагаме на паркинг, имам контракција пред да излезам од кола, на главниот влез, на излез од лифтот:o Влагаме во породилно никој жив нема, јас добивам контракција, пука водењакот и осеќам главата на бебето турка. Викам по мм да најде некој да ме породи пошто раѓам, готово е, и се појави една сестра (девојче од 24-25 год и случајно да му е школска на мм), многу убаво ми кажуваше кога да туркам појако кога послабо, со 2 напони излезе главата, уште еднаш целото бебе. Ниту испукав, ниту ме сечеше. Таман го земам бебето во раце, доаѓа докторката, виде се е готово и си излезе :D
    Моето сонценце се роди на 18.07.2016, во 03:10, тежок 3060гр, долг 49цм (мали сме но ќе пораснеме:)).
    Не ме намачи многу, не изненади и израдува сите. На секој би посакала вакво лесно породување. Еве најнормално функционирам, се движам, станувам, се туширам и што е до мене сега би си отишла дома, но заради рутинските педијатриски прегледи ќе останеме уште ден/два.

Малце ја развлеков приказнава, но ептен ми е свежа и убава па сакав што подетално да ја споделам со вас:*

На tanja manja, pink95, *цветче* и 71 други им се допаѓа ова.
  12. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.312
    Допаѓања:
    285.444
    Нека е вечен синот.

Прекрасна приказна.
    Срцево ми се полни кога читам вакви породилни приказни. :l:

На Lepaaa, galapce, Kaetana и 7 други им се допаѓа ова.
  13. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    @Smizzy ova tvoevo e porod od bajkite kakov shto sekoja zena moze da posaka. mnogu mi e milo shto se taka lesno proshlo. ushte imence da kazesh :D

На Mariangel, kavadar4anka, Kaetana и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Некa е живo и здрaвo синчетo гoлемo дa рaсте секoгaш среќни и гoрди рoдители дa ве прaви :*

На Smizzy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. fs-fs-fs

fs-fs-fs Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    809
    Допаѓања:
    800
    И јас сакам да се породам ко @Smizzy , да е здрав и жив голем да расти :*

На Bebulleee, Smizzy, menelele и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    @Smizzy ептен ми е драго, ако добро се сеќавам и првиот пораѓај ти беше ултра лесен? :) И јас богами се надевам дека вториот пат е секогаш полесен и дека нема да треба сечење. Но знам и дека не живееш во Мк? Каде си ако не е тајна?

И за крај честитки, да е жив и здрав баткото, да расте среќно со мама, тато и бато :hug:

На Kaetana, Smizzy и menelele им се допаѓа ова.
  17. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    @Smizzy не си нормална, знаев дека некоја ваква приказна ќе прочитам од тебе ама па не до волку :D
    Честитки најголеми и нареден јули почасти со една мома 8)

На pink95, Kaetana, Bebulleee и 3 други им се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.763
    Дaј бoже сите леснo дa пoминеме кo тебе @Smizzy
    Гoлемo дa рaсне мaлoтo и сaмo убaвини дa гo следaт :sun:

На kavadar4anka, Girl-Rabbit, DigY и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. jovana03

jovana03 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2013
    Пораки:
    1.773
    Допаѓања:
    6.710
    @Adina зш не можам да ти пратам лп? Сакав да те прашам нешто :)

На Adina му/ѝ се допаѓа ова.
  20. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    @Smizzy zeno, ova polesno i od mojot poragaj :clap:
    Neka e ziv i zdrav, golem da rasne i ke te citam vo majcinski kako se snaogas so dve mali detulinja, ke mi bide dobredojdeno sekoe iskustvo.

На kelebeim***, Girl-Rabbit, kukla21 и 2 други им се допаѓа ова.