Девојки дали ви ја закаснија исплатата за последниот месец и колку време? Уште ми немаат пуштено за минатиот месец
Кажи ми знам откако ќе се породиш се носи извод нели и други документи во фирма и веќе немаме никаква врска со фирмата,се оди преку фонд. Но 270 дена се рачунаат од датумот на породување или од оние 28 дена кога правиш пред-отварање .Ме разбра
Мајки, бебето е 2ипол месеца, а решение уште не ми стасало. Исплата имам земено веќе 2 пати. Можно е волку да касни решението или затурено е негде по пошта па треба да го барам јас од фонд?
Имам отворено породилно, не сум уште породена, кажете ми процедура од кога ке се породам кои документи и каде се носат?
Здраво мајки, една консултација со вас. 6 ипол месеци сум бремена и сум на патолошка бременост но од фондот за Фебруари, Март, Април, Мај и се до 18 Јуни нема да ми исплаќаат затоа што сум немала стаж од 6 мес. Породилното треба да го отворам на 19 Јуни и тогаш ќе имам 11мес.стаж. Осигурана сум на минимална. Што мислите колку ќе ми пуштаат породилно бидејќи тука некаде прочитав просекот нр го прават од боледувањето туку од тоа колку требало да зимаш ако си си бола на раб.
По закон породилно боловање се исплаќа 100% од платата, значи колку што ти била платата (преку банка) пред да бидеш на боловање, толку ќе ти биде и боловањето.
помош од некое стручно лице...Работев 7 месеци во колонијал продавница бев осигурана се породив на 24.03 со близначиња до последен ден одев на работа .Ми прават проблем од здраството бидејќи во колонијалот немало друг вработен само јас од ко се породив немало 10 дена никој осигурано после тоа се вработени две лица за тие 10 дена шо немале вработен управителите мене ќе ме одбијат од трудничко боловање можно е???ЗНАЧИ 7 МЕСЕЦИ одиш се мачиш сега некој што згрешел јас да си ги сносам последиците??
Знам сличен случај. Договори се со газдата на колонијалот, после породилно да ти ги врати тие 10 дена. Така направи жената што ја знам.
Девојки дали некои ги користел оние 3 месеци неплатено што ги даваат после породилното од 270 дена,и како и дали се рачуна стажот?Ви благодарам