До 31 јули ми е комисиското. Неделите не ми се совпаѓат зс термин.Според последната менструација ми е на 28 август. А потоа според големината највеќе до 16 септември ми кажаа. И сега не се знае многу. Јас мислев дека одкако ќе се породам тогаш ќе ми го отворе породилното. Ама ајде здравје само да биде како што треба и со дветепа здравје ќе си останеме со бебуш дома и после 9 месеца.
Врска нема. 9 месеци е. Извесно е дека после тие 9 месеци ќе ти одобрат "нега за дете до 3 години" без проблем. Колешка моја беше. Прашај ако нешто те интересира.
Ja ne pamtam da sum odnela nesto na rabota od ovie raboti,ni pa sum zemala od maticen ginekolog nesto... Otvoriv boleduvanjeto samo kaj maticniot ginekolog,i ona mi rece se drugo ja ke si sredam ...znaci ona elektronski valda gi pratila kaj mene na rabota i oni u fond ...ja nisto
Од кај вакви муабети?! Извод од матична книга на родени е задолжителен документ што се носи во фзо за да се прави исплата. Како матичен гинеколог ова ќе обезбеди?! @TeddyGrey после породување ќе ги добиеш документите и дури тогаш ќе може во фзо да се носат и да се чека исплата. За да ти издадат ИСР образец ти треба отпусно писмо од родилиштето. А извод секако по раѓање.
ozbilno ja nisto ne nosev ...za 3te deca sum bila na trudnicko i nisto ne sum nosela ....na rabota dobro mi teknuva zs bev pred 7mes na trudnicko
Nemoze da ne se sekavam.... Tocno e... A i plus samata firma ti gi ima licnite podatoci taka da nema zaso da lazam...ili izmisluvam Kako i da e site firmi razlicno
Како е тоа без проблем, ако можеш да објасниш. Што ттебе да се продолжи боледувањето, после 9 месеци.
Е тоа не знам. За првата бременост не бев на патолошка, земав 100%. Нека каже некоја друга членка ако знае. И мене ме интересира истото.
I mene me interesira istoto. Bas preeska razmisluvav. Znam deka zemaat prosek od posledni 12 meseci. No prosek od regularna plata (kolku sto bi zemale dokolku ne sme na patoloska) ili prosek od platata od fondot sto ni ja davase (70%). Valda nekoj ke se smiluva da ni kaze
Planiram poroduvanje vo privatna bolnica, dali otpusnoto pismo od privatna bolnica go priznavaat od fondot
Дали може да се доискористи одмор после породилно во случај кога ќе се случи предвремено раѓање , прекин на одмор? Останата на одмор и се случи предвремено раѓање па се отвара породилното ?! Што со останатите не искористени денови од одморот? Мислам убаво објаснив?!?