Породилни приказни

Discussion in 'Бременост' started by fairy88, Aug 20, 2012.

1. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

А во чаир пуштаат? Јас таму ќе се пораѓам

2. Black girl

Black girl Форумски идол

И јас, мила. Затоа за второ здравје уште од сега сме договорени со мм приватна клиника. На ГАК не стапнувам.

3. fina erika

fina erika Популарен член

Ако си се договорила со доктор ќе ти го дадат ако одиш одма во пред родилна не.

4. forumce

forumce Форумски идол

Јас на боксот уште лежев кога им кажав на мм и моите дека сум се породила.:D

gjoker4e, stevemila and mariz like this.
  5. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Јас кога се пораѓав, царски беше, не го зедов телефонот. Си реков ако ми ѕвони некој на сред операција ќе го занеќам и ќе почнам да :swear: Кога ѝ кажав на сестрата зошто не сакам мобилен ми се изнасмеа :D Ама внатре со нивни телефон ми ја сликаа малата, па ми ги префрлија сликите.

stevemila and mariz like this.
  6. simona_baby

simona_baby Популарен член

Не пуштаат барем мене со болки кога ме примија ништо не ми дозволија да земам дури ни гаќите :) се зема мм па откако се породив во соба ми го донесоја

gjoker4e likes this.
  7. QueenP

QueenP Популарен член

Nesvesno sum go zemala telefonot so mene vo sala,koga mi rekoa racete na kolena za anestezija vidov deka mi e vo raka. I Nikoj nisto ne mi rece si go drzev I koga zavrsi mu se javiv na mm od lift da me ceka vo hodnik. Toa vo strumica vo drzavna.

stevemila, Meckicja and duffi like this.
  8. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Телефонот цело време беше со мене и во пред и во родилна, не сликаше докторот после сите тројца :D

9. pile30

pile30 Популарен член

Јас пред 4месеци се породи...Ме примија на приемно и директ во родилни ништо не ми дозволи...се породив за 4ч.од приемот и во шок соба бев во 13:20 до следниот ден во 9ч.ме однесоа на количка до соба(на оделение) и после се јавив од цимерката на маж ми па ми ја донесе торбицата и телефонот.А откако се породив во шок соба дојде сестрата што ја познававме и по 1ч.од породување се слушнав со маж ми.

10. kiki_riki

kiki_riki Популарен член

Во предродилна цело време бев со телефон во рака, пишувавме се слушавме со мм. На боксот не го зедов ама веднаш откако се породив ги замолив сестрите и ми го донесоа.

gjoker4e, stevemila and mariz like this.
  11. fana

fana Форумски идол

Појма немам телефонот каде ми беше :rofl:
    Знам дека на интензивна го имав, а како стигна до мене и каде ми беше за време на царскиот не знам. Трите жени на интензивна си ги имавме телефоните. Мм беше пред сала чекаше, а на моите тој лично им кажа дека се породив не по телефон.

12. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

за телефоните ли се раскажува
    за првиот порашај ми остана у брзата помош со се новчаникот па после пораѓај си побарав фиксен мидадија на гак
    за вториот во предродилна нон стоп си беше со мене коа се качив на бокс не беше и веднаш после од коа изпадна беебто ми го подаде сестрата

gjoker4e, stevemila and fana like this.
  13. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

На 10/04 вечерта околу 2 по полноќ отидов на ГАК за преглед и ме задржаа , веќе сум била 4 скоро 5 прсти отворена средија документи се супер , бавно и без јаки болки се отварав до 8:00 часот сабајлето бев 9 прсти отворена но бебе се качи високо и гураше нагоре наместо надоле и чекав , шетав многу до 17:00 часот , докторите како и со првите две така и сега ми се погодија златни Кочовски и Др. Драгана беа цело време со мене дефинитивно најдобри :) на бокс од 17:20 ми приклучија провокација за да се симне бебе и во 17:50 со три напони бебе искочи :inlove: не ме сецнаа сама испукав еден сантим и ме сошија брзо со анестезија .
    Немам никаква мука фала му на Бога се супер пројде :angel:
    Ваква среќа и ваков пораѓај на сите ви посакувам , кога ќе имам време некогаш ќе ви пишам , ви благодарам на сите до една од труднички муабети :l: :hug:

Chantal, Kaetana, karibian and 54 others like this.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Честитки мила :*

❤️Sneze❤️ likes this.
  15. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Ова за гак кажуваш?

16. *Лорена*

*Лорена* Популарен член

Деновиве проверувам за да ја дочекам твојата трета позитивна приказна од ГАК и ете ја. Во право беше и многу ми е мило поради тоа :)
    Честитки мајка, да е живо и здраво бебче и побрзо опоравување!

stevemila and ❤️Sneze❤️ like this.
  17. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

staro gak

18. ❤️Sneze❤️

❤️Sneze❤️ Истакнат член

Се плашев и јас од разни приказни што имав изнаслушано за ГАК , ама ете пак среќата на моја страна преубаво пројдов од приемно оделение се до пред родилна , родилна сала и соба кај родилките сите беа разбрани , фини и за се што ми требало беа достапни , од соба им заѕвонувавме веднаш доаѓаа ако не можевме да идеме кај нив за некоја потреба , од се срце посакувам сите да имате најубаво искуство и пораѓај лесен како мојот :l: :hug:

karibian, Kitten, duffi and 13 others like this.
  19. podravka

podravka Популарен член

Ајде дојде редот и на мене да ви ја раскажам мојата приказна. После едно успешно инвитро ,ама завршена бременост заради пукнат воденњак и после еден спонтан ,останав бремена природно. Трета бременост, трета среќа.... Почна со проблеми, почнав да пијам антибиотици за да лечам ешерихија а јас сум била бремена, ајде на лекари сите викаат нема да има проблеми. Ок во 6 недела проверувам ддимери усвет 1700 ајде почнувам со клексани во 8 недела притисокот висок почнувам со метилдопа, со крваренња и со прогестерон утрогестан.Туркавме добро дома со лежење до 20 недела. Отидовме на вториот скрининг итно на серклаж ме пратија со прокламбиран воденњак е сега строго лежење издржававме до 32 недела. Малку вовед.....
    Ми пукна воденњак дома ,јас по пижами дека нон стоп лежев, фризура како на Доналд Трамп :hai: Му звонам на докторот вика втора смена сум идам додека да дојдам нека ти го извадат конецот да не ти пукне грлото.. .Дојдовме веднаш во аутфитот што ви го опишав погоре :D,ме качија кај Кузеска, се мачеше пола саат да го извади истече пола кило крв неможеше да го извади. ....;(;(
    Вика нека си го вади Ивановски јас неможам, дојде Ивановски за5 минути го извади, јас викам Го извади :D:D се смее вика додека се фалев дека го ставам сега се фалам дека го вадам:D8) .Вика ке одиме спонтано и полека нема да го форсираме дека е мало, ми ставија епидурална болки слаби стигнав до 8 прсти и немав напон, бебето стана тахокардично итно на царски, :(:(:( ја сменија епидуралната во спинална ,луге не ми фати анестезијата ,;(;( Све осека јакиот болки вриштеввв, докторот вика неможам да работам а несмеееме целосна ке го успиеме бебето а е мало, издржав:sweat::sweat::sweat:.Тоа е мојата приказна :o

Chantal, Kaetana, karibian and 58 others like this.
  20. danichap

danichap Moderator Staff Member

@podravka мајче се наежив.
    Јунаци и борци со малечкото:hug:

BabyStyle, Martka, Kitten and 3 others like this.