Zdravo, Salav da prasam dali vazat seuste tie merki sto bea vo pandemija za sedenja doma na bremenite zeni za cela bremenost, i dali vazi ovaa i za privatnite institucii? neka spodeli nekoj iskustvo, i dali zemavte celosna plata? Do koga vazi ova?
Здраво Женски Породилно отворив на денот на породувањето бидејќи се породив предвреме. Бебето пет месеци ми беше на детска клиника, е сега сакам да го продолжам некако ама незнам дали има опција пример преку специјалист педијатар или.......рано ми е до декември ми трај ама да ги знам опциите. Дали некоја имала вакво искуство, па да ме подучи? Фалаа
Можеш да извадиш документи за предвремено дека ти е родено бебето и дека имало некаков проблем и можеш а го одложуваш до 3 години. Прашај го педијатарот дали треба документите да ги земеш од каде што лежело бебето.
Јас користњв мерки од октомври и зимав 100 проценти плата а породилното го отворив на денот кога се породив
Здраво на сите, Дали некоја членка знае додека си на породилно отсуство дали и како може да зимаш дополнителен приход, за дополнителна работа која не е поврзана со фирмата во која си вработена? Дали доколку фирма префрла пари на твоја сметка може да има проблеми дека си на породилно?
Здраво на сите На работа тргнувам од септември до сега бевме на колективен одмор. Термин ми е во октомври. Дали некако можам да го одложам септември а да не го отварам породилното боловање туку кога ке се породам, работам во државна фирма . Кои се можностите за еден месец не одење на работа. Ви благодарам за советите
Здраво на сите. Поднесов документи за породилно на 27/28 Јули, кога би можела да очекувам прва исплата, знае некој? Колку време се чека?
Различно е кај сите, некои по 1 месец некои по 3 добиваат прва исплата. Јас за првото дете по 3 мес добив. Сега породена сум почеток на Јуни, поднесов по 1 месец немам уште ништо.
Дали може некоја основните услови да ми ги каже за стекнување породилно? Си плакам сама придонес во приватна фирма, почнав од април а термин краен ми е 02..11.. По моја пресметка заклучно со септемвриската плата го исполнувам породилното. Но дали игра улога до кога че биде пуштена таа плата, ако на пример се породам порано..? Или важно е да е платено здравственото?
Што испадна ме интересира и мене.. На 01.10 исполнувам 6 месеци во фирма, па кои ми се условите за да фатам породилно? Што треба да исполнам
Ова е за физичко присуство, ама мојата работа може да се работи и онлајн . Сакам да бидам ослободена и од двете опции