Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породилни приказни

Дискусија во 'Бременост' започната од fairy88, 20 август 2012.

1. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    А во чаир пуштаат? Јас таму ќе се пораѓам

2. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.840
    Допаѓања:
    13.442
    И јас, мила. Затоа за второ здравје уште од сега сме договорени со мм приватна клиника. На ГАК не стапнувам.

На gjoker4e, Olgica.bu, *Лорена* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.520
    Ако си се договорила со доктор ќе ти го дадат ако одиш одма во пред родилна не.

4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.755
    Јас на боксот уште лежев кога им кажав на мм и моите дека сум се породила.:D

На gjoker4e, stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.207
    Допаѓања:
    181.293
    Јас кога се пораѓав, царски беше, не го зедов телефонот. Си реков ако ми ѕвони некој на сред операција ќе го занеќам и ќе почнам да :swear: Кога ѝ кажав на сестрата зошто не сакам мобилен ми се изнасмеа :D Ама внатре со нивни телефон ми ја сликаа малата, па ми ги префрлија сликите.

На stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.440
    Допаѓања:
    17.031
    Не пуштаат барем мене со болки кога ме примија ништо не ми дозволија да земам дури ни гаќите :) се зема мм па откако се породив во соба ми го донесоја

На gjoker4e му/ѝ се допаѓа ова.
  7. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    Nesvesno sum go zemala telefonot so mene vo sala,koga mi rekoa racete na kolena za anestezija vidov deka mi e vo raka. I Nikoj nisto ne mi rece si go drzev I koga zavrsi mu se javiv na mm od lift da me ceka vo hodnik. Toa vo strumica vo drzavna.

На stevemila, Meckicja и duffi им се допаѓа ова.
  8. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.122
    Телефонот цело време беше со мене и во пред и во родилна, не сликаше докторот после сите тројца :D

9. pile30

pile30 Популарен член

Се зачлени на:
    14 септември 2014
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    9.448

Јас пред 4месеци се породи...Ме примија на приемно и директ во родилни ништо не ми дозволи...се породив за 4ч.од приемот и во шок соба бев во 13:20 до следниот ден во 9ч.ме однесоа на количка до соба(на оделение) и после се јавив од цимерката на маж ми па ми ја донесе торбицата и телефонот.А откако се породив во шок соба дојде сестрата што ја познававме и по 1ч.од породување се слушнав со маж ми.

На gjoker4e, stevemila, fina erika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2016
    Пораки:
    2.010
    Допаѓања:
    16.899
    Во предродилна цело време бев со телефон во рака, пишувавме се слушавме со мм. На боксот не го зедов ама веднаш откако се породив ги замолив сестрите и ми го донесоа.

На gjoker4e, stevemila и mariz им се допаѓа ова.
  11. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.272
    Допаѓања:
    112.542
    Појма немам телефонот каде ми беше :rofl:
    Знам дека на интензивна го имав, а како стигна до мене и каде ми беше за време на царскиот не знам. Трите жени на интензивна си ги имавме телефоните. Мм беше пред сала чекаше, а на моите тој лично им кажа дека се породив не по телефон.

На gjoker4e, stevemila, fina erika и 3 други им се допаѓа ова.
  12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.249
    Допаѓања:
    170.393
    за телефоните ли се раскажува
    за првиот порашај ми остана у брзата помош со се новчаникот па после пораѓај си побарав фиксен мидадија на гак
    за вториот во предродилна нон стоп си беше со мене коа се качив на бокс не беше и веднаш после од коа изпадна беебто ми го подаде сестрата

