Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породилни приказни

Дискусија во 'Бременост' започната од fairy88, 20 август 2012.

1. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    За Чаир најбољи анестезиолог Мики Филев од вид ме не испушти цело време над мене беше и во шок соба со мене цело време.

На irena.1 и pile30 им се допаѓа ова.
  2. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.045
    Во Битола анестезиолог ми беше Тања Срумениковска,не ја ни сетив спиналната,цело време си правевме муабет и ме галеше по коса. Ниту сега имам проблем со кичмата ниту тогаш глава ме болеше,, а се вртев неможев толку време само право да гледам.

На tincemajmunce и pile30 им се допаѓа ова.
  3. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    21.348
    На првиот порагај ми беше Горан, добро поминав, никакви проблеми немам, бев со целосна анестезија, така да не знам што правел. Инаку да, дур лежев во шок соба само он се слушаше со заебанции со сестрите.
    Вториот пат ми беше Филев, бев со спинална, операцијата беше тешка, траеше саат и нешто, човеков секоја чест, само пофалби.

На eli25, tincemajmunce, pile30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.423
    Допаѓања:
    38.405
    Потпишувам за ова и секогаш кажувам колку е битен анестезиологот да е погоден.

@danichap да ти се здрави и живи сите и побрзо опоравување. Така требало, и царски да доживееш, ама брзо ќе земите ред со малечката. :*

На danichap, Coco31, Sexybaby86 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.981
    Допаѓања:
    36.212
    Јас.
    Го прашав каква анестезија ќе ми става за да знам, прашањето го поставив непосредно пред да ме боцне бидејќи на итен царски завршив, ми рече да не го замарам.
    А само сакав да знам дали ќе останам будна или ќе ме успијат.
    Целосна анестезија. Дознав кога се разбудив во шок соба нели.

На FreeMind, TutiFuti, danichap и 4 други им се допаѓа ова.
  6. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Зависи кој ти се погодил ако бил Горан Митрески голем шарлатан.
    А за Мики Филев само пофални зборови

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Da napisam nekoj zbor za mojata prikazna. Dve nedeli pominaa ne mi se veruva kolku brgu minuva vremeto. Uste od povcetokot imav komplikacii vo bremenosta ama 34 nedela pritisokot pocna mnogu da se kreva odev na ctg preku den kontrakcii nema a jas ne mozam da disam od steganje na meseto. Sekoj pat me gleda na eho I sekogas bese se vo red. 37+3 8mi mart se spremame so maz mi da odime da kupime pokloni za bliskite I kako nesto da me vlecese da pominam na ctg,se pogodti doktorot sto me gleda se pred edna nedela me stavi na ctg I pocna da mafta so glavata,mene srceto vo petici mi otide aj na 4D da me videl gleda I vika ova sto go gledam ne mi se dopaga bebeto e zastanato so rastot a I otkucaite na srcenceto ne se dobri Mora deneska vednas da go izvadime bebeto,jas se podmestiv od pamet ne ocekuvav deka bas deneska ke bide skros nespremna ama so e tuka e se vozbudiv deka konecno ke ja vidam mojata kukla. Ne viknaa so maz mi na razgovor da ne predupredat deka bebeto ne e dobro sozreano I mora da se stavi vo inkubator I so toa se pomiriv I trgnav vo sala se osekav kako tele koe ne znae sto se slucuva se bese tolku brzo vo 11 me primija vo 1:45 bev vo sala. Pocnaa da me bockat za anestezija bev tolku otecena sto iglickata ne mozese da dopre do mestoto sto treba 10 pati me bocka I iskreno mnogu me bolese,salata ladna frizider a jas se potev gledajki 10 luge okolu mene,konecno mi stavija anestezija I pocnaa vo 14:05 izleze moeto rozevo bebe koe pocna da place so cel glas ja prebrisaa I mi ja stavija na gradi da ja dopram ja baknav I ja odnesoa.momentot koga se vadi bebeto e isto kako zeludnikot I site creva da ti gi vadat naedas mnogu loso custvo ama mene poveke me ubivase neizvesnosta kako e bebeto celo vreme GI molev da prasat kako e,konecno se zavrsi me kacija gore pravo go vidov maz mi kako place I pomisliv na najlosoto a toj me gusna I mi kaza deka imame zdrava I ziva kerka deka ne ja stavile vo inkubator. Pretpostavkite na doktorite bea deka nema da ima nitu gram poveke od 2300 gr a moeto junace se rodi 2850 stabilno disease I ima apgar 9,10,10. Koga veke mislev deka e se zavrseno pocna da popusta anestezijata tolku strasni bolki imav sto vikav na cel glas nisto ne mi gi smiruvase imav strasni bolki od 17 casot do drugiot den do 12,koga ja odnesoa kerkickata kaj mama zaboraviv na site bolki. Stanuvanjeto mi bese mnogu tesko stanav duri vecer vo 8 casot I to a samo da zastanam na noze Zazdravuvanjeto mi bese mnogu tesko,moze deka ranata mi bese siena imav 12 konce koga gI izvadija se osetiv sposobna sama da gledam dete. Sega samo gI cekam ovie okolu mene sto mi velea deka carski rez isto kako da ne si rodila da mi go kazat istoto I da im gI izvadam ocite. Najbitno se zavrsi dobro bebe super naprednuva mama ozdrave Sega samo guskanje ni preostanuva.

