Извини не го запазив тој момент. Не знам тогаш, пробај обично боледување од две недели... Друго не ми паѓа на памет
Јас се породив на 2 јуни,средина на јуни поднесов документи немам до сега исплата.Предметот ми бил во обработка бидејќи госпоѓата што го работела си отишла на годишен одмор и денес иделс на работа орв ден.Срамота
Zdravo devojki Imam edno prashanje boleduvanjeto mi e otvoreno dostaveno e i na rabota. Shto ponataka dali tteba da prijavuvam vo socijalno neshto ili ne. Inaku mi e na mominskoto prezime zoso posle regostracijata posle 3 dena se porodiv. Za prijavuvanje na novorodenche kade treba fala. Potochno za novorodenche za Prilep me interesira .
Novorodeno vo Prilep se prijavuva vo agenciite karshi policija. Pred nekoj den bratucedka moja go prijavi bas vo agencijata karshi glavniot vlez, edna e taa agencija, ne kaj drugite sto se po 3-4 naredeni, zenata se i objasni vnatre sto raboti, mnogu fina. Za necela nedela i stasa izvodot. Za prezimeto mislam deka ne pravat problem
Да се надоврзам на муабето породена на 17 јуни документи поднесени некаде кај 30 јуни.... На. 27 јули веке имав исплата за деновите во јуни...
Да ве прашам, дали може да направат проблем за породилно ако имаш сменето матичен гинеколог помалку од 6 месеци пред пораѓање? Баш барав да видам дали има некаде напишано за тоа, ама никаде не го најдов како услов, ниту пак се спомнува.
Немс врска тоа Јас во март сменив матичен гениколог, во јуни се породив па никој ни ме праша ни ми направи проблем
Sakam da prasam sto dokumenti se potrebni da se podnesat za vo socijalno za porodilno boleduvanje se porodiv na 08.08. 2021
Девојки како оди со породилно? Мене ми дадоа од конзилиум боледување само 12 дена, до 03.09. Од 03.09 треба да отворам породилно.А термин ми е до кај 12.10. Ми рекоа од конзилиум матична све ќе ти заврши работа едно др. Не треба да носам документи нешто или? Стварно не знам.
Dobar den sakav da prasam koi dokumenti se potrebni za vo socijalno za porodilno boleduvanje porodena sum na 08.08 i dali treba da se nosat licno
Кај да се јавам во фонд да прашам за породилното мое. Од јули сум на породилно, а сеуште немам исплата.
Јас знам барем пред 3год кога бев со синко морав да отворам 45 дена пред термин дека бев цела бременост на патолошка..
Не знам од што зависи, може од матичниот или од комисијата, јас бев на патолошка, а породилно отворив дента кога се породив.
Zdravo devojki. Dali imal nekoj slicno iskustvo. Kako vrabotena vo firmava sme gazdaricata i jas. Megutoa gazdaricata e vo amerika i ustvari jas rabotam sama. Bremena sum vtor mesec megutoa moram da lezam nemozam da odam na rabota pa gazdaricava saka da ja stavi firmava vo miruvanje.sto mozam da napeavam za da mozam da zemam ponataka porodilno.