Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Породилни приказни

Дискусија во 'Бременост' започната од fairy88, 20 август 2012.

1. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.253
    Допаѓања:
    72.709
    Најсилна мајка :hug: Да е жива, здрава и вековита Софија :*

На Flower.D, lackygirl, fina erika и 2 други им се допаѓа ова.
  2. СноуБол90

СноуБол90 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 ноември 2017
    Пораки:
    302
    Допаѓања:
    855
    Колку се изнамачи храбро
    Мајче, но нели све трпиме за доброто на малите сонциња наши :inlove:бацки до тебе и малата Софија :*

На Flower.D, fina erika, Martka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Аиии @podravka јуначки си издржала!

На joy1, Martka и podravka им се допаѓа ова.
  4. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    @podravka сакаш да кажеш дека на живо беше сечењето, или лошо разбрав јас :sweat: аии,мајче што се си преживеала :x
    Битно е сега сте добри
    :hug: а ти така позитивна:hug: ме изнасмеа со Доналд Трамп делот :D
    Да сте живи и здарви :l:

5. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.556
    Допаѓања:
    7.363
    @podravka Господ ве чувал, фала му на Бога. Си поминала доста мачно, ама желбата ти давала сила и си издржала. Помина..
    Сега гушкање и бакнување следува и фризурата како Доналд Трамп ќе си ја носиш уште долго време :)
    Гушки најсилни од имењачкава:hug:

На Vennera.aa, ludoto19, mal.ecka и 4 други им се допаѓа ова.
  6. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Pa taka nekako Ne e bas skros ama Ne fati ubavo anestezijata

На gjoker4e, Vennera.aa и ludoto19 им се допаѓа ова.
  7. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.224
    Допаѓања:
    169.841
    Леле подравче @podravka колку само знаев дека си ти кога те донесоа во Систина во вторникот околу 12 ч . Јас чекав да влезам кај Поповиќ, коа спискаа итно да испразнат соба за итен случај.
    Одма помислив дека си ти ,кога те прашуваше сестрата дали имаш болки. Толку сакав да ти се претставам , да дојдам и да те гушнам . На мм му викам ова изгледа е подравче од форумот што ти велев дека и треба доктор за дома да и пратиме да ја боцне. Ми вика не си тачна , од кај знаеш. Абе знам бе му викам, во погледот ја познав дека ова е храбрата подравче.
    Само да го видеше маж ти како тупка надвор. Човекот беше блед како крпа. Али карпа човек :D

По трет пат , жива и здрава хероината Софија :hug::hug::hug:

На Veki4kaa, gjoker4e, Chantal и 32 други им се допаѓа ова.
  8. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Sigorno me desifrira po frizot

На gjoker4e, Dust, fina erika и 7 други им се допаѓа ова.
  9. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.224
    Допаѓања:
    169.841
    Не,не.
    Навистина некако знаев дека си ти. Да не беше ти до толку уплашена ќе ти се преставев само да ти дадам поддршка.
    Плачев пред врата дури вриштеше ти за конецот

Ќебето убаво те беше сокрило :)

На gjoker4e, dunika, stevemila и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Off Da znaes kako mi trebase podrska vo toj moment.

11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.224
    Допаѓања:
    169.841
    А зошто прво те однесоа во една соба и ве затворија сами со маж ти?!
    Мојот маж се донервира

12. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Pa nemase koj Da me zeme da se nafati Da go vadi konecot..

На Bubce38 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.273
    Допаѓања:
    112.544
    @podravka мама јунак бебе јунак тоа така оди, знаеш. :hug:

На fina erika и podravka им се допаѓа ова.
  14. baby 5

baby 5 Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2016
    Пораки:
    1.135
    Допаѓања:
    5.165
    @podravka мајче браво си издржала јуначки до крај..ти симнувам капа значи ние жените сме спремни на се за нашите најмили :* сега ти следува најубавот дел гушкајте се со малата принцеза

На Skorpija25, azelea, fina erika и 5 други им се допаѓа ова.
  15. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.833
    Допаѓања:
    109.165
    @podravka МАЈКА ХЕРОЈ со ПРИНЦЕЗА БОРЕЦ!!!

Од сега па натаму лошо и тага да не почувствувате и двете до крајот на животот, од среќа, убавини, среќа, радост глава да неможете и двете да кренете!

Гушки најголеми друшке :hug: :hug: :hug:

