Ова да го видам, земам бебето и со лазење ќе излезам од болница. Нема таква сила што ќе ме натера да седам
Гледам се води дискусија за Државна и Чаир, ме интересира дали и во државна и во Чаир ви ги давале бебињата да бидат со вас и да цицаат?
Мене во Чаир, природно породена, не ми дадоа да ја видам малата 18 саати по пораѓај. Ќе умрев таа ден, цело време плачев..знаеш колку ми беше тешко. На сите околу мене им ѓи носеа, и тие покасно породени, а мене не. 300 мисли во глава ми се вртеа..немаше личност шо не и реков "кај ми е детето", на една сестра, на друга, на доктор, на чистачка, па пак истото на друга смена,а никој ништо не кажуваше. Тадури коа ми ја донесоа за 2 саати пак ми земаа, и вечерта уште некој саат ми ја донесоа. Иначе, одма ја ставив да цица и фана од прва
А што да не не е така. Обично тие се најгласни во се. И да има луѓе што немаат услови дома имаат лебарки и мравки ама тоа не е ништо. Само јас ма сликата не видов лебарка?
Ако не гледаш тоа е веќе твој проблем а тие што дома немаат услови и имаат лебарки тогаш од каде пари за МИТО? Пошто нели муабетот е дека не вреди да се плаќа за такви услови, нека си има лебарки, океј си е, ама во тој случај нема пари, и онака болките се исти и секако ќе го родиш, третманот и условите е тоа што се плаќа...
Jas vo strumica se porodiv ama na nikoj ne mu preporacuvam tamu da se poraga uzas e personalot moskov me porodi mi ostavil parcinja od postelkata sreca sto iskrvariv obilno i sto dr trajanova na gak vide oti ima parcinja ostaveno koga mu kazav posle na moskov oti sum krvarela od parcinja od postelkata pocna da bega od mene a toa sto mi zagnoi ranata toa e plus i sto na bebeto ne mu dadea mleko oti nemav dovolno mleko I sto 6 saati se odra placejki toa e plus sleden pat nema sansi pak da se poragam tamu ne doaga vo predvid
Здравството во Мк е крш.Го знаеме тоа.Јас лично не сакам најубавиот момент да ми остане во кошмар,ајде бебуш ќе излезе дали на гак или систина,ремедика,но јас и бебка како ќе излеземе е башка муабет.Ќе си земам и кредит ако треба и не се каам за ништо и пак ќе земам и ќе ползам ако треба све за бебуш мој.Но тоа сум јас,а вие одлучувате за вас.
Дали има некоја што се има породено и во државно и на приватно да направи споредба? Јас бев решена за приватна болница, но гледам доста задоволни од Чаир (со исклучоци нормално), но сега се мислам дали вреди да се дадат 100 000 денари? Јас најмногу сакав заради епидуралната ама ајде не сум прва што ќе раѓа, ќе помине некако. Добри доктори има секаде, заради лошиот однос од сестрите да дадам толку пари?
Државно се породив во помал град, супер поминав. За 5 дена (царски бев) какво сака нека е. Најважно чисто е и сестри беа ок. Бевме само 4 во моментот и цело време не зиркаа.
jaс се породив во Чаир лани и сум презадоволна,немав врски,сама сакав да одам кај доктор Младен бидејки доста го фалеа,и му реков кога ќе дојде денот сакам ти да ме породиш. Но јас сакав да си бидам сама во соба и си платив апартман 3000ден од ден (3 дена бев таму природен порагај) 3 дена мм беше до мене,и присуствуваше на порагајот поради тоа што имаш апартман дозволуваат Презадоволна бев и од сестри и од докторот,сега сум повторно бремена и иста шема сакам,кај него и апартман,на крај ти си бираш дали ќе го почастиш докторот или не,никој ништо не бара нормално. но за апартман си се плаќа сегде,се осеќав исто како во приватна