Не се секирај , нема никаков основ да врачаш пари уживај си со бебко и не му ја мисли ич на оваа тема позз и секое добро
Ако цело време си земала иста плата секако таа ке ти бидњ исплатена и од фондот , важно е 6 месеци непрекинат стаж да имаш.ако си била на иста сума осигурана и пред прекинот и сега секако таа ке ја земаш а ако си на различна појма немам
Моментално немам 6 месеци стаж, додека да се породам ќе имам, ама ова со исплативе никако не можам да го разберам. Дали прават пресметки од последните 6 или последните 12 месеци.
Здраво девојки, ако некоја била на патолошка дали потоа породилното и изнесува 100% од платата што ја земала или ќе си остане 70% бидејќи фондот толку исплаќа за време на патолошка, па просекот се намалува?
Колку време по отварање на породилно ви стигна решение? Бидејќи од 16.01 сум на породилно, а решение сеуште немам, па ни исплата.
Немам ни јас решение, од септември сум на породилно. Исплата требало да имаш крај на февруари, може имаш проблем со некоја пресметка, оди во фонд. Јас добив прва исплата за помалку од 2 недели по поднесување документи.