На Kaetana, karibian, Mimmi39 и 33 други им се допаѓа ова.
  8. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Како успевате мобилните у породилна да ги земате?

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  9. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.119
    Допаѓања:
    40.322
    Zosto?

10. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.981
    Допаѓања:
    36.212
    Јас во државна болница го имав во паталошка па демек со врски во шок соба. Во предродилна и родилна не.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  11. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Бидејќи лежев на патолошка го имав со мене потоа ми го донесоа на оделение.

На mssuniquee и mariz им се допаѓа ова.
  12. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.840
    Допаѓања:
    13.442
    Јас и во предродилна го имав телефонот цело време, дозволија, дури и зборев со мм, мајка ми.

На TutiFuti, mariz и gjoker4e им се допаѓа ова.
  13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.242
    Допаѓања:
    76.255
    Низ приватниве може, дозволуваат и во родилните сали. Ја со второво царски бев и моб тука на едно масиче беше, кога ја извадија бебушка ја пребришаа, ја замотаа и земаа мој мобилен и ја сликаа :) Со првото само на патолошка мобилниот, во предродилна и родилна сала не ми дозволија да го земам (ова во Чаир), па кога родив докторот број од мм побара, му се јави и ми го даде мене да се слушнам. Моб ми остана на патолошко доле, па тек во соба кога ме однесоа си го добив :)

На duffi и fina erika им се допаѓа ова.
  14. 24.07

24.07 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    33.240
    Дури и на бокс го имав тел во раце,но кога ми рекоа итен царски му се јавив на мм да му кажам,потоа и го дадов на сестрата..

На fina erika му/ѝ се допаѓа ова.
  15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.981
    Допаѓања:
    36.212
    Јас плачев што немав мобилен. Сакав да му се јавам на мм да ме носи во приватна болница за одма царски да ме прават а не да чекаат да се искомплицира па итен царски. После повеќе од 30 саати отворена само неколку прсти јасно беше дека нема да се случи чудо да се отворам. А сирото бебче лошо свртено. Да им текнеше барем на ехо да ме видат.

Ај да не дрдорам. После скоро една година ни еден момент немам заборавено иако се вели се се заборава. Кај мене не. На секоја помисла со лошо се сеќавам.

На karibian, pile30, Sexybaby86 и 5 други им се допаѓа ова.
  16. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.249
    Допаѓања:
    170.393
    Ја за цело време си имав мобилен со мене
    А за на гак си побарав фиксен после одкако се породив да се јавам дома

17. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    И со првото и со второто моб ми беше со мене и во пред родилна и родилна соба , не ми забранија , дури со мојот моб го сликаа бебето кога го завиткаа :)
    (ова ан ГАК)

На duffi и fina erika им се допаѓа ова.
  18. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Па јас слушнав не дозволуваат мобилен демек утредента го даваат

19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.119
    Допаѓања:
    40.322
    Vo sistina celo vreme bese so mene. Mi go zemaa za finalnoto butkanje samo

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. fina erika

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    За каде си слушнала во која болница во Скопје.
    Во Чаир ако планираш кога ќе те фатат болки ќе му го дадат телефонот на сопругот а тој ќе ти го донесе наредниот ден.А ако лежиш на патолошко ќе го имаш со себе.