Здраво, сакам да прашам што ако во меѓувреме има покачување на плата дали ќе има промена или не останува исто
Dali mozam da otvoram 45dena porano porodilno iako ne sum na patoloska? A pritoa od maticen dozvoluvaat dve nedeli barem taka?
Sto dokumenti treba da se otvori porodilnoto 45dena porano a sto dokumenti denot koga ke se porodam? Gi mesam rabotite, ako ima nekoj da mi objasni
Најрано месец дена можеш, али сега не знам колку имаш за до породилно да отвориш али можеш и од општ матичен да земеш и од гинеколог.
Ова со каснењево на исплатата по неколку месеци значи дека пример 2-3 месеци треба да свириме без никаков прилив?
14та недела сум (дали каснам за пријавување) па дали пример кога ќе влезам 6ти месец работен однос мора да биде полн или 5 месеци и полни и 2 дена пак ме фаќа за породилно да земам дали има некој подетално да ми објасни не ми јасно
6 месеци полни или? Пошто нели ако работиш и 5 дена плус мора да ти се платат да ти е шуштена некоја плата после ѕој 5ти месец
Не знам ако има некоја членка повеќе да те упати... ( од пон меже ќе се водиш и 15та недела додека да средиш документи)
Devojce 6 meseci polni minimum mora za da ti sleduva. Znaci 6 plati celi da ti legnat na smetka. Da receme ako se prijavis sega ponedelnik 16.10, ke treba da se porodis posle 16ti april za da ti sleduva. Ne znam koga ti e terminot. Racunaj na kraen termin ne se poragjaat site. Mnogu i porano. Najubavo prasaj si vo fond ponedelnik i taka utre vikend te fakja. https://fzo.org.mk/nadomestok-na-plata
Ми треба инфо . 28 недела сум. Си терам на работа ,меѓутоа почна премногу стресно да моќи станува,неможат да најдат замена за мене и тотално се брзобразнии арогантни.Дали можам да земам обично боледување,и кога најрано можам на породилно?
Дали можам да отворам боледување 2 недели од општ матичен,па 2 недели од гинеколог.и последниот месец да ги искористам деновите од одмор?