Да, јас после тестот само неколку дена бев на работа и после комисиски на боледување. Ама сепак јави се на работа и прашај си дали може така за одморот и кај вас
Ако имаш непрекинат стаж 6 месеци мислам просек се земаше, не сум баш сигурна. Еве @kukla21 е поупатена, ќе ти помогне.
devojki edno prasanje dali ima vrska od denot koga e rodeno deteto ili pak koga e otvoreno porodilnoto pocnuva isplatata porodena sum 17 feb a pirodilnoto 17 januari e otvoreni ima sansa za isplata vo mart?
Здраво, имам една недоумица за која не најдов одговор. Ве замолувам поупатените ако знаете да ми одговорите. Треба да направам трансфер од едно на друго работно место и тоа ќе се случи токму во критичните 6 месеци во кои треба да имам стаж за да ги исполнам условите за платено породилно. Дали и колку време (ден, два) се дозволени да има прекин при пријава одјава или како што слушнав морало во истиот ден да се направи и пријава и одјава при трансфер од едно до др работно место? Фалаа
Мене ме мачи дали и како ќе успеат двете фирми да се усогласат со пријавата и одјавата. Не ми е јасно како би одела постапката.
firmata sto ke te zeme da te zeme so prevzemanje ne so odjava prijava kazi im ili posoci im na starata da ne te odjavuvaat i da odis so prevzemanje. Sepak zamoli gi zatoa sto e kriticen period za trudnickoto
Мајки од први треба да останам на породилно, пробав по темава да чачкам ама ќе ми треба цела вечер додека ги најдам одговорите што ги барам Да ве прашам како поискусни, која е процедурата? Што треба јас на први да сторам? Какви документи се потребни и што да им правам? Исто... во голем ризкк сум дека после некое време фирмата ќе ме одјави... бидејки и така ме држеа со цел да ги исполнам условите за породилно. Дали тоа некако би одело на моја штета? Иако ете сум веќе скоро две години без прекин во работниот стаж со таа фирма... Од кого потоа зависи моето здравствено осигурување? На онлајн проверката ми пишува дека го имам до 30ти април... Дали само по себе се продолжува или? Леле колку ништо незнам...