3000 и нешто се плаќа за апартман, не памтам колку точно беше. Може претходно да се договориш. Ако ти е за посета, сега не дозволуваат, а кујзнае и дали ќе се смени нешто до тогаш.
Не е за посета, ти благодарам за одговорот Кај нас тоа се подразбира За облека знам што треба, за апартман ме интересираше како оди. Не е заради посета. Ти благодарам
Доколку има некоја члена што скоро е породена да сподели како е таму? Обраќаат ли внимание, колку дена задржуваат после спонтано породување, од кога треба да почне да се оди на контроли и што е потребно да се понесе за в болница? Може и лп да ми пише доколку сака.
Докторите за пораѓај се ок. Се зависи како ќе се погоди: гужва од доктори, родилки.... начелно е ок. Со маска раѓаш. За после ти требаат влошки, прибор за лична хигиена, пешкир. За бебето, пелени, крема, влажни. Вода, сок, нешто за јадење. Полнач.
Zdravo,kakva e situacijata na GAK za poroduvanje? Dali primaat poseti ako si vo apartman? Kakov e odnosot na sestrite ? Ako si so carski dali pomagaat kade e bebusot dali e celo vremen so majkata?
Za poseti mislam deka ne primaat voopsto. Odnosot na sestrite e super so mene vo soba imase edna zenicka so carski ja donesoa od porajgaj i posle 6 7 sati dojde sestra i pomogna da stani i gi sredi stvarite sto gi nosese ja odnese do toalet da ja istusira super se. Bebinjata ne se non stop so majkite odredeno vreme gi nosat za cicanje, da posedi so tebe posto gi zemaat da gi nahranat da im napraat pregled. Vo globala se e odlicno i odnosot na vrabotenite, higienata, hranata .. jas imam samo pofalni zborovi
Здраво на сите. Јас сум 38+6 ќе се пораѓам во Чаир, одам од 36та недела на цтг и преглед кај др. Емил Бајалски. Кога одам на прегледи во чекалната нема воопшто луѓе, ми изгледа растеретено со гужва па сакав да прашам како е во собите, има ли многу родилки, по колку се во соба и слично, некоја што сега брзо се породила ако може да сподели впечатоци и за односот на персоналот во смисла дали помагаат при доење, со совети за нега на папочето и слично? Фала ви однапред на одговорите!
Еве пак јас. Родилки има. Дури некогаш породените ги ставаат на патолошка, па кога ќе се ослободи место ги префрлаат. Повеќето се по 2 или 4 во соби. Сестрите помагаат да станеш, спавачи даваат. За доење, еднаш покажуваат. Ако се погоди некоја фина може и повеќе ќе помогне. Инаку, родилиштево работи со полн капацитет, имам толку многу родилки што некогаш се чекаат да станат од бокс, за следна да седне. Цело време само се бројат сестрите уште колку места слободни има. Докторите се посветени и покрај толкави гужви. Сестрите со бебињата некогаш не стигаат да завршат се, (што не ги оправдувам), на пр.не ги пресоблекле бебињата на време зашто има премногу. Па ги каснат. Секако нема да остане бебето непресоблечено или не бањато ама ако рекле во 15ч, тоа може да 16-17ч. Педијатрите тука важат за строги. Ама не пуштаат бебе дома ако не се сигурни дека е се во ред, жолтица, крвна слика итн. Е сега, може да се погодиш и кога не е толку гужва, па се да е порелаксирано.
Zdravo majki, dali nekoja od vas e porodena carski skoro vo Gak, da spodeli iskustvo kako pominala i kakva e sostojbata tamu,i dali ima nekoja iskustvo za carski so dr.Adela Pop Stefania.prasav vo druga tema ama nema odgovor, moze nema taze porodeni na gak. pa aj i tuka ovaa e poaktivna
Здраво на сите, сакам да прашам дали некоја членка се пораѓала кај Др. Ана Марија Шпишиќ во Чаир? Јас сум 40+3 денес, со намалена плодова вода, утре повторно сум на преглед а доколку не добијам болки до утре вечер или не пукне водењак ќе ме задржат во болница во среда наутро. Ќе ми значи многу ако некој бил во слична ситуација да сподели искуство а и да ми одговори ако се породил кај докторката Шпишиќ. Благодарам и поздрав.
Здраво на сите, пишав и во друга тема ама ајде и тука. Сакам да прашам дали некоја членка се пораѓала кај Др. Ана Марија Шпишиќ во Чаир? Јас сум 40+3 денес, со намалена плодова вода, утре повторно сум на преглед а доколку не добијам болки до утре вечер или не пукне водењак ќе ме задржат во болница во среда наутро. Ќе ми значи многу ако некој бил во слична ситуација да сподели искуство а и да ми одговори ако се породил кај докторката Шпишиќ. Благодарам и поздрав.
Здраво на сите, сакам да прашам дали некоја членка се пораѓала кај Др. Ана Марија Шпишиќ во Чаир? Јас сум 40+3 денес, со намалена плодова вода, утре повторно сум на преглед а доколку не добијам болки до утре вечер или не пукне водењак ќе ме задржат во болница во среда наутро. Ќе ми значи многу ако некој бил во слична ситуација да сподели искуство а и да ми одговори ако се породил кај докторката Шпишиќ. Благодарам и поздрав.