Ај некој Ако знае да ми породилно ми завршува сега во петок. Здраво од кога можам да земам боловање матичната ми рече од 30 понеделник ама не сум сигурна да не ми го укинат
Од отварање на породилното 28 дена пред термин,фирмата плаќа? Па после пораѓај фондот,или како? Се носи некоја потврда од отварање на породилното во фирмата?
Од моментот кога ќе се отвори породилно, без разлика колку денови пред термин, си плаќа фондот. Потврда за породилно се носи/праќа во фирма за и они да си регулираат интерно.
Јас однесов извештај за привремена спреченост од работа (боледување) со почетен и краен датум од матичен гинеколог во 2 примерока.
Уште нема. Минатиот месец кога каснеа, се јавив и една госпоџа така дрско се понашаше "значи госпоѓо системот ги процесира,имаше празници овај месец, ќе си почекате ќе ви се исплати, не е тоа така лесно". Еве ги сега пак каснат.
Здраво, ме интересира доколку некоја има искуство, дали може дел од породилното да го користи сопругот? На пример, јас да користам 8 месеци а тој 1 месец. Како е постапката ?
Женски на кој број ги добивате од фонд? Претходно ми враќаа на мејл, денес ни на мејл не ми вратија, од мај сум на породилно, уште немам земено
Девојки денес добив прва исплата за јуни, од 18.06 сум на породилно. Дали сега секој месец на ист датум ќе добивам исплата?