На gjoker4e, azelea, Sexybaby86 и 15 други им се допаѓа ова.
  16. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Дојде редот и на мојата приказна :$.Се извинувам на долгиот пост.Го поминав терминот 40 +3 ноќта на спиење 28.03 ми почнаа болки како менструални не можев да заспијам утрото станав и почнав да си чистам дома.Чекав мм кога ќе стане ми вети да одиме да ми купи за Роденден златен накит и за бебето кога ќе се породам подарок.Мм отиде да ја однесе колата во перална дур се средам јас .Цело време како да насетував дека тој ден ќе се породам,се истуширав почнав да се спремам ќе одам да шетам.Но ми почнаа болки му се јавив на мм да дојде брзо дома.Тој од страв му се јави на свекор ми одма се качи кај нас на спрат тој среќен насмеан им се јавува на докторите дека доаѓаме,мм исплашен дур не возеше ја утна улицата до болница па кружење.Стигнав во болница 11:20ч ме примија 3 прста бев отворена и како ме качува горе на спрат почувствував вода низ нозе водењакот пукнал,но имав некое чувство во себе тешко и претходните ноќи чудни сонови.Ме качија во соба по ред историја,клизма,ЦТГ ,прегледи 4 прста отворена.Ги слушав другите родилки со контракции како врискаат,како се породуваат бебешки плач.На секој бебешки плач мене солзи ми се слеваа едвај чекав моето да го чујам така:$.Ми почнуваа појаки болки се туширав,шетав низ соба,бев решена да чувам сила кога ќе бидам во породилна сала.Пак прегледи 5 прста отворена.Веќе не ме пуштаа од ЦТГ ми ставија инфузија и нешто во неа.Времето поминуваше моите контракции посилни останав сама во соба последна бев, веќе не можев почнав да плачам од болки една болничарка ми вика "Полека ма постелината ја изгужва" да имав сила мислев ќе и станам.И реков "Ако те мавнам со ЦТГ ќе ти кажам за постелината бегај од мене".Ја викав сестрата да доаѓа никој не доаѓа демек сум имала уште време рано ми било ми донесе кантиче и ја повратив последната ќиселина што ме мачеше 9 месеци :!:.Слушам на телефон само се јавуваат прашуваат за мене дали сум се породила.Почнав уште повеќе да ја викам сестрата дојде Др.Спасеновски гледа умирам од болка веќе отворена 7 прста го молам да ме носат во сала,чекаа дур од 3 сали едната сала се ослободи.Одма ме земаа во сала ме качија на бокс.Давав напони бебето не излегува на десната страна високо беше ми се собраа многу сестри во сала Др.Спасеновски со рацете на стомак пробуваше да го спушти бебето Др.Кировски породуваше во другата сала го викнаа во моја двајцата со рацете на стомак ме тераа сестрите напон да давам не можев зошто ме притискаа на стомакот.Ги почувствував ножиците кога ме исекоа .Многу бев жедна изморена и многу гужва беше во салата не можев веќе чувствував дека се губам како да тонам,се борев да давам напон и само мислев на бебето и на мм.Во себе го молев Господ да издржам.Сестрите почнаа на Македонски да ми зборат на Албански јас не реагирав ми даваа кислород шлаканици ми маваа.Давав уште малку напон,почувствував олеснување го видов бебето кога излезе плодовата вода мирисаше лошо но бебето не плачеше.Ги прашував зошто не плаче одма го однесоа од сала,ниту го допрев се вознемирив зошто не го слушам ,не ми го даваат.Го родив во 20:50ч душичка моја.Многу ме шиеја.Ми дадоа да му се јавам на мм почнав да плачам од радост ,стрес,страв ,потоа ме однесоа во соба.Не можев да станам од кревет од раната нозете не можев да ги спуштам од кревет.Слушав плач на бебиња и се прашував дали плаче моето бебе.Дури двете родилки што беа во сали ме гледаа низ стакло кога се пораѓав и се исплашија за мене кога докторите ми беа на стомак со рацете;(.Следното утро во 6ч ги носеа бебињата и ми го донесоа моето златно ангелче:inlove: плачев и си го гушкав.Докторот му кажал на мм дека многу бев ризично до последен момент се бореа да биде спонтано и да издржиме со бебето:whew:.

Последна измена: 19 април 2018
    На Chantal, Kaetana, karibian и 52 други им се допаѓа ова.
  17. Lejlaah

Lejlaah Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2018
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    1.099
    Што се не претрпевте мајки да бидете. А ние останатите со господ напред да издржиме и да бидеме храбри ко вие што сте биле!

На gjoker4e, karibian, Flower.D и 20 други им се допаѓа ова.
  18. Tukituki

Tukituki Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2017
    Пораки:
    744
    Допаѓања:
    2.427
    ЦАРИЦА,сето ова вреди за тие очиња и тие рачиња. Честитки.:bow::bow::bow:
    А за кафето си останува да го пиеме,ама ќе биде уште поубаво ќе го пиеме со бебушка :hug:

На gjoker4e, eli25 и podravka им се допаѓа ова.
  19. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.495
    Obavezno :inlove::inlove::inlove::inlove:

На gjoker4e и Tukituki им се допаѓа ова.
  20. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Се зачлени на:
    2 мај 2015
    Пораки:
    5.198
    Допаѓања:
    106.218
    :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug:
    Ти си јунак, борец, лавица!!! :muscle:
    Една од омилрните форумски членки си ми и особено веста дека малата скапоцена долгочекана среќичка ти е најпосле во прегратка, ме разнежни :inlove:
    Ми поминаа морници кога те читав:l:
    Се заборава лошото, остануваат само убавите сеќавања и за цел живот тие најмили очиња :hug:
    :hug::hug::hug:

На gjoker4e, podravka, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.