Со патолошка и одмор па породилно мислам дека може, само што е замарање околу исплатата. Затоа некои не се нафаќаат. Исплати.. Фонд па фирма па пак фонд, ова по моја логика.
Општ? Незнам како да искомбинирам секој совет е добредојден а од работа ме притискаат да кажам побрзо
Незнам како да искомбинирам секој совет е добредојден а од работа ме притискаат да кажам побрзо[/QUOTE] Ти на патолошка си? Ако не си можеш како сакаш да комбинираш, со одмор земен и до термин може да не отвориш породилно. Зависи како ти одговара повеќе и кога ти е термин, зашто одморот од 2022 може да ти пропадне ако помине Јуни а ти си на породилно.
Ти на патолошка си? Ако не си можеш како сакаш да комбинираш, со одмор земен и до термин може да не отвориш породилно. Зависи како ти одговара повеќе и кога ти е термин, зашто одморот од 2022 може да ти пропадне ако помине Јуни а ти си на породилно.[/QUOTE] Не , одам на работа
Матичната ми рече 28 дена претходно задолжително се отвора. 45 дена може најрано. Ја прашав дали може да ми даде боледување да не го отворам толку рано рече неможе да пробам да искомбинирам стар одмор па после да си барам од општ матичен…
Не знам зошто те форсира да отвориш толку рано. Јас двете породилни ги отворив на денот на пораѓај, никогаш не ми беше спомнато порано да отворам.
Ако имаш опција да искористиш одмор пред породилно тоа ти е подобра опција, инаку ќе мораш да се вратиш порано на работа а ќе сакаш да си поседиш со бебуш уште малку.
Прашај во фирма. Кај мене после 1ви јануари веднаш можеш да користиш од новиот одмор ако имаш потреба. Како што ти спомнале пробај и од општ матичен да отвориш боледување.
Мојата матична ми рече дека може да ми даде 2 недели боледување само да и однесам крвна слика и уринокултура. И јас правам некоја комбинација од одмор и боледување..
@eli25 Да сум на твое место на матичната гинеколог ќе и речам сум земала одмор да не ми отвара до термин и готово. Па нека иде да те провери.
Значи ова матичните гинеколози горед доле сите се исти, за жал! Исто и мојава, имав стар одмор го искористив, викам отвори ми боледување вика чекај да ти пресметам 35 дена пред терминот несмеам да ти отворам и викам имам време до тогаш, башка породилно 28 дена пред термин ми вика аа не не 35 како бе викам од кај толку. Ајде некако ми даде две недели боледување, па кога ќе ми заврши ќе си го земам цел нов одмор па после тоа породилно. Сами мора да си смислиме стратегија и што е најдобро за нас.