Кога би бирала природно би раѓала дефинитивно. Кога се породив за неколку саати станав и отидов да се измијам и заби да си измијам.
Јас станав следниот ден, после 20тина часа од царски. Немав мака воопшто со раната. После 10 дена си бев "статата" јас. Викаа дека и местото ќе ми трне и ќе го осеќам ко "туѓо", ама ни тоа не е така.
Две недели од царскиот денес бев качена на стол кујната ја чистев Секој е различен,јас што се не читав и слушав па два месеци ќе сум имала болки а јас сега не се ни одеќам дека сум оперирана.
Изгледа секоја различно, секој има различен праг на толеранција на болка, кај мене е мал изгледа Како и да е се поминува, се се заборава најбитно е бебушките да ни се живи и здрави.
Девојки да ви ја пишам и нашата приказна која брза,болна но слатка.Вчера околу 19ч,нешто како густо бело ми ги намокри гаќите,ама си помислив викам од исцедокот вајда што го имам и отидовме со маж ми да го прошетаме кучето.Се вративме,легнав малку одспав околу пола саат,и од 10 и 45 почнаа болките што на почеток мислев дека се лажни,ги иЗдржував некаде до 00 и 30 мин,почнa да ме боли и кичмата,и тогаш сватив дека се овие правите,а и меѓувреме бев се во вц по мала нужда и ми истекуваше по малку бела течност плус крв,и му викам на маж ми одиме во систина,и тргнавме накај 1 и нешто,по пат во кола се измокрив цела ми пукна водењакот,стигнав ме прегледа дежурниот вика не си отворена ме прати горе во соба на гин.,додека ме спремаа таму,почнаа појаки болки господ го видов,таму се задржав од 2 до 4 саат,во 4 саат ме праќаат доле во родилна и јас веќе сум се отворила 8 прсти,сестрата ми вика раѓаш ти одиме на бокс,ме боцнаа епидурална и излезе моето синче во 6 и 13 мин,и така денес се гушкаме и уживаме,раната ме боли малку што ме сецнаа доле ама ќе помине,извинете за долгиот пост,на сите ви посакуам лесен пораѓај
Јас природно се породив па месец и пол не можев да се опоравам. Ми загнои раната од епизиотомијата.Умирав од болки секоја вечер, пиев парацетамоли,антибиотик,не можев да седам, не можев да одам. За односи да не пишувам, цела година после пораѓај немав, не се ни осмелував. Полошо поминав отколку некои со царски. Ужас
јас изгледа сум многу нежна па ваквите болки мислам дека ќе ме задушат. Првата бременост ја поминав ко од шала. Баш царски. Болките после операција полесно ги поминав ама за природно мислам дека нема да изджам.
И јас така очекував од што читав, а и мајка ми ете по 30+ ми вика уште го осеќа го туѓо. Јас немам такво чувство. Само на почетокот ми беше така.
И јас го осеќам нормално местото, еден период така ми беше после царски ама сега не. До душа ни линијата веќе од засекот не се гледа, може има врска како е изведен резот.
Јас ги искусив и породилните болки до 9 прсти, а искусив и болки од царски рез. Би одбрала царски за втор пат здравје. После две недели еве добро функционирам, се штедам, нормално, но веќе сѐ правам сама, освен што не кревам тешко.
Mojava prikazna ke bide dolga i uste trae. Na 29-ti dekemvri utroto malku prokrvariv. Se javiv na mojot dr.mi rece da trgam za klinika,i posle pregled me zadrzaa na PIN. Bolki mnogu malku,krvarenje oskudno i celo vreme na Ctg ne sledea. Utroto na 30-ti Samargiski i Magunkov na eho i mi kazaa za sreda ke sum prva na lista. Na 31 vo 00.10 jas obilno krvarenje i promena na plan deka ke bide na 01-vi. Taman pomisliv dobro e, ke se zavrsi se zosto veke nemozev da podnesam psihicki i zaradi mene i zaradi site sto lezea na PIN so razni tragedii za tie tri dena. Dojde Magunkov i mi vika treba da ti kazeme deka rabotata za bebeto e ok ama za tebe ima rizik da treba da se izvadi matkata ke treba soglasnost zosto placentata e slepena za matka i ima rizik od obilno krvarenje koe moze da e fatalno za mene. I togas ajde sobiraj hrabrost da go prifatam i toa i so posledni sili vo 17.45 me zemaa vo sala. Vo 18h.e zapisano raganjeto na mojot Mihail. Jas uste dva dena vo sok soba na aparati bez matka. Me simnaa na oddel za bebinja so kateter i so dren na rana. Bebe uste ne sum videla, mi vikaat dobar e samo mu treba malku kislorod za podrska,pa dr den ima zoltica i na kraj uspea da dojde vo moi race. Presrekna posle se. Sega sme doma,poleka zazdravuvame i se trudime da ostavime zad nas toa sto bese vo 2018 Na site posakuvam da imaat lesen porod vo 2019. Da se rodat mnogu bebcinja zivi i zdravi i da imame srekni semejstva
Храбра мајкичка Михаил да ви е гордост и радост цел живот лошото остана во старата година сега ве следи најубав период и најубави моменти кои допрва ќе ви го радуваат срцата Јунакот Михаил е јунак ко мамичка е