Во Чаир ни со врски не ставаат, а на Гак ставаат со врски. Две познанички имаат примено: едната епидурална, другата некоја лајт спинал, но врски дебели.
Мене ми кажаа и среќа да имаш да не го викне итно некој анестезиологот или ако доаѓа на повик да ти дојде во момент на пораѓај... и со најдебели врски има шанси и да не дојде моментот да добиеш некаква не се нормални ама ај
Да и тоа се има случено.... Имам познанички и со врски на кои им рекле и ги убедувале дека немора, брзо ке биде итн... А плус треба да си отворена некои 3,4 прсти за да стават... Јас со второто приватно бев и не добив зашто бев 1 прст отворена и 3 саати поцркав со најјаки болки на 3,1минута.
Не знам зашто така ти напрајле членка збореше дека ја терале одма да и стават да не трпи никакви болки. Си знаат веројатно докторите..
Предпоставувам така ти направиле затоа што брзо ти поминувала таа фаза на порагај и епидурална можела да ти успори малку процесот. Со анестезија секогаш е до политика на больница и докторот , има и тие што никако не работат со тоа, а има и тие што пролонгират анестезија до крај на самите напони. Јас ако би знаев што таква е ситуација подобро би во Украина се породив, јас сум од таму, ама сега со ковид само смирувам себе што не сум јас прва и последна, како и да е ке се породам
првото во чаир здравје за натака друго кога ке биде ке подразмислам зашто не поминав баш убаво...еден совет ако идете чаир прашувајте си што ви треба и бидете упорни ако не ги замарате нема ни они да се замараат
Ne si ja baraj beljata so epidural vo drzavna ili cair. Nemame kadar nie za toa poveketo se neuki. Jas se poragav u drzavna so vrski i koa mu rekov daj mi epidural fino lepo mi kaza aj sedi mirna izdrzi stisni zabi da ne napeavime belja. Nema koj da te bocne ko sto treba. Taka i ti izdrzi bidi hrabra se se izdrzuva za bebusot. Hhhh a u toj moment nema ni da ti tekne na epidural hhh
Да бе нема кој да те боцне Докторкине на ГАК кога се пораѓаат има кој да ги боцне и убаво, тебе немало.. Најлесно е така да се каже
Секако сите што се по приватните клиники сите се искочени од државна болница сите почнале таму да работат али приватно мора да се замраат им плаќаме, а државно и стап можеш да добиеш ако бараш
а зашто епидурална? јас издржав болката штом искочи бебуш престануваат и болките во истата секунда... нема врска да не се мешам секој си знае за себе но верувајте ке ја заборавите болката многу брзо кога ке го земете бебушот во раце
Факт е тоа ама има некои се мачат со саати со пукнат водењак да не кажам на суво го раѓаат детето...при односи како боли да е суво, а камо ли дете од 3-4 кила и секој има различна толеранција на болка некои има и се губат дури