Vekje zemam, posle podnesuvanje na dokumenti okolu 20 dena ja imav prvata isplata. Ako mnogu ti docnat proveri da ne nesto ne ti e vo red so dokumentacija
Info@fzo.org.mk Odgovarat dosta brzo (ne se ceka so denovi ) Samo vo mejl odma navedete go vasiot maticen broj. Pozz.
И мене ми одговорија одма на мејлов погоре, само што пишав добив одговор, имено ми доцнат 2-3 месеци со исплата, поради немарност на тие во фондот,и добив одговор дека налози за исплата се испратени да следам сметка. Ти благодарам @Happiness91
Здраво, би сакала да ве прашам дали знаете како се пресметува плата кога на сред месец одете на породилно? На пример од 17 Јануари ми е отворено породилното, како да знам колку плата би требало да земам з ако 16 јануари? (зошто мислам дека помалку ки имаат пуштено)
Мислам дека е според работни саати (целата плата поделена со колку работни денови има тој месец за да се добие дневница, па после помножено со колку денови си работела).
истото сакав да го прашам, денес поднесов документи а проодилното ми е отворено од 17.01. Кофа би имала прва исплата