На gjoker4e, stevemila и fana им се допаѓа ова.
  13. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    На 10/04 вечерта околу 2 по полноќ отидов на ГАК за преглед и ме задржаа , веќе сум била 4 скоро 5 прсти отворена средија документи се супер , бавно и без јаки болки се отварав до 8:00 часот сабајлето бев 9 прсти отворена но бебе се качи високо и гураше нагоре наместо надоле и чекав , шетав многу до 17:00 часот , докторите како и со првите две така и сега ми се погодија златни Кочовски и Др. Драгана беа цело време со мене дефинитивно најдобри :) на бокс од 17:20 ми приклучија провокација за да се симне бебе и во 17:50 со три напони бебе искочи :inlove: не ме сецнаа сама испукав еден сантим и ме сошија брзо со анестезија .
    Немам никаква мука фала му на Бога се супер пројде :angel:
    Ваква среќа и ваков пораѓај на сите ви посакувам , кога ќе имам време некогаш ќе ви пишам , ви благодарам на сите до една од труднички муабети :l: :hug:

На Chantal, Kaetana, karibian и 54 други им се допаѓа ова.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.857
    Допаѓања:
    22.258
    Честитки мила :*

На ❤️Sneze❤️ му/ѝ се допаѓа ова.
  15. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Ова за гак кажуваш?

16. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2017
    Пораки:
    635
    Допаѓања:
    4.505
    Деновиве проверувам за да ја дочекам твојата трета позитивна приказна од ГАК и ете ја. Во право беше и многу ми е мило поради тоа :)
    Честитки мајка, да е живо и здраво бебче и побрзо опоравување!

На stevemila и ❤️Sneze❤️ им се допаѓа ова.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.249
    Допаѓања:
    170.393
    staro gak

18. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2017
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    3.903
    Се плашев и јас од разни приказни што имав изнаслушано за ГАК , ама ете пак среќата на моја страна преубаво пројдов од приемно оделение се до пред родилна , родилна сала и соба кај родилките сите беа разбрани , фини и за се што ми требало беа достапни , од соба им заѕвонувавме веднаш доаѓаа ако не можевме да идеме кај нив за некоја потреба , од се срце посакувам сите да имате најубаво искуство и пораѓај лесен како мојот :l: :hug:

На karibian, Kitten, duffi и 13 други им се допаѓа ова.
  19. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Ајде дојде редот и на мене да ви ја раскажам мојата приказна. После едно успешно инвитро ,ама завршена бременост заради пукнат воденњак и после еден спонтан ,останав бремена природно. Трета бременост, трета среќа.... Почна со проблеми, почнав да пијам антибиотици за да лечам ешерихија а јас сум била бремена, ајде на лекари сите викаат нема да има проблеми. Ок во 6 недела проверувам ддимери усвет 1700 ајде почнувам со клексани во 8 недела притисокот висок почнувам со метилдопа, со крваренња и со прогестерон утрогестан.Туркавме добро дома со лежење до 20 недела. Отидовме на вториот скрининг итно на серклаж ме пратија со прокламбиран воденњак е сега строго лежење издржававме до 32 недела. Малку вовед.....
    Ми пукна воденњак дома ,јас по пижами дека нон стоп лежев, фризура како на Доналд Трамп :hai: Му звонам на докторот вика втора смена сум идам додека да дојдам нека ти го извадат конецот да не ти пукне грлото.. .Дојдовме веднаш во аутфитот што ви го опишав погоре :D,ме качија кај Кузеска, се мачеше пола саат да го извади истече пола кило крв неможеше да го извади. ....;(;(
    Вика нека си го вади Ивановски јас неможам, дојде Ивановски за5 минути го извади, јас викам Го извади :D:D се смее вика додека се фалев дека го ставам сега се фалам дека го вадам:D8) .Вика ке одиме спонтано и полека нема да го форсираме дека е мало, ми ставија епидурална болки слаби стигнав до 8 прсти и немав напон, бебето стана тахокардично итно на царски, :(:(:( ја сменија епидуралната во спинална ,луге не ми фати анестезијата ,;(;( Све осека јакиот болки вриштеввв, докторот вика неможам да работам а несмеееме целосна ке го успиеме бебето а е мало, издржав:sweat::sweat::sweat:.Тоа е мојата приказна :o

На Chantal, Kaetana, karibian и 58 други им се допаѓа ова.
  20. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.324
    Допаѓања:
    285.700
    @podravka мајче се наежив.
    Јунаци и борци со малечкото:hug:

На BabyStyle, Martka, Kitten и 3 други им се допаѓа ова.