Lele jas u ova ne veruvam znaes zasto. Mislam ne im veruvam deka zemaat prosek so ogled na toa jas bev prijavena naa 25 a stigav do 50 000 vo meeecot. E kakov e ovoj prosek od 25 000?
Lele iskreno sum zbuneta so ova jas sum na 25 000 prijavena a stigam do 50 bas pogore pisav a od fond dobivam 25. Aj da ne zboram na prazno nemozam so ova fondov da im skontam kako racunaat.
Не знам, можеби има врска како ги исплаќаат бонусите и слично, кај мене се како дел од платата и влегуваат во пресметката. Кај тебе некако посебно да не се водат па затоа да не ти ги сметаат
Се гледа сумата на која се платени придонеси. На извод од банка ти иде со шифра 100/101. 25 си земала како плата со придонеси, остатокот како бонус со платен данок, затоа само тие 25000 ти влегле во пресметка. Колку земате породилно се рачуна според платени придонеси, а не парите на сметка. Затоа ако си на патолошка на пример, земаш 70% од плата, ама придонеси плаќаат како за 100%, и затоа после породилното е како 100% плата.
Благодарам за одговорот Спиди. На извештај во банка пишува шифра 101 за тие 28500 кои ми ги пуштаат на сметка. А ако го гледам исплатното ливче на мејл таму е вака: Пример: - основна плата по договор: 22570 - работна успешност: 5700 - нето плата: 28500 Затоа сум збунета, а не сакам да распрашувам таму бидејќи уште е рано.