Знам, меѓутоа морам. Не се директни уцени. Индиректно ми е покажано дека со дома седење не се чува работното место. Мислев да поседам дома бар до пролет, ама замената моја има договор на 3 месеци, ако и дадат на подолго време пак јас ќе имам стресови.
Мене истово ме интересира ама не е моја фирмата. Што треба да носам јас што треба кај мене од фирма од тие обрасци и пресметки. Јас уште извод чекам за бебето, породена 15.12
Zdravo sakam da prasam. Bremena sum 6nedela rabotam vo privatna firma godina i tri meseci. Nemam uste kazano za bremenosta. Dali ima sansi da ne zemam porodilno
Те следува породилно, треба непрекинат стаж од 6месеци да имаш така што не се секирај. И за кажувањето можеш да почекаш пред 12та недела ретко кој кажува
Документите за породилно ги поднесов на 11ти декември породена на 30.11 кога да очекувам прва исплата?
Кога кажавте на работа за бременоста? Работам во производство и сум шеф на смена. 6 недела сум и имам две дечиња.,ова ми е трета бременост . Незнам како ќе реагираат