Како оди сега исплатата за породилно? Редовно? Јас се надевам следна недела ќе поднесам во фонд, дали за јуни ќе ме исплатат сега или следен месец? Знам со синко ме ставија прва група и си земав до 10-ти во месецот, така до крај , редовно.
Вртеше во фирма да видиш дали добро имаат пуштено податоци за плата? Може заборавиле да внесат соодветна шифра/часови. Ако е таму се во ред, тогаш во фзо треба да провериш.
Јас очекувам исплата а то предметот мој не бил сработен ....изговор..немале луѓе..во пензија заминале. Резил..ова за Битола, ако некој поднесува за породилно да си фаќа врски оти три недели ми го чуват предметот и еден куп имаше од несработени документи
дали е можно да ме одјават додека сум на породилно отсуство односно во тие 9 месеци?дали постои некоја заштита за нас на определено што сме
Додека си на породилно не може. Првиот ден кога ти завршува породилното може. За жал, на определно нема нешто што може да се направи.
Дали знаете што податоци треба фирма да спреми за породилно, го гледам на ФЗО и ова се можам и сама да однесам. Така ми попрактично зашто малку ми е комплицирана документацијата околу Изводот и полесно ми е јас да комуницирам со Фонд. Или сепак ќе мора они да го носат? Ги прашав у фирма и за исплатата колку ќе ми биде, викаат не знаат. Од каде во ФЗО ќе знаат колку, електронски се поврзани или? Исто ме интересира дали ви го исплаќаат нетото исто како од плата со минат труд?
@Bibi_23 Ти можеш да си поднесеш, а фзо електронски ги има сите податоци за твојата плата во изминатите месеци, бидејќи е поврзан со ујп. Месечниот надомест ќе ти е просек од последни 12 плати/колку плати си била осигурана пред да се породиш.