Породилни приказни

Discussion in 'Бременост' started by fairy88, Aug 20, 2012.

1. Beautymom

Beautymom Истакнат член

Кога би бирала природно би раѓала дефинитивно. Кога се породив за неколку саати станав и отидов да се измијам и заби да си измијам.

NNA and lackygirl like this.
  2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Јас станав следниот ден, после 20тина часа од царски. Немав мака воопшто со раната. После 10 дена си бев "статата" јас. Викаа дека и местото ќе ми трне и ќе го осеќам ко "туѓо", ама ни тоа не е така.

NNA, joan, LiliBoz and 4 others like this.
  3. monik55

monik55 Форумски идол

Две недели од царскиот денес бев качена на стол кујната ја чистев:D
    Секој е различен,јас што се не читав и слушав па два месеци ќе сум имала болки а јас сега не се ни одеќам дека сум оперирана.

MarigoldA, Petra777, LiliBoz and 15 others like this.
  4. lackygirl

lackygirl Форумски идол

Изгледа секоја различно, секој има различен праг на толеранција на болка, кај мене е мал изгледа :)
    Како и да е се поминува, се се заборава најбитно е бебушките да ни се живи и здрави.

5. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Девојки да ви ја пишам и нашата приказна која брза,болна но слатка.Вчера околу 19ч,нешто како густо бело ми ги намокри гаќите,ама си помислив викам од исцедокот вајда што го имам и отидовме со маж ми да го прошетаме кучето.Се вративме,легнав малку одспав околу пола саат,и од 10 и 45 почнаа болките што на почеток мислев дека се лажни,ги иЗдржував некаде до 00 и 30 мин,почнa да ме боли и кичмата,и тогаш сватив дека се овие правите,а и меѓувреме бев се во вц по мала нужда и ми истекуваше по малку бела течност плус крв,и му викам на маж ми одиме во систина,и тргнавме накај 1 и нешто,по пат во кола се измокрив цела ми пукна водењакот,стигнав ме прегледа дежурниот вика не си отворена ме прати горе во соба на гин.,додека ме спремаа таму,почнаа појаки болки господ го видов,таму се задржав од 2 до 4 саат,во 4 саат ме праќаат доле во родилна и јас веќе сум се отворила 8 прсти,сестрата ми вика раѓаш ти одиме на бокс,ме боцнаа епидурална и излезе моето синче во 6 и 13 мин,и така денес се гушкаме и уживаме,раната ме боли малку што ме сецнаа доле ама ќе помине,извинете за долгиот пост,на сите ви посакуам лесен пораѓај

***Bony***, Turna, gjoker4e and 54 others like this.
  6. FreeMind

FreeMind Форумски идол

@Iki lepi после епидуралната болките ги чувствуваше?

7. Iki lepi

Iki lepi Истакнат член

Не осекав болки,само напоните ги осекав

sanji4444, FreeMind and mariz like this.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Јас природно се породив па месец и пол не можев да се опоравам. Ми загнои раната од епизиотомијата.Умирав од болки секоја вечер, пиев парацетамоли,антибиотик,не можев да седам, не можев да одам. За односи да не пишувам, цела година после пораѓај немав, не се ни осмелував. Полошо поминав отколку некои со царски. Ужас

9. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

јас изгледа сум многу нежна па ваквите болки мислам дека ќе ме задушат. Првата бременост ја поминав ко од шала. Баш царски. Болките после операција полесно ги поминав ама за природно мислам дека нема да изджам.

gjoker4e likes this.
  10. stevemila

stevemila Форумски идол

Jas uste mestoto ne go osekam na dopir. Prasuvam prijatelki i kaj niv bilo isto

11. kukla21

И јас така очекував од што читав, а и мајка ми ете по 30+ ми вика уште го осеќа го туѓо. Јас немам такво чувство. Само на почетокот ми беше така.

LiliBoz, Coco31, pile30 and 1 other person like this.
  12. mariz

mariz Форумски идол

И јас не го осеќам туѓо, си осеќам убаво кога ке се допрам.

13. kristina.k

kristina.k Форумски идол

И јас го осеќам нормално местото, еден период така ми беше после царски ама сега не. До душа ни линијата веќе од засекот не се гледа, може има врска како е изведен резот.

LiliBoz, Coco31, ma4e1311 and 2 others like this.
  14. PeachGirl

PeachGirl Популарен член

Јас ги искусив и породилните болки до 9 прсти, а искусив и болки од царски рез. Би одбрала царски за втор пат здравје. После две недели еве добро функционирам, се штедам, нормално, но веќе сѐ правам сама, освен што не кревам тешко.

24.07, Flower123123, Ive13 and 6 others like this.
  15. Viki tonci

Viki tonci Истакнат член

Mojava prikazna ke bide dolga i uste trae. Na 29-ti dekemvri utroto malku prokrvariv. Se javiv na mojot dr.mi rece da trgam za klinika,i posle pregled me zadrzaa na PIN. Bolki mnogu malku,krvarenje oskudno i celo vreme na Ctg ne sledea. Utroto na 30-ti Samargiski i Magunkov na eho i mi kazaa za sreda ke sum prva na lista. Na 31 vo 00.10 jas obilno krvarenje i promena na plan deka ke bide na 01-vi. Taman pomisliv dobro e, ke se zavrsi se zosto veke nemozev da podnesam psihicki i zaradi mene i zaradi site sto lezea na PIN so razni tragedii za tie tri dena. Dojde Magunkov i mi vika treba da ti kazeme deka rabotata za bebeto e ok ama za tebe ima rizik da treba da se izvadi matkata ke treba soglasnost zosto placentata e slepena za matka i ima rizik od obilno krvarenje koe moze da e fatalno za mene. I togas ajde sobiraj hrabrost da go prifatam i toa i so posledni sili vo 17.45 me zemaa vo sala. Vo 18h.e zapisano raganjeto na mojot Mihail. Jas uste dva dena vo sok soba na aparati bez matka. Me simnaa na oddel za bebinja so kateter i so dren na rana. Bebe uste ne sum videla, mi vikaat dobar e samo mu treba malku kislorod za podrska,pa dr den ima zoltica i na kraj uspea da dojde vo moi race. Presrekna posle se.
    Sega sme doma,poleka zazdravuvame i se trudime da ostavime zad nas toa sto bese vo 2018
    Na site posakuvam da imaat lesen porod vo 2019. Da se rodat mnogu bebcinja zivi i zdravi i da imame srekni semejstva

Chantal, Dust, EuHenIa and 53 others like this.
  16. kukla21

:hug:

Lara 27 and Viki tonci like this.
  17. TeddyGrey

TeddyGrey Форумски идол

Најубав поклон за 2019.
    Да сте живи и здрави, да е жив и здрав Михаил. Многу убаво име.

18. YoursTruly

YoursTruly Истакнат член

Храбра мајка, Бог да е со вас и да ве благослови во новата година. Жив и здрав да е синот:hug:

19. eli25

eli25 Форумски идол

Да е жив и здрав Михаил, името ми беше фаворит за синко мој :l:
    Ви следат многу гушкања и слатки маки :tmi:

20. pile30

pile30 Популарен член

Храбра мајкичка:hug: Михаил да ви е гордост и радост цел живот:* лошото остана во старата година сега ве следи најубав период и најубави моменти кои допрва ќе ви го радуваат срцата:* Јунакот Михаил е јунак ко мамичка е :